Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Joe Biden? 

Biden, de 46ste president van de Verenigde Staten, heeft een lange carrière in de publieke dienst achter de rug. 

Dit artikel zal een diepgaande blik werpen op hoe Bidens vermogen zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Van zijn bescheiden begin tot de royale inkomsten uit boekendeals en spreekbeurten na zijn vicepresidentschap, tot aan zijn huidige salaris als president.

Meer weten? Lees dan verder!

Benieuwd naar het Vermogen van Joe Biden? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Joe Biden?

Wie is Joe Biden? Joe Biden, wiens volledige naam Joseph Robinette Biden Jr. is, werd geboren op 20 november 1942 in Scranton, Pennsylvania, Verenigde Staten.

Hij is een Amerikaanse politicus van de Democratische Partij die sinds 20 januari 2021 de 46e president van de Verenigde Staten is.

Voordat hij het Oval Office betrad, had Biden al een langdurige en invloedrijke politieke carrière.

Vermogen Joe Biden

Biden's reis in de openbare dienst begon in 1970 toen hij werd verkozen tot raadslid in New Castle County, Delaware.

Zijn landelijke bekendheid groeide toen hij in 1972, op 29-jarige leeftijd, werd gekozen tot senator voor Delaware, waarmee hij een van de jongste mensen werd ooit gekozen voor de Amerikaanse Senaat.

Hij diende in de Senaat tot 2009 en was bekend om zijn werk op het gebied van buitenlands beleid, strafrecht en meer.

Zijn politieke carrière nam een nog grotere vlucht toen hij in 2008 werd gekozen als vicepresident onder president Barack Obama.

In hun twee termijnen in het Witte Huis, hielden Biden en Obama zich bezig met de Grote Recessie, hervorming van de gezondheidszorg, klimaatverandering, en buitenlandse zaken.

Bidens persoonlijke leven is ook opmerkelijk. Hij heeft te maken gehad met persoonlijke tragedies, waaronder het verlies van zijn eerste vrouw en dochter in een auto-ongeluk in 1972 en later het overlijden van zijn zoon Beau aan kanker in 2015.

Deze tragedies hebben zijn publieke imago gevormd en hem een empathische toon gegeven in zijn politieke leven. Biden is getrouwd met Jill Biden, een onderwijzeres, met wie hij nog een dochter heeft, Ashley.

Hij heeft ook twee zoons uit zijn eerste huwelijk, Beau en Hunter.

Zijn politieke carrière nam een nog grotere vlucht toen hij in 2008 werd gekozen als vicepresident onder president Barack Obama.


Waar heeft Joe Biden zijn vermogen mee verdiend?

Kickboksers die bij Glory vechten, verdienen hun geld op een paar verschillende manieren. Allereerst krijgen ze een gage voor elk gevecht waar ze in uitkomen.

Dit kan variëren, afhankelijk van hoe bekend de vechter is, en kan uiteenlopen van een paar duizend euro voor nieuwkomers tot wel tienduizenden voor de meer gevestigde namen. De echte toppers kunnen zelfs nog meer vragen.

Dan zijn er nog de winstbonussen. Wanneer een kickbokser zijn of haar gevecht wint, krijgt die er een financiële beloning bovenop, wat soms een flink bedrag kan zijn.

Bovendien kunnen er prestatiebonussen zijn voor de 'Fight of the Night' of 'Knockout of the Night'.

Daarnaast verdienen vechters ook aan sponsoring en endorsements. Vechters dragen vaak merkkleding en promoten producten, wat extra inkomsten genereert.

Voor het winnen van een gevecht bij Glory zou je kunnen verwachten dat een middenklasse vechter, buiten zijn vaste gage, wellicht tussen de €2.000 en €10.000 extra verdient.

Maar dit is een schatting, en de precieze bedragen worden vaak vertrouwelijk behandeld. De grote namen met meer trekkracht kunnen substantieel meer binnenhalen, vooral als ze hoofdevenementen headlinen of titelgevechten winnen.

Voor toernooiwinnaars of kampioenen kunnen die bedragen nog veel hoger liggen, vaak in de honderdduizenden. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd; dat zijn echt de crème de la crème vechters, de jongens en meiden die bovenaan de posters staan.


Hoeveel verdient Joe Biden per maand?

Joe Bidens vermogen, hoewel bescheiden in vergelijking met sommige van zijn voorgangers en collega's in de hoogste echelons van de Amerikaanse politiek, is door de jaren heen geleidelijk gegroeid.

Het grootste deel van zijn vroege vermogen werd verdiend door zijn salaris als senator en later als vicepresident.

Een Amerikaanse senator verdient een standaardsalaris, dat gedurende Bidens tijd in de Senaat begon bij ongeveer $42.500 per jaar en geleidelijk steeg; als vicepresident ontving hij een salaris van ongeveer $230.000 per jaar.

Zijn financiële openbaarmakingen als president laten zien dat hij en zijn vrouw Jill tussen de $300.000 en $1.000.000 aan inkomsten hebben gegenereerd door hun boeken en spreekbeurten in de jaren voor zijn presidentschap.

En het salaris van een Amerikaanse president? Dat komt neer op zo'n $395.000 per jaar.

Totaal ontvangt Biden dus zo'n $33.000 per maand, waar zijn neveninkomsten nog bij moeten worden geteld.


Wat is het vermogen van Joe Biden?

Het vermogen van Joe Biden bestaat niet alleen uit geld op de bankrekening, maar voor een groot deel uit vastgoed. 

Hij bezit twee huizen in Delaware en heeft door de jaren heen veel huizen gekocht en weer verkocht - tegen winst.

Tel daar zijn verdiensten als president en spreker, schrijver en inspirator bij op, en we komen op een totaal vermogen van zo'n €10 miljoen.

Leuke weetjes over Joe Biden

  • Joe Biden staat bekend als een groot liefhebber van auto's, een passie die hij al vanaf jonge leeftijd heeft. Een van zijn favorieten is zijn klassieke Chevrolet Corvette Stingray uit 1967, een trouwcadeau van zijn vader. Biden staat erom bekend dat hij graag zelf achter het stuur zit en de kans niet laat schieten om zijn rijvaardigheden te tonen.
  • De Amerikaanse president staat ook bekend om zijn voorliefde voor ijs. Het is algemeen bekend dat ijs een van zijn favoriete snacks is, iets wat tijdens zijn campagnes en ambtsperiode regelmatig ter sprake is gekomen. Zijn favoriete smaken? Volgens diverse bronnen zijn dat chocolade-chip en vanille.

Naam

Joe Biden

Geschat vermogen

€10 miljoen

Geboortedatum

20-11-1942

Jaarlijks inkomen / salaris

€395.000

Beroep

President

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek / vastgoed


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Joe Biden?

Het vermogen van Joe Biden wordt geschat op €10 miljoen.

Wat is het salaris van Joe Biden?

Het salaris van Joe Biden komt neer op €395.000 per jaar.

Is Joe Biden miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €10 miljoen is Joe Biden zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>