Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Wat is het vermogen van J.K. Rowling?

De Harry Potter-franchise heeft inmiddels al meer dan 10 boeken, 11 films, en een aantal musicals opgeleverd. De schrijfster van de boeken, JK Rowling, heeft hier dan ook miljarden mee verdiend.

Maar hoe gigantisch is het vermogen van de Britse schrijfster, en waar komt het vandaan? Alles over de financiële situatie van JK Rowling lees je hier.

Naam

JK Rowling

Geschat vermogen

€ 900 miljoen

Geboortedatum

31-07-1965

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Schrijfster

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Harry Potter-reeks


Wat is het vermogen van JK Rowling?

De schrijfster van alle acht Harry Potter-boeken staat op een prominente plek in het Britse equivalent van de Quote 500-lijst.

Met een totaal vermogen van ruim 820 miljoen pond, bijna 900 miljoen euro dus, is ze een van de 200 rijkste personen in Engeland. Zo zie je maar dat je met genoeg creativiteit maar een boek verwijderd bent van miljonair worden…

Leuke weetjes over JK Rowling

  • De eerste versies van Harry Potter werden door wel 12 uitgevers afgewezen
  • Wereldwijd zijn er naar schatting 500 miljoen boeken van Harry Potter verkocht

Wie is JK Rowling?

JK Rowling werd geboren op 31 juli 1957 in Gloucestershire, Engeland. Haar geboortenaam was Joanne Rowling, en de K in haar auteursnaam komt van haar grootmoeder genaamd Kathleen.

Ze geloofde dat de jeugd niet geïnteresseerd was in een boek geschreven door een vrouw, dus vandaar dat ze de naam op de cover veranderde naar JK Rowling.

Al van jongs af aan vond Rowling het schrijven van jeugdboeken erg interessant. Dit deed ze in haar vrije tijd, want er waren maar weinig uitgevers die interesse hadden in haar werk. Met haar eerste Harry Potter-boek ‘de Steen der Wijzen’ is ze bij veel uitgevers afgewezen, tot ze uiteindelijk een deal kreeg met de boeken.

De fantasierijke storytelling van de boeken, in combinatie met de letterlijk magische wereld die ze zo mooi beschrijft, sloeg enorm aan onder jonge doelgroepen. Zo goed zelfs, dat het boek miljoenen keren werd verkocht en vrijwel meteen een verfilming inspireerde.

Bij de verfilmingen van alle Harry Potter boeken is JK Rowling nauw betrokken gebleven. Dit heeft ertoe geleid dat de films erg dicht bij de originele verhalen uit de boeken zijn gebleven, tot plezier van alle boekenfans. ‘Potterheads’, zoals de fanbase zichzelf noemt, zijn fanatiek over de Harry Potter wereld, die inmiddels succesvol is vertaald naar allerlei soorten media.

Zo is er momenteel een nieuwe filmserie genaamd ‘Fantastic Beasts’, die zich tientallen jaren voor de Harry Potter reeks afspeelt, en komen er nog regelmatig musicals uit over de Harry Potter wereld. Dit alles valt onder het auteursrecht van JK Rowling, die er vanzelfsprekend stinkend rijk mee is geworden.


Waar heeft JK Rowling haar vermogen aan verdiend?

JK Rowling heeft haar riante vermogen van bijna een miljard euro bij elkaar verzameld met de auteursrechten van haar Harry Potter-boekenserie. De verfilmingen, maar ook de prequel Fantastic Beasts die momenteel in de bioscopen draait, video games, musicals en de Harry Potter-experience in Londen, leveren JK Rowling hierdoor nog altijd miljoenen op.

Veel mensen vinden cryptomunten erg interessant. Het kan een manier zijn om je vermogen te vergroten maar er zitten altijd risico's aan vast. Veel mensen geloven in de positieve voorspelling van de Ripple prijs

Hoeveel verdiende JK Rowling per maand?

Op maandbasis wordt geschat dat JK Rowling minstens een miljoen pond op haar rekening gestort krijgt. Met een enorm winstgevende Harry Potter-experience in Londen, meerdere nieuwe films de afgelopen jaren en nog steeds de verkoop van haar boeken kan JK Rowling, maar ook haar kinderen en kleinkinderen leven zonder financiële beperkingen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van JK Rowling?

Het vermogen van JK Rowling wordt geschat op € 900 miljoen.

Wat is het salaris van JK Rowling?

Het exacte salaris van JK Rowling is helaas onbekend.

Is JK Rowling miljonair?

Met een geschat vermogen van € 900 miljoen is JK Rowling zeker miljonair, en zelfs bijna miljardair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>