Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Jitse Groen is het brein achter Thuisbezorgd.nl (vandaag de dag TakeAway.com) en heeft de afgelopen jaren een flink vermogen weten op te bouwen dankzij zijn gigantische bedrijf.

Maar hoe groot is het vermogen van Jitse Groen nu eigenlijk? Hoeveel verdient hij per maand? En waar verdient hij zoal geld mee? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Naam

Jitse Groen

Geschat vermogen

1,2 miljard euro

Geboortedatum

02-06-1978

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Takeaway / Thuisbezorgd.nl


Wat is het vermogen van Jitse Groen?

Het vermogen van Jitse Groen wordt geschat op 1,2 miljard euro. Dit bedrag is goed voor een 34ste plek in de Quote 500. Natuurlijk een mooie prestatie, maar het vermogen van Jitse Groen nam af met maar liefst 14,3% ten opzichte van het jaar 2021. De reden hiervan? Corona en het feit dat het bedrijf ontzettend veel geld investeert om voet aan land te krijgen in Amerika. 

Leuke weetjes over Jitse Groen

  • Thuisbezorgd.nl werd bedacht tijdens een familiebijeenkomst in 1999. Jitse wilde Chinees bestellen online, maar dat kon nergens.
  • In de eerste 6 maanden van 2021 werden er 547 miljoen bestellingen via Thuisbezorgd gedaan.
  •  Jitse Groen schoof een gigantisch overname bod aan de kant om het bedrijf verder op te bouwen.

Wie is Jitse Groen?

Jitse Groen is een Nederlandse ondernemer die werd geboren op 2 juni 1978. Hij omschrijft zichzelf als een luie bedrijfsinformatica student die graag biertjes dronk met vrienden.

Jitse was alles behalve een persoon die veel ondernam. Tot zijn studiegenoten uiteindelijk bij de NOS vertelde over alle gave dingen die zij gingen opzetten. Dit moment triggerde Jitse en was voor hem het startsein van zijn ondernemerscariëre. 

Het was het jaar 1999 toen Jitse tijdens een familiebijeenkomst Chinees wilde bestellen. Tot zijn verbazing kon dit ergens nergens online. Hier zag Jitse een gat in de markt en hij begon Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl was wereldwijd een van de eerste websites die het mogelijk maakte voor huishoudens om vanuit huis eten te bestellen. Het was dan ook direct een enorme hit.

Een aantal jaar later zocht Jitse het internationale landschap al op en werd het bedrijf TakeAway opgericht. 


Hoe heeft Jitse zijn vermogen verdient?

Het vermogen van Jitse is voornamelijk te danken aan zijn bedrijf Thuisbezorgd.nl. Binnen Takeway is hij grootaandeelhouder en strijkt dus aardig wat dividend op.

De afgelopen jaren waren echter niet de meest succesvolle jaren voor Takeaway. De coronacrisis heeft er aardig in gehakt en Takeaway.com investeert een flink gedeelte van zijn winst om te groeien in andere landen.

Dit is voornamelijk in Amerika echter nog best lastig. Zo is de concurrentie moordend en heb je diepe zakken nodig om voet aan land te krijgen in Amerika. 


Hoeveel verdient Jitse Groen per maand?

Het salaris van Jitse Groen is helaas niet bekend. Wel weten we dat zijn totale vermogen geschat wordt op ongeveer 1,2 miljard euro. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jitse Groen?

Het geschatte vermogen van Jitse Groen is 1,2 miljard euro. 

Wat is het salaris van Jitse Groen?

Het salaris van Jitse Groen is helaas onbekend.

Is Jitse Groen miljonair?

Met een geschat vermogen van 1,2 miljard euro is Jitse Groen zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>