Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Jip van den Toorn?

Dit is een vraag die velen intrigeert, vooral gezien haar indrukwekkende prestaties als Nederlandse illustrator.

Van haar afstuderen aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht tot het winnen van de prestigieuze Inktspotprijs, Jip heeft een opmerkelijke reis afgelegd.

In dit artikel verkennen we haar financiële succes, duiken we in haar salaris en vermogen, en ontdekken we hoe ze dit alles heeft opgebouwd met haar unieke talent!


Benieuwd naar het Vermogen van Jip van den Toorn? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Jip van den Toorn?

"Wie is Jip van den Toorn?" Nou, laten we dat eens uitpluizen! Jip, geboren op 5 september 1993 in Amsterdam, is geen doorsnee illustrator.

Ze is de dochter van acteur Dick van den Toorn en Pauline Barendregt, en kleindochter van actrice Kitty Janssen.

Met zo'n artistieke bloedlijn is het geen wonder dat Jip zich in de wereld van cartoons en illustraties heeft gestort.

Haar creatieve reis begon echt te schitteren toen ze in 2016 afstudeerde aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht.

Jip heeft niet stilgezeten sinds haar afstuderen. Ze werd de jongste winnaar ooit van de Inktspotprijs in 2022.

"Een kleine stap voor Jip, een gigantische sprong voor vrouwelijke illustrators," zou je kunnen zeggen, aangezien ze de eerste vrouw was die deze prijs in ontvangst nam.

Vermogen Jip van den Toorn

Maar Jip's talent blijft niet beperkt tot het papier. Ze is ook schrijver en redacteur bij het satirische televisieprogramma 'Dit was het nieuws'. Denk aan een creatieve duizendpoot, maar dan met een pen en papier in plaats van duizend poten.

In 2018 pakte ze de World Illustration Award in de categorie experimenteel met 'Inappropriate Grandma', wat waarschijnlijk je oma aan het blozen zou krijgen.

En laten we haar eerste boek 'Crisis', uitgebracht in 2022, niet vergeten. Crisis? Meer een creatieve explosie!

Tegenwoordig is Jip van den Toorn een beeldcolumnist voor de Volkskrant, en illustreert ze voor andere Nederlandse en Belgische kranten en tijdschriften.

Van Amsterdam tot Berlijn, Jips illustraties veroveren de wereld, één tekening tegelijk.

Met haar scherpe blik en humoristische touch blijft ze de maatschappij en politiek door een unieke lens bekijken. Kortom, Jip van den Toorn is een naam om te onthouden!

In 2018 pakte ze de World Illustration Award in de categorie experimenteel met 'Inappropriate Grandma', wat waarschijnlijk je oma aan het blozen zou krijgen.


Waar heeft Jip van den Toorn haar vermogen mee verdiend?

Het vermogen van Jip van den Toorn is opgebouwd door een mix van talent, humor, en natuurlijk een flinke dosis hard werken.

Als afgestudeerde van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht begon Jip haar professionele reis met een schetsblok vol dromen.

Het vermogen van Jip van den Toorn komt vooral voort uit haar succes als illustrator en beeldcolumnist. Ze tekent niet alleen voor plezier, maar ook voor de pecunia!

Haar illustraties zijn meer dan gewoon tekeningen; ze zijn een slimme combinatie van maatschappijkritiek en humor, wat haar een gewilde illustrator maakt voor kranten als de Volkskrant en Het Parool.

Tel daarbij op haar boek 'Crisis' en haar werk voor televisie, en je snapt dat de financiële puzzelstukjes aardig op hun plek vallen.

Met prijzen zoals de Inktspotprijs en de World Illustration Award, is het duidelijk dat het vermogen van Jip niet alleen in haar bankrekening zit, maar ook in haar onmiskenbare talent


Hoeveel verdient Jip van den Toorn per maand?

Het salaris van Jip van den Toorn blijft, net als de exacte inhoud van haar inktflessen, een goed bewaard geheim.

Als succesvolle illustrator en beeldcolumnist voor kranten als de Volkskrant, zou je denken dat Jip een aardige duit verdient.

Maar hoeveel, dat is de vraag. Is haar salaris passend voor haar functie? Gezien haar talent, de prijzen in haar prijzenkast, en haar bijdrage aan de Nederlandse satire en illustratie, zou je zeggen van wel.

Maar de echte cijfers?

Die houden we net zo geheim als het recept voor haar creatieve genie. Dus, terwijl Jip blijft tekenen, blijven wij gissen!Wat is het vermogen van Jip van den Toorn?

"Wat is het vermogen van Jip van den Toorn?" Een vraag waarop het antwoord net zo kleurrijk zou kunnen zijn als haar illustraties.

Jip, afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, heeft naam gemaakt als illustrator en beeldcolumnist voor de Volkskrant, en als schrijver voor 'Dit was het nieuws'.

Maar haar financiële details? Die zijn net zo geheimzinnig als de inspiratie achter haar prijswinnende werken.

We kunnen speculeren dat haar salaris net zo indrukwekkend is als haar portfolio, maar de exacte bedragen blijven een mysterie. Creatief met potlood én met haar financiën, dat is Jip!

Leuke weetjes over Jip van den Toorn

  • Jip van den Toorn is in 2024 deelnemer van het programma Wie is de Mol?
  • Jip is schrijver en redacteur voor het satirische televisieprogramma 'Dit was het nieuws'.

Naam

Jip van den Toorn

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

5 september 1993

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Illustrator

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Mediawereld


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jip van den Toorn?

Het vermogen van Jip van den Toorn is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Jip van den Toorn?

Het salaris van Jip van den Toorn is helaas onbekend.

Is Jip van den Toorn miljonair?

Het is helaas onbekend of Jip van den Toorn daadwerkelijk miljonair is.


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>