Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Ben jij ook zo benieuwd naar wat de jonge Zweedse voetballer Jesper Karlsson waard is en hoe hij zijn rijkdom heeft vergaard? Dan ben je hier aan het juiste adres!

In dit artikel ga ik in op alles wat je moet weten over Jesper Karlsson, van zijn achtergrond en prestaties als voetballer tot zijn inkomen en hoe hij zijn geld verdient.

Naam

Jesper Karlsson

Geschat vermogen

€5 miljoen

Geboortedatum

25-07-1998

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Jesper Karlsson?

Het vermogen van Jesper Karlsson wordt geschat op zo'n €5 miljoen euro in 2022. Dit bedrag is een combinatie van zijn salaris als voetballer, zijn sponsorcontracten en eventuele andere investeringen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat deze schattingen vaak gebaseerd zijn op openbare bronnen en niet noodzakelijkerwijs de exacte waarde van zijn vermogen weergeven.

Toch is het geen verrassing dat Jesper Karlsson dit prestigieuze vermogen heeft weten opbouwen als professionele voetballer.

Als je bedenkt dat hij al op erg jonge leeftijd begon met voetballen en inmiddels bij een gerenommeerde club als AZ Alkmaar speelt, is het duidelijk dat hij hard heeft gewerkt om zijn dromen te verwezenlijken.

Het vermogen van Jesper Karlsson is een teken van zijn succes als voetballer en getalenteerde atleet. Zijn prestaties op het veld hebben hem niet alleen een stevig inkomen opgeleverd, maar ook de aandacht getrokken van de voetbalwereld en van potentiële investeerders.

Leuke weetjes over Jesper Karlsson

  • Momenteel wordt de transferwaarde van Jasper Karlsson geschat op €16 miljoen
  • AZ kocht Karlsson in 2020 voor een bedrag van €2 miljoen

Wie is Jesper Karlsson?

Jesper Karlsson is een 23-jarige Zweedse voetballer die momenteel speelt voor AZ Alkmaar in de Nederlandse Eredivisie.

Hij is een van de opkomende sterren in de voetbalwereld en staat vooral bekend om zijn snelheid en behendigheid op het veld. Hij wordt zelfs gezien als een van de meest veelbelovende talenten van het Zweedse voetbal.

Hij werd geboren op 25 juli 1998 in Falkenberg, Zweden, en begon op jonge leeftijd al met voetballen. Hij maakte zijn professionele debuut voor IF Brommapojkarna in 2016 en verhuisde in 2019 naar Elfsborg en in 2020 naar AZ Alkmaar.

Sindsdien heeft hij indruk gemaakt met zijn snelheid, technische vaardigheden en doelpunten. Naast zijn indrukwekkende prestaties op het veld, heeft Jesper Karlsson ook de aandacht getrokken vanwege zijn potentieel als waardevolle investering voor voetbalclubs.

Verschillende teams, waaronder het Engelse Brighton & Hove Albion FC, hebben interesse getoond in de jonge Zweedse voetballer.


Waar heeft Jesper Karlsson zijn vermogen mee verdiend?

Uiteraard heeft Jesper Karlsson zijn vermogen hoofdzakelijk verdiend aan de hand van zijn voetbalcarrière.

Als professionele kan hij naast zijn vaste salaris Karlsson ook rekenen op bonussen bij goede prestaties en deelname aan internationale wedstrijden en valt hij in de smaak voor verschillende sponsordeals.

Zo heeft hij bijvoorbeeld een persoonlijke sponsordeal met Nike, waarmee hij extra inkomsten genereert. Naast zijn carrière als voetballer heeft Karlsson ook nog andere inkomstenbronnen.

Zo heeft hij in 2020 zijn eigen kledinglijn 'Karlsson Clothing' gelanceerd. Hierbij heeft hij samengewerkt met het Zweedse kledingmerk 'Sportson' om zijn eigen ontwerpen op de markt te brengen. Met zijn kledinglijn richt hij zich op een jong en sportief publiek.

De collectie bevat onder andere sportkleding, casual wear en accessoires zoals petten en tassen.


Hoeveel verdient Jesper Karlsson per maand?

Het exacte salaris van Jesper Karlsson is niet bekend, maar het is wel bekend dat hij bij AZ Alkmaar een van de beter betaalde spelers is.

Het salaris van een voetballer is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe langer een speler meedraait in de top van de voetbalwereld, hoe hoger het salaris doorgaans is. Ook prestaties spelen een belangrijke rol.

Spelers die goed presteren, worden beloond met een hoger salaris. Tot slot speelt ook de competitie een grote rol.

Spelers die in de topcompetities van Europa spelen, verdienen over het algemeen meer dan spelers die in minder bekende competities spelen.

Het gemiddelde salaris van een Eredivisiespeler ligt rond de €280.000 per jaar of €23.333 per maand, maar als jonge en getalenteerde topspeler zal Jesper Karlsson zijn salaris waarschijnlijk flink hoger liggen dan het gemiddelde.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jesper Karlsson?

Het vermogen van Jesper Karlsson wordt geschat op €5 miljoen.

Wat is het salaris van Jesper Karlsson?

Het salaris van Jesper Karlsson is onbekend.

Is Jesper Karlsson miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €5 miljoen is Jesper Karlsson zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>