Wat is het vermogen van Jeff Bezos? Vraag jij jezelf dat af? Dan ben je bij ons op precies de goede plek. In dit artikel kom jij namelijk alles te weten over de inkomsten van Jeff. Zo bespreken wij het Jeff Bezos vermogen, gaan we in op wie Jeff precies is, hoe hij aan dit vermogen is gekomen én wat hij per maand verdient. Zo krijg jij een precies beeld bij wat deze bekende man precies verdient en wat het Jeff Bezos vermogen is.

Naam

Jeff Bezos

Geschat vermogen

+-  €161 miljard euro

Geboortedatum

12-01-1964

Jaarlijks inkomen / salaris

6,5 miljard per maand 

Beroep

Ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Amazon


Wat is het vermogen van Jeff Bezos?

Dus: wat is het Jeff Bezos vermogen? Wij hopen dat je er goed voor zit. We kunnen namelijk niet garanderen dat je hier niet van schrikt. Het Jeff Bezos vermogen wordt geschat op maar liefst 161.miljard.euro. En dit is geen grapje. Hij is namelijk een van de rijkste persoon op aarde. Laat dit vooral even op je inwerken, want wij moeten er ook nog van bijkomen.

Leuke weetjes over Jeff Bezos

  • Jeff Bezos verdient 2.489 euro per seconde
  • Bezos is zo rijk dat het uitgeven van 1,2 miljoen dollar voor hem hetzelfde voelt als het uitgeven van één dollar voor een gemiddelde Amerikaan.

Wie is Jeff Bezos? 

Jeff Bezos is dus een van de rijkste personen op aarde. Maar goed, wie is hij dan precies? Hij is geboren in Amerika. Hij is tevens de oprichter van het superbekende platform Amazon en ook de voormalige CEO van Amazon. Hij heeft toen hij jong was een bachelor Electrical engineering & computer science gevolgd aan de bekende Princeton universiteit.

Na zijn opleiding ging hij aan het werk bij het Taiwanese bedrijf FITEL. Hij heeft ook bij de Bankers Trust gewerkt en bij het bedrijf D.E. Shaw & Co. Dat laatste is een investeringsmaatschappij en technologische ontwikkelingspartij. Samen met de eigenaar David Shaw kwam hij op het idee om een digitaal boek te lanceren. 

Hij heeft drie zonen en een geadopteerde dochter uit China. Hij was getrouwd met Mckenzie Bezos, maar daar is hij in 2019 van gescheiden. Zij heeft de helft van zijn vermogen gekregen (doet ze goed).


Waar heeft Jeff Bezos zijn vermogen aan verdiend?

Het grootste deel van zijn inkomsten heeft Jeff te danken aan de oprichting van Amazon. Dit begon als een online platform waarop je boeken kon kopen, wat in 1994 best innovatief en nieuw was.

Tegenwoordig is dit uitgebreid naar miljoenen verschillende producten over de hele wereld. Hij heeft ook de elektronische boekenlezer Kindle bedacht, wat het best verkochte product is op Amazon. Ook heeft hij het bedrijf Blue Origin opgericht, dit is een commerciële ruimtevaartbedrijf!


Hoeveel verdient Jeff Bezos per maand?

Naast het Jeff Bezos vermogen ben je waarschijnlijk ook wel benieuwd naar zijn salaris per maand. De Jeff Bezos net worth is natuurlijk immens. Eigenlijk zoveel dat ‘ie helemaal niet meer hoeft te werken. Maar goed, dat is hij nog lang niet van plan naar eigen zeggen. 

Per maand verdient Jeff Bezos 6,5 miljard dollar. Ja, echt. Dat is drie keer zoveel als het vermogen van één van de rijkste mannen van Nederland: John de Mol. En dat is dus per maand. Klein rekensommetje: dit is 2.489 euro per seconde. Dat is bijna net zoveel als het modale maandsalaris van een Nederlander. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jeff Bezos?

Het totale vermogen van Jeff Bezos in 2022 bedraagt maar liefst 161 miljard euro. Hiermee is Jeff Bezos een van de rijkste mensen ter wereld.

Wat is het salaris van Jeff Bezos?

Het salaris van Jeff Bezos is zo'n 6,5 miljard dollar peer maand. Dit komt neer op zo'n 2489 euro per seconde. 

Is Jeff Bezos miljonair?

Ja, met een vermogen van 161 miljard is Jeff Bezos zeker miljonair. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>