Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Al jarenlang is Jasper Cillessen één van de vaste namen in het Nederlands Elftal van Louis van Gaal, Ronald Koeman en andere bondscoaches van de afgelopen tijd. Zijn kwaliteiten als keeper hebben hem een roemrijke carrière opgeleverd, met als hoogtepunt een transfer naar FC Barcelona.

Heeft hij zichzelf in al die tijd dan ook financieel onafhankelijk gespeeld? Het vermogen en salaris van Jasper Cillessen lees je hier!

Naam

Jasper Cillessen

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

22-04-1989

Jaarlijks inkomen / salaris

€6 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Jasper Cillessen?

Jasper Cillessen is dan wel een keeper, zijn salaris en vermogen deed bij Barça en Valencia zeker niet onder voor de sterspelers van het Nederlands elftal. Hoewel het precieze vermogen van Jasper Cillessen niet bekend is kunnen we je wel vertellen wat hij verdiende: bij Valencia was dit zo’n zes miljoen euro per jaar!

We denken niet dat zijn huidige club NEC Nijmegen hetzelfde bedrag aan hem overmaakt, maar op financieel gebied heeft de doelman niets te klagen.

Leuke weetjes over Jasper Cillessen

  • Naast zijn salaris als voetballer verdient Jasper ook aan sponsordeals, waarbij hij onder andere het gezicht is van het T-shirtmerk Girav
  • Cillessen is als één van de weinige spelers van Ajax-lid van de Club van 100, een lijst met spelers die meer dan 100 Ajax-wedstrijden op hun naam hebben staan

Wie is Jasper Cillessen?

Jasper Cillessen, geboren op 22 april 1989, is een Nederlandse voetbaldoelman, en dan wel een hele succesvolle. Zij carrière begon bij De Treffers, al in 1996. Jasper was toen 7 jaar oud. In 2001 ging kleine Jasper niet alleen naar de HAVO, maar ook naar de voetbalopleiding van NEC Nijmegen - zijn favoriete club, waar hij na een prachtige carrière nog steeds voetbalt.

Na een sterke periode bij NEC van maar liefst 10 jaar verkaste Cillessen in 2011 naar Ajax Amsterdam. Bij Jong Ajax kwam de keeper steeds meer in beeld bij de technische staf, door zijn uitstekende reactievermogen. Hij groeide uit tot een vaste kracht onder de lat bij Ajax, uiteindelijk ook bij het grote elftal. Tot 2016 was hij onafgebroken de vaste doelman en verkaste toen naar FC Barcelona.

Helaas kwam zijn carrière daar niet van de grond, want de Duitser Ter Stegen werd doorgaans geselecteerd als eerste doelman. Daarom verkaste Jasper Cillessen na drie jaar naar Valencia. Daar speelde hij drie goede seizoenen en verdiende hij bakken met geld als eerste doelman.

Afgelopen seizoen maakte hij bekend dat hij terug zou keren op het oude nest, NEC Nijmegen. Als een held werd hij ontvangen door het publiek, en het is te zien dat hij weer echt aan het genieten is van het voetbal.


Waar heeft Jasper Cillessen zijn vermogen aan verdiend?

Jasper Cillessen heeft het grootste gedeelte van zijn vermogen verdiend als keeper van twee grote Spaanse topclubs, FC Barcelona en Valencia CF. Bij laatstgenoemde lag zijn salaris namelijk op zes miljoen euro per jaar.


Hoeveel verdient Jasper Cillessen per maand?

Het salaris van Jasper Cillessen bij NEC Nijmegen is niet precies bekend. Het salarisplafond van de club ligt op ongeveer 200.000 euro per jaar, maar de kans is groot dat Jasper Cillessen meer krijgt via de geldschieter van de club, Marcel Boekhoorn. Hij heeft hoogstpersoonlijk de transfer van Cillessen geregeld en hem waarschijnlijk extra veel salaris aangeboden.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jasper Cillessen?

Het exacte vermogen van Jasper Cillessen is helaas onbekend, maar met een salaris van €6 miljoen per jaar bij Valencia CF is de kans groot dat zijn vermogen veel is. 

Wat is het salaris van Jasper Cillessen?

Toen Jasper Cillessen nog bij Valencia CF speelde, verdiende hij zo'n €6 miljoen per jaar. 

Is Jasper Cillessen miljonair?

Hoewel het exacte vermogen van Jasper Cillessen onbekend is, is de kans groot dat hij met zijn hoge salaris wel degelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>