Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Jan van Halst? Jan van Halst is een voormalig Nederlandse voetballer, die tegenwoordig voornamelijk bekend is als televisiepresentator en voetbalanalist. 

Van Halst is een bekend gezicht in de Nederlandse media en heeft door de jaren heen een aanzienlijk vermogen opgebouwd. In dit artikel gaan we in op zijn vermogen en salaris, en waar hij zijn geld mee heeft verdiend.

Naam

Jan van Halst

Geschat vermogen

€3 miljoen

Geboortedatum

20-04-1969

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Directeur / voetbalanalist

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbal / televisie / ondernemen


Wat is het vermogen van Jan van Halst?

Het vermogen van Jan van Halst wordt geschat op ongeveer 3 miljoen euro. Dit vermogen heeft hij opgebouwd gedurende zijn carrière als voetballer en later als televisiepresentator en voetbalanalist.

Leuke weetjes over Jan van Halst

  • Jan van Halst deed in 2021 mee met Expeditie Robinson, waar hij uiteindelijk dertiende werd
  • Van Halst is eigenaar van zijn eigen bv Van Baas naar Coach, waarin hij leiders schoolt in het leiden nemen binnen een organisatie of team

Wie is Jan van Halst?

Jan van Halst werd geboren op 15 januari 1969 in Hengelo. Hij begon zijn carrière als voetballer bij FC Utrecht. Daar speelde hij tussen 1988 en 1989 zijn eerste wedstrijden als profvoetballer.

Via FC Wageningen kwam hij uiteindelijk terecht bij FC Twente. In Enschede brak hij definitief door en speelde hij ook de meeste wedstrijden. Liefst 223 keer trok hij het shirt van de Tukkers aan.

Na negen jaar FC Twente vond Van Halst het tijd voor een stap naar de absolute top in Nederland. Hij tekende bij Ajax, maar een groot succes werd dat niet.

Zijn Amsterdamse avontuur bleef beperkt tot slechts 36 wedstrijden. In de tussentijd werd hij ook nog verhuurd aan Fortuna Sittard. Vervolgens sloot de middenvelder zijn loopbaan af in Arnhem bij Vitesse. In totaal speelde Van Halst meer dan 350 wedstrijden in zijn carrière.

Na zijn carrière als voetballer werd Jan van Halst televisiepresentator en voetbalanalist. Hij was onder andere te zien bij de NOS, Studio Sport en Veronica Inside. Daarnaast was hij ook werkzaam als directeur voetbalzaken bij FC Twente.

Tegenwoordig kennen we de analist vooral van zijn werk bij Ziggo Sport. In 2021 maakte hij nog een opvallend uitstapje op televisie. Toen deed de analist namelijk mee aan het populaire programma Expeditie Robinson. Hij eindigde op een dertiende plaats.

Naast zijn werk op televisie treedt Van Halst binnenkort naar alle waarschijnlijkheid toe tot de Raad van Commissarissen van Ajax.

Hij is voorgedragen om de plek van Danny Blind over te nemen. Deze rol bij Ajax lijkt zijn televisiewerk overigens niet in de weg te zitten. Bij Ziggo Sport analyseert Van Halst voornamelijk buitenlands voetbal.

Jan van Halst is getrouwd met Karin van Halst. Samen hebben zij twee kinderen. Een dochter en een zoon: Demi en Mick. Ondanks dat Karin zelf niet uit de voetbalwereld komt, kijkt ze graag met Jan mee. Waar Jan en Karin wonen is onbekend.


Waar heeft Jan van Halst zijn vermogen mee verdiend?

Jan van Halst heeft zijn vermogen voornamelijk verdiend als voetballer en later als televisiepresentator en voetbalanalist. Als voetballer speelde hij voor verschillende clubs en verdiende hij salarissen en bonussen.

Als televisiepresentator en voetbalanalist verdiende hij geld met het analyseren van wedstrijden en toernooien, en met het presenteren van verschillende programma's.


Hoeveel verdient Jan van Halst per maand?

Over Jan van Halst zijn salaris is weinig bekend. Wat Jan van Halst per maand verdient als televisiepresentator en voetbalanalist is nooit openbaar geweest.

De oud-voetballer heeft een contract bij Ziggo Sport, maar om welke bedragen dit gaat, is onduidelijk. Het salaris van Jan van Halst als directeur voetbalzaken bij FC Twente was echter wel openbaar.

In die functie verdiende hij een salaris van ongeveer 250.000 euro per jaar, wat neerkomt op zo'n 20.833 euro per maand. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jan van Halst?

Het vermogen van Jan van Halst wordt geschat op €3 miljoen.

Wat is het salaris van Jan van Halst?

Het huidige salaris van Jan van Halst is onbekend, maar het is wel bekend dat hij in zijn functie als directeur bij FC Twente zo'n €250.000 per jaar verdiende. 

Is Jan van Halst miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €3 miljoen is Jan van Halst zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>