Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Misschien wel één van de bekendste zangers van Nederland: Jan Smit. Meer weten over het vermogen van Jan Smit? Dan ben je op de goede plek! In dit artikel vertellen we je alles over het vermogen van Jan Smit en waar hij dit aan verdiend heeft. Benieuwd? Scroll dan door!

Naam

Jan Smit

Geschat vermogen

+- €13 miljoen

Geboortedatum

31-12-1985

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Zanger, presentator

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Zingen


Wat is het vermogen van Jan Smit?

Het vermogen van Jan Smit wordt geschat op €13 miljoen. Dat is een hoop geld! Maar zo gek is dat niet, Jan Smit voert namelijk vele verschillende functies uit. Zo ontvangt hij inkomen als zanger, presentator, jurylid, voorzitter én huurbaas! 

Leuke weetjes over Jan Smit

  • Jan Smit is mede-eigenaar van een restaurant op de Dijk in Volendam.
  • Naast zijn zang carrière heeft Jan Smit een aardige boterham verdient met zijn Tv-optredens als presentator.
  • Jan Smit investeert een deel van zijn vermogen in vastgoed, zo verhuurt hij momenteel 3 verschillende huizen in Volendam. Dit levert aardig wat rendement op kunnen we ons voorstellen. 

Wie is Jan Smit?

Jan Smit, het bekendst als Nederlandse zanger, maar daarnaast ook bekend als presentator, jurylid én voorzitter van voetbalclub FC Volendam. Zo presenteerde Smit de televisieprogramma’s Beste Zangers, het Songfestival en Gouden Televizier-Ring Gala en was hij één seizoen jury bij The Voice of Holland. Daarnaast vormt Jan Smit samen met René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom de Toppers. Al met al is Jan Smit een man van vele talenten!

Jan Smit werd in 1985 geboren in Volendam. Hier groeide hij op met zijn twee zussen Monique en Jenny Smit. Op 10-jarige leeftijd werd Jan Smit ontdekt toen hij een duet mocht zingen met de BZN (Band Zonder Naam). Zijn nummer ‘Mama’ die hieruit volgde, werd een groot succes. De jaren hierna schreef Jan hij verschillende solo’s waarvan ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ binnen twee weken eerste plek rankte op de Nederlandse hitlijst. Naast Nederland raakte Jan Smit ook bekend in andere Europese landen zoals België, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

In 2011 trouwde hij met zijn vrouw Liza Plat. Samen krijgen ze twee kinderen; Senn en Emma Smit. Het gezin woont samen in een prachtige villa midden in het centrum van Volendam. Naast deze villa bezit Jan Smit nog drie andere huizen in Volendam die hij verhuurt.


Waar heeft Jan Smit zijn vermogen aan verdient?

Om op een vermogen van €15 miljoen uit te komen moet je hard werken. En dat doet Jan Smit! Het grootste deel van zijn vermogen zal komen uit zijn muziek. Voor een half uur optreden vraagt Jan Smit maar liefst €14.000. Dat tikt flink aan!

Naast optredens verdient Jan Smit ook aan zijn rol als presentator en jurylid. Een seizoen als jury bij de Voice of Holland levert geschat €500.000 op. Als dat nog niet genoeg lijkt; de slimme Volendammer heeft ook drie panden in Volendam gekocht die hij verhuurt. Daarnaast zal hij ook betaald krijgen voor zijn rol als voorzitter bij FC Volendam, wat hij daar verdient, is echter onbekend.


Hoeveel verdient Jan Smit per maand?

Als zanger, presentator, voorzitter én huisbaas zal je flink wat verdienen. Wat zijn Jan Smit zijn inkomsten per maand? Het exacte maandsalaris van Jan Smit is helaas onbekend, hoogstwaarschijnlijk omdat grotendeels variabel is. Het inkomen per maand hangt af van de opdrachten die hij aanneemt.

We verwachten echter, met zijn huidige rol als voorzitter en huurbaas, dat Jan Smit meerdere duizenden euro’s per maand verdient. Grote kans dat Jan Smit’s net worth de komende jaren zal blijven toenemen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jan Smit?

Volgens verschillende bronnen wordt het totale vermogen van Jan Smit geschat op zo'n 13 miljoen euro. 

Wat is het salaris van Jan Smit?

Het exacte maandsalaris van Jan Smit is helaas onbekend, hoogstwaarschijnlijk omdat grotendeels variabel is. Het inkomen per maand hangt af van de opdrachten die hij aanneemt.

Is Jan Smit Miljonair?

Met een totaal vermogen van 13 miljoen euro is Jan Smit zeker een miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>