Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Jan Roos is de luis in de pels van vele bekende Nederlanders. De meeste BN'ers kunnen hem, in sommige gevallen terecht, niet uitstaan. Toch lijkt Jan ook wel dingen goed te doen als we kijken naar zijn bekendheid en populariteit. 

In dit artikel zoomen we in op het vermogen van Jan Roos. Waar komen zijn inkomsten vandaan en wat verdient hij per maand? ThinkRich.nl zocht het uit!

Naam

Jan Roos

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

27-01-1977

Jaarlijks inkomen / salaris

€ 362.000,-

Beroep

Presentator / Media persoonlijkheid

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Roddelpraat en TV programma's


Wat is het vermogen van Jan Roos?

Helaas zijn er geen exacte vedragen bekend. We kunnen dan ook geen harde uitspraken doen over Jan Roos' vermogen. Wel weten we dat hij er ook deze winter warm bij zal zitten.

Het Net Worth van Jan Roos is genoeg om de huur van zijn huis in Bergen à € 1250,- per maand te betalen. Daarnaast gaat het blijkbaar ook goed genoeg om in een Range Rover rond te rijden. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op zijn inkomen, hier kunnen we namelijk wel wat over zeggen.

Leuke weetjes over Jan Roos

  • Jan Roos heeft een tijdje in de politiek gezeten. Hij was de leider van de partij VoorNederland. Helaas voor Jan wist de politieke partij geen enkele zetel te behalen in de verkiezingen.
  • Voordat hij bekend werd bij het grootte publiek heeft hij gewerkt voor onder andere BNR en NPO Radio 1.
  • In 2015 deed Roos mee aan de televisie show 'De Slimste mens'

Wie is Jan Roos?

Jan Roos werd in 1977 geboren in Alkmaar als zoon van twee ondernemers. Na gewerkt te hebben bij een reclamebureau, begon hij in 2003 aan zijn studie Journalistiek. Dit was blijkbaar een goede keuze want in 2007 kon hij aan de slag als redacteur bij BNR nieuwsradio.

In 2010 werd Roos bekend bij een breder publiek. Hij was betrokken bij de destijds nieuwe zender PowNed. 5 jaar later maakte hij de overstap naar GeenStijl. Na een korte politieke carrière voor de partij VoorNederland bracht hij een boek uit genaamd Crisis.

Inmiddels is Jan Roos vooral actief op Youtube. Samen met zijn rechterhand Dennis Schouten presenteren ze Roddelpraat, hun eigen roddelprogramma. Ook heeft Jan Roos nog een eigen youtube kanaal; Jan's Reviews.


Waar heeft Jan Roos zijn vermogen aan verdiend?

Laten we kijken waar Jan Roos zijn vermogen aan verdiend heeft. Jan Roos is een groot deel van zijn leven in dienst geweest bij verschillende zenders en instanties. Hier is niks mis mee, maar hier zal hij geen grof geld mee hebben verdiend. We weten van Dennis Schouten bijvoorbeeld dat deze 5.600 euro bruto per maand verdiende bij PowNed.

Blijven over zijn Youtube activiteiten, boekenverkoop en nevenactiviteiten. Met het laatste bedoelen we meewerken aan reclame spotjes of het promoten van producten en merken. Er zijn echter niet heel veel merken die hun naam willen koppelen aan die van Jan Roos dus de inkomsten uit nevenactiviteiten zullen wel meevallen. Wel gaan er geruchten dat Roos' 40.000 euro zou hebben ontvangen voor zijn bijdrage aan een campagne over Stoppen met roken. 

Zijn boek is niet heel veel verkocht. Hoeveel precies weten we niet maar om hier heel veel geld mee te verdienen is het wel van belang dat deze heel vaak over de toonbank gaat. 

Wij denken dan ook dat het grootste gedeelte van zijn vermogen afkomstig is uit zijn Youtube show Roddelpraat.


Hoeveel verdient Jan Roos per maand?

We konden geen harde uitspraken doen over zijn vermogen. Gelukkig kunnen we wel iets meer zeggen over hoeveel Jan Roos verdient en wat zijn salaris is. Het salaris van Jan Roos (lees: inkomen) bedraagt ongeveer 31.250 euro per maand.  Dit blijft een schatting maar we hebben het als volgt berekent:

  • € 12.000,- Sponsorinkomsten per maand uit Roddelpraat
  • € 50.000,- Abonnementsinkomsten betalende fans Roddelpraat

Bovenstaande inkomsten moet hij delen met zijn co-host Dennis. Verder ontvangt Jan Roos ongeveer 250 euro per maand uit zijn eigen Youtube kanaal.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jan Roos?

Wij hebben niet voldoende informatie om het vermogen van Jan Roos in te schatten.

Wat is het salaris van Jan Roos?

Hoewel het niet precies hetzelfde is als salaris, denken wij dat Jan Roos ongeveer €364.500 per jaar verdient. 

Is Jan Roos miljonair?

Wij denken dat Jan Roos geen miljonair is. Met zijn huidige inkomsten zou dat op termijn wel kunnen afhankelijk van zijn uitgave patroon. Het viel ons ook op dat Jan Roos zijn woning huurt. Wij raden Jan aan om in te lezen naar de mogelijkheden voor vastgoed investeringen voor beginners.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>