Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 12/04/2023

Wat is het vermogen van Jan Lammers?  Jan Lammers is een voormalig Formule 1-coureur en Nederlands autosporticoon. In dit artikel gaan we dieper in op zijn vermogen en waar hij zijn geld mee heeft verdiend.

Naam

Jan Lammers

Geschat vermogen

€1.6 miljoen

Geboortedatum

02-06-1956

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Sportief directeur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Formule 1


Wat is het vermogen van Jan Lammers?

Het vermogen van Jan Lammers wordt geschat op zo'n 4 miljoen euro. Dit is een flink bedrag voor een F1-coureur die eigenlijk al jaren met pensioen is. 

Hij heeft dus ongetwijfeld zijn vermogen op een verstandige wijze opzijgezet. 

Leuke weetjes over Jan Lammers

  • Jan Lammers is officieel ambassadeur van BMW
  • Lammers is inmiddels sportief directeur van de Nederlandse GP

Wie is Jan Lammers?

Jan Lammers is een voormalig Formule 1-coureur uit Nederland. Lammers werd heel geboren op 2 juni 1956 in Zandvoort.

Lammers maakte zijn debuut in de Formule 1 in 1979 en reed voor verschillende teams, waaronder ATS, Ensign, Theodore, Shadow, RAM en March.

In 1980 behaalde hij zijn eerste podiumplaats tijdens de Grand Prix van Amerika in Las Vegas. Na zijn Formule 1-carrière heeft Lammers nog enkele jaren geracet in andere kampioenschappen, waaronder de 24 uur van Le Mans.

Zijn absoluut hoogtepunt daarin beleefde hij in 1988. Toen kwam de Nederlander als eerste over de streep en mocht hij de felbegeerde beker in ontvangst nemen.

Lammers is momenteel actief als televisiecommentator en sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix in zijn geboorteplaats Zantvoort. Hij verdient zijn geld dus nog altijd in de racewereld.

Jan Lammers is niet heel open over zijn privéleven en daar is dan ook weinig over bekend. Wel is bekend dat hij twee kinderen heeft uit zijn eerste huwelijk met Fardoes Hashem.

Met haar kreeg hij een dochter en een zoon: Sumaya en Rayan. Sinds 2001 is Lammers samen met Mariska Hoyinck. Ook met haar krijg hij een kind.

Dat is zoon René. René Lammers is momenteel druk bezig om in de voetsporen van zijn vader te treden. Ook hij wil furore maken in de racewereld.

Jan Lammers is geboren en getogen in Zandvoort en daar woont hij nog altijd met veel plezier. Over het huis van de voormalig autocoureur en de kosten die daar mee gemoeid zijn is niets bekend. 


Waar heeft Jan Lammers zijn vermogen mee verdiend?

Het grootste deel van Jan Lammers zijn vermogen heeft hij verdiend met zijn racecarrière en zijn werk als televisiecommentator.

Naast zijn Formule 1-carrière heeft Lammers ook geracet in andere kampioenschappen en heeft hij enkele malen deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans.

Naast zijn werk in de autosport is Lammers ook betrokken geweest bij verschillende zakelijke projecten.

Zo was hij mede-eigenaar van het Circuit Park Zandvoort en was hij betrokken bij de organisatie van de A1 Grand Prix. Daar heeft hij een aardig zakcentje aan overgehouden. 


Hoeveel verdient Jan Lammers per maand?

Jan Lammers zijn salaris is niet bekend. Er zijn geen exacte gegevens over het maandelijkse inkomen van Jan Lammers.

Als voormalig Formule 1-coureur en huidig sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix zal zijn inkomen naar verwachting echter aanzienlijk zijn, maar om welke bedragen het precies gaat is niet bekend. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jan Lammers?

Het vermogen van Jan Lammers wordt geschat op €4 miljoen.

Wat is het salaris van Jan Lammers?

Het huidige salaris van Jan Lammers is helaas onbekend.

Is Jan Lammers miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €4 miljoen is Jan Lammers zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>