Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Jake Paul is het broertje van Logan Paul en is net als hem ook ooit begonnen op Vine. Maar met zijn vlogs op YouTube werd hij pas echt bekend bij het grote publiek. Jake zit verder ook zeker niet stil en doet een stuk meer dan alleen maar video’s maken. Hoe groot wordt zijn vermogen geschat? 

Naam

Jake Paul

Geschat vermogen

€30 miljoen

Geboortedatum

17-01-1997

Jaarlijks inkomen / salaris

€10 miljoen

Beroep

Bokser / YouTuber

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

YouTube


Wat is het vermogen van Jake Paul?

Jake Paul is een van de best betaalde Youtubers in Amerika.

Jake Paul's vermogen wordt dan ook op ongeveer €30 miljoen geschat.

 Dit vermogen heeft hij bij elkaar gekregen via verschillende inkomstenbronnen, waar zijn YouTube kanaal ongeveer goed is voor een derde van het vermogen. 

Leuke weetjes over Jake Paul

  • Tot op heden heeft Jake Paul geen enkele bokswedstrijd verloren
  • Jake Paul is meerdere keren aangeklaagd rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag 

Wie is Jake Paul?

Jake Paul is een grote socialmediaster in Amerika. Hij staat vooral bekend om zijn enthousiaste en vaak luidruchtige vlogs.

Zijn ouders Pamela Stepnick en Gregory Paul zijn hier dan ook met regelmaat in terug te zien. Ook Jake is net als zijn broer Logan ooit begonnen met het maken van video’s op Vine. 

Toen de app sloot, had hij hier zo’n 5,5 miljoen volgers. 

Hiervan verhuisde een groot gedeelte mee naar zijn YouTube kanaal, waardoor het meteen een succes was.

Jake Joseph Paul is geboren op 17 januari 1997 in Westlake, Ohio. Hij maakte van jongs af aan al video’s met zijn broer Logan Paul, die ondertussen ook een zeer succesvolle Youtuber en ondernemer is.

Jake zijn video carrière is begonnen in 2013 en tot 2017 was hij een groot succes op Vine. Hierna creëerde hij de medaigroep ‘Team 10’, een groep van content creators, die samen in een huis woonde.

Toen in 2017 Vine werd overgenomen door Disney, werd Jake gecast voor de Disney-serie ‘Bizaardvark’. Hij werd voor het tweede seizoen van de serie ontslagen. Hij woonde namelijk samen met ‘Team10’, een grote groep Youtubers die samen de hele dag video’s maakten.

Dit liep nogal wel eens uit de hand, waardoor Jake veel negatief in het nieuws kwam met uit de hand gelopen feestjes en gevaarlijke grappen die uitgehaald werden.

Jake stond dan ook, net als zijn broer Logan, bekend op zijn controversiële video’s en kreeg zo de bijnaam ‘The problem child’. In 2018 ging Jake Paul de uitdaging aan voor een YouTube bokswedstrijd.

Hij versloeg zijn tegenstander met een TKO. Hij begon het boksen na deze wedstrijd serieus te nemen en ruim 1,5 jaar later maakte hij zijn professionele boks debuut. Hij won hierbij in de eerste ronde met een TKO. Dit was dan ook het begin van zijn professionele bokscarrière.


Waar heeft Jake Paul zijn geld mee verdiend?

Jake Paul z’n vermogen komt voornamelijk van zijn YouTube kanaal vandaan. Hiernaast heeft hij ook flink wat verdiend aan verschillende nummers die hij uitgebracht heeft.

Hiermee verdiende hij via streamingplatformen, maar ook aan de bijbehorende videoclips. Na zijn focus op muziek, is hij zich gaan focussen op het boxen. Het prijzengeld wat verdiend is met bokswedstrijden is ondertussen ook een groot gedeelte van Jake Paul zijn vermogen.

Daarnaast heeft hij ook een organisatie opgericht tegen pesten. Ook heeft hij een bedrijf waarmee je op sportwedstrijden kunt wedden en daarnaast ook de wedstrijden kunt bekijken. Dit is natuurlijk een logische aanvulling op zijn bokscarrière. 


Hoeveel verdient Jake Paul per maand?

Jake Paul z’n salaris per maand is onbekend. Dit is namelijk afhankelijk van hoeveel video’s hij die maand gemaakt heeft. Ook is een groot gedeelte van Jake Paul zijn salaris het prijzengeld wat hij wint van bokswedstrijden.

Dit varieert natuurlijk ook flink. Er wordt gegokt dat hij alleen met z’n YouTube kanaal al minimaal  €10 miljoen per jaar verdiend, wat Jake Paul zijn salaris minstens €833.000 per maand maakt. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jake Paul?

Het vermogen van Jake Paul wordt geschat op €30 miljoen.

Wat is het salaris van Jake Paul?

Het salaris van Jake Paul wordt geschat op €10 miljoen per jaar.

Is Jake Paul miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €30 miljoen is Jake Paul zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>