Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 27/03/2024

Wat is het vermogen van Irene Schouten? Die vraag houdt vast velen bezig wanneer ze denken aan deze Nederlandse schaatskampioene. 

In dit artikel duiken we in het leven van Irene om te ontdekken hoe ze haar fortuin heeft vergaard. Van haar bescheiden begin op het ijs tot haar triomfen op internationale podia, laten we eens kijken hoe Irene Schouten haar salaris en vermogen heeft opgebouwd.Benieuwd naar het Vermogen van Irene Schouten? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Irene Schouten?

Wie is Irene Schouten? Nou, laten me je voorstellen aan deze Nederlandse schaatsster met een hart van goud en benen van staal.

Geboren op 29 juni 1992 in Andijk, begon Irene haar schaatsavontuur op de lokale ijsbaan, waar ze al snel indruk maakte met haar onverschrokkenheid op het ijs.

In haar tienerjaren domineerde Irene de nationale schaatscircuits en won ze talloze medailles op de NK's. 

Vermogen Irene Schouten

Maar laten we niet vergeten dat haar doorbraak pas echt kwam op het internationale toneel. Met haar kenmerkende stijl en doorzettingsvermogen veroverde ze de harten van schaatsfans over de hele wereld.

Een van haar meest gedenkwaardige prestaties? Wat dacht je van drievoudig Olympisch kampioen?

Tot in het begin van 2024 schitterde Irene Schouten als een van de topatleten van Team Jumbo-Visma, waar ze streed op het hoogste niveau van het schaatsen. Met haar vastberadenheid en toewijding blijft ze een inspiratie voor jonge schaatsers over de hele wereld.

Niet veel later kondigde ze echter haar vertrek aan uit de professionele schaatswereld. Daarmee verloor Nederland een van de beste schaatssters van de laatste jaren. Gelukkig zal haar naam niet snel vergeten worden. 

Dus, wie is Irene Schouten? Ze is niet alleen een schaatsster; ze was een legende op het ijs, klaar om nog meer mijlpalen te verpletteren en dromen waar te maken.

Anno 2024 is zij actief als co-founder bij GripXR, een bedrijf dat zich inzet voor het vergroten van vitaliteit en een gezonde omgeving op de werkvloer met behulp van game-toepassingen. 

Maar laten we niet vergeten dat haar doorbraak pas echt kwam op het internationale toneel. 


Waar heeft Irene Schouten haar vermogen mee verdiend?

Hoe heeft Irene Schouten haar vermogen vergaard? Nou, laten we eens naar haar schaatscarrière kijken! Met haar indrukwekkende prestaties op het ijs heeft Irene niet alleen medailles verzameld, maar ook flink wat prijzengeld in de wacht gesleept.

Daarnaast heeft ze slimme zakelijke zetten gemaakt, zoals sponsordeals en endorsement-contracten, die haar bankrekening alleen maar hebben doen groeien.

Met haar vermogen Irene Schouten kan ze niet alleen haar schaatscarrière ondersteunen, maar ook genieten van het goede leven buiten de ijsbaan. Kortom, ze heeft niet alleen een gouden slag op het ijs, maar ook in haar portemonnee!


Hoeveel verdient Irene Schouten per maand?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het salaris van een topschaatsster is niet hoog. Meerdere bronnen bevestigen dat het salaris neerkwam op zo'n € 30.000 per jaar.

Dat is - omgerekend - € 2.500  per maand. 

Je zou verwachten dat topsporters die Nederland op zo'n hoog niveau vertegenwoordigen, meer zouden verdienen. Het tegendeel is helaas waar.


Wat is het vermogen van Irene Schouten?

Wat is dan het vermogen van Irene Schouten?

We weten inmiddels dat zij zo'n € 30.000 per jaar verdiende als topschaatsster. Daar moet natuurlijk wel individuele prestaties bij worden opgeteld. Een Olympische Gouden Plak levert een topsporter bij Nederland bijvoorbeeld € 30.000 - en zij heeft er drie. 

Op basis van haar prestaties en haar sponsordeals, komen we dan toch echt op een geschat vermogen van zo'n € 1 miljoen.

Hoeveel geld zij verdient als co-founder van GripXR is helaas niet bekend.  


Leuke weetjes over Irene Schouten

  • In 2024 maakte Irene Schouten bekend te stoppen met schaatsen na 15 jaar op topniveau te hebben gesport. 
  • Een gouden medaille op de Olympische Spelen levert een sporter € 30.000 op, en Irene heeft er drie. 

Naam

Irene Schouten

Geschat vermogen

€ 1 miljoen

Geboortedatum

21 juni 1992

Jaarlijks inkomen / salaris

€ 30.000

Beroep

Ex-schaatsster

Geslacht 

Man

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Schaatswereld


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Irene Schouten?

Het vermogen van Irene Schouten wordt geschat op € 1 miljoen. 

Wat is het salaris van Irene Schouten?

Het salaris van Irene Schouten toen zij nog schaatste, wordt geschat op € 30.000 per jaar.

Is Irene Schouten miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van € 1 miljoen is Schouten net aan miljonair.


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>