Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 29/11/2023

Wat is het vermogen van Ireen Wüst?

Deze Nederlandse schaatslegende heeft niet alleen een indrukwekkende reeks medailles op haar naam staan, maar ook een aanzienlijk vermogen opgebouwd.

In dit artikel duiken we in de financiële wereld van Ireen Wüst. We onderzoeken hoe haar salaris en vermogen zijn gegroeid door haar sportieve successen en commerciële ondernemingen.

Blijf lezen om meer te ontdekken over het financiële parcours van deze Olympische kampioene.


Benieuwd naar het Vermogen van Ireen Wüst? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Ireen Wüst?

"Wie is Ireen Wüst?" is een vraag die in de schaatswereld al lang geen mysterie meer is. Geboren op 1 april 1986 in Goirle, Nederland, zou je kunnen zeggen dat Wüst met een natuurlijk talent voor ijspret ter wereld kwam.

Al op jonge leeftijd toonde ze een uitzonderlijke vaardigheid op schaatsen, en het was snel duidelijk dat ze niet zomaar een doorsnee schaatser zou worden.

Ireen begon haar opmars naar roem in de vroege 2000s. In 2004, op slechts 18-jarige leeftijd, maakte ze haar debuut in de wereldbeker schaatsen, waar ze liet zien dat ze niet alleen snel was, maar ook een echte podiummagneet.

Haar doorbraak kwam echter in 2006, toen ze goud won op de Olympische Winterspelen in Turijn op de 3.000 meter. Dit was het begin van een reeks Olympische successen die haar een van de meest gedecoreerde schaatsers ter wereld maakte.

Vermogen Ireen Wüst

Wüst bleef de schaatswereld domineren met een mix van gracieus glijden en pure snelheid, waardoor ze bijna elke keer dat ze het ijs betrad in de prijzen viel.

Haar prijzenkast zou zelfs de meest ervaren timmerman doen duizelen, met meerdere Olympische medailles, waaronder goud, zilver en brons, en talloze wereldkampioenschapstitels.

In de loop der jaren heeft Ireen Wüst zich niet alleen als atleet, maar ook als een inspirerend figuur bewezen.

Haar openheid over haar persoonlijke leven en haar rol als voorvechtster voor LGBTQ+-rechten heeft haar bewondering ver buiten de schaatsbaan opgeleverd.

Anno nu is Wüst niet alleen een legende op het ijs, maar ook een mentor en inspiratiebron voor jonge schaatsers.

Hoewel ze in 2021 heeft aangekondigd dat het seizoen 2021-2022 haar laatste actieve seizoen zou zijn, blijft haar invloed voelbaar.

Haar huidige functie? Een icoon, een mentor en een levende legende, die de toekomstige generaties schaatsers blijft inspireren.

Met een glimlach en een scherpe bocht, laat Ireen Wüst zien dat je met passie, hard werken en een beetje humor, de top kunt bereiken.

En daar, beste lezers, schaatst ze nog steeds, zij het nu meer naast het ijs dan erop.

Haar huidige functie? Een icoon, een mentor en een levende legende, die de toekomstige generaties schaatsers blijft inspireren.


Waar heeft Ireen Wüst haar vermogen mee verdiend?

Als we het hebben over het vermogen van Ireen Wüst, kunnen we niet anders dan onder de indruk zijn.

Deze schaatskoningin heeft haar financiële succes niet alleen te danken aan haar ongeëvenaarde snelheid op het ijs, maar ook aan haar slimme zakelijke zetten. 

Het vermogen van Ireen Wüst is opgebouwd uit prijzengeld, lucratieve sponsordeals, en misschien een paar goed verborgen schatkisten onder het ijs (grapje, of toch niet?).

Ireen heeft door de jaren heen een aardig zakcentje verdiend met haar overwinningen in wereldbekerwedstrijden en Olympische medailles.

Maar wat echt klingelt in de kas, zijn de sponsordeals. Deze deals zijn de kers op de taart van haar inkomsten en hebben aanzienlijk bijgedragen aan haar vermogen. Merken staan in de rij om geassocieerd te worden met haar gouden glimlach en ijzersterke prestaties.

Daarnaast heeft Ireen ook inkomsten uit publieke optredens en mogelijk wat slimme investeringen. Dus, als je je ooit afvraagt hoe het vermogen van Ireen Wüst is opgebouwd, denk dan aan razendsnelle schaatsen, glinsterende medailles, en een slim hoofd voor zakendoen.

Met haar unieke combinatie van sportief talent en zakelijk inzicht, schaatst Ireen lachend naar de bank!


Hoeveel verdient Ireen Wüst per maand?

Het salaris van Ireen Wüst is een beetje zoals haar schaatsprestaties: indrukwekkend, maar omhuld in mysterie.

Hoewel de exacte cijfers van haar salaris niet publiekelijk bekend zijn, kunnen we veilig aannemen dat een schaatser van haar kaliber niet voor een dubbeltje op de eerste rij zit.

Haar inkomsten komen waarschijnlijk uit een combinatie van prijzengeld, sponsordeals en mogelijk andere commerciële activiteiten.

Is dit salaris passend voor haar functie? Absoluut!

Gezien haar status als een van de meest succesvolle schaatsers ooit, zou het meer dan terecht zijn als haar salaris net zo goudkleurig is als haar medailles.Wat is het vermogen van Ireen Wüst?


"Wat is het vermogen van Ireen Wüst?" Een vraag die velen zich stellen! Als een Olympische kampioen en een van de meest succesvolle schaatsers aller tijden, heeft Ireen Wüst een indrukwekkend palmares opgebouwd.

Haar huidige functie, naast schaatslegende, omvat mentor- en inspiratiebron zijn voor jonge atleten.

Het vermogen van Ireen wordt geschat op €2,2 miljoen. 

Wat betreft haar salaris? Dat blijft een goed bewaard geheim, net als de perfecte schaatstechniek!

Leuke weetjes over Ireen Wüst

  • Wüst heeft in totaal 11 Olympische medailles gewonnen, waaronder 5 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen medaille.
  • Ze is bekend om haar veelzijdigheid op de langebaan en heeft medailles gewonnen op verschillende afstanden, waaronder de 1500 meter, 3000 meter en 5000 meter.

Naam

Ireen Wüst

Geschat vermogen

€2,2 miljoen

Geboortedatum

1 april 1986

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Ex-sporter

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Sportwereld


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ireen Wüst?

Het vermogen van Ireen Wüst wordt geschat op €2,2 miljoen.

Wat is het salaris van Ireen Wüst?

Het salaris van Ireen Wüst is helaas onbekend.

Is Ireen Wüst miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2,2 miljoen is Ireen Wüst zeker miljonair. 


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>