Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 11/03/2024

Wat is het vermogen van Inez Weski? Het opbouwen van een indrukwekkend vermogen is vaak een kwestie van talent en geluk. In het geval van advocate Inez Weski is dat behoorlijk gelukt. 

De raadsvrouw is niet alleen bijzonder goed in haar vak, ze is ook een opvallende verschijning.

 Dankzij een aantal spraakmakende zaken is zij een van Nederlands bekendste strafpleiters geworden.

Naam

Inez Weski

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

1955

Jaarlijks inkomen / salaris

€480.000

Beroep

Advocate

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Advocatuur


Wat is het vermogen van Inez Weski?

Wat het exacte vermogen van Inez Weski is, blijft voorlopig een groot vraagteken. De topadvocaat stelt prijs op haar privacy en dus blijft het een kwestie van puzzelen.

Afgaande op haar uurtarief kunnen we in ieder geval wel stellen dat de in Rotterdam geboren strafpleiter haar zaken goed op orde heeft.

Leuke weetjes over Inez Weski


Wie is Inez Weski?

Alhoewel haar naam anders doet vermoeden is Inez Weski in Nederland geboren en is sinds 1978 advocate. Sinds dat jaar werkt ze in de praktijk die haar zus heeft opgericht.

Je kan dus stellen dat het in de genen zit. Inmiddels is haar zoon Guy ook advocaat en staat ook hij op de loonlijst van Weski Advocaten B.V. in Rotterdam.

Alhoewel de rechtspraak haar grote passie is, betekent dit niet dat zij alle verzoeken voor rechtsbijstand zal inwilligen. Bij voorkeur bijt zij zich vast in complexe dossiers.

Zo is zij vooral bekend geworden als de advocate van de voormalige Surinaamse president Desi Bouterse en recent verdedigde zij nog Ridouan Taghi.

Naast haar werk als advocaat is zij ook vaak te zien op de televisie. Ze omschrijft zichzelf dan ook als een echte workaholic.

Haar inzet en deskundigheid heeft er ook toe geleid dat Inez Weski door de JOVD, de jongerenafdeling van de VVD, in 2012 werd uitgeroepen tot Liberaal van het jaar (2011).

In 2014 verscheen het enige boek van haar hand met de titel “De jacht op het recht. Over de advocaat en de rest van de wereld.“


Waar heeft Inez Weski haar vermogen aan verdiend?

Alhoewel het vermogen van Inez Weski een goed bewaard geheim blijft weten we wel dat zij het voornamelijk heeft verdiend als strafpleiter. Ze treedt daarnaast ook vaak op in de media om haar visie te geven op diverse zaken. 

Tevens is de advocaat ook te boeken als keynote spreker. Kortom, deze Rotterdamse strafpleiter, zit er naar verwachting warmpjes bij.

Ben jij bezig met je financiële toekomst? Bekijk dan eens welke pensioenbelegger bij je past.

Hoeveel verdient Inez Weski per maand?

Zoals veel topadvocaten hanteert Inez Weski een behoorlijk uurtarief.

Het exacte salaris van Inez Weski is daardoor meer dan modaal. Het is wel mogelijk om een indicatie te geven.

Om precies te zijn kost haar inzet als advocaat € 400,- exclusief BTW. Op basis van dat tarief kom je uit op een jaaromzet van € 480.000,-. 

Dat vertaalt zich vervolgens naar een maandinkomen van € 22.863,50. Uiteraard is dat slechts een schatting. Wat zij namelijk exact verdient als keynote spreker is niet bekend. Het exacte Inez Weski salaris is dus onbekend.


Inez Weski loopbaan

Een topadvocaat word je niet zomaar. Dat vereist jarenlang keihard werken, een levenlang leren en boven alles een kritische houding die lang niet iedereen zichzelf eigen kan maken.

Weski bevindt zich als advocaat in het strafrecht daarmee in de wereld van de zware zaken. Als 'advocaat van de duivel' verdedigt ze 's Nederlands zwaarste criminelen in de rechtbank.

De zwaarste zaken worden niet zomaar toegekend aan Jan en alleman. Hierbij is het zo dat Weski dit allemaal niet in haar eentje oppakt. Haar advocatenbureau, Weski Advocaten, is namelijk een familiebedrijf waar ook haar zoon, Guy, en haar zus Miriam en haar zoon Benjamin werkzaam zijn.

Een advocate van haar niveau doorloopt een loopbaan waar je u tegen zegt. Een flinke dosis aan boeken die je leest en een scherpe geest zijn essentieel. Maar wat was dan die loopbaan? Wij onderzochten het, en zetten het voor je op een rijtje:

  • 1987 - beëdiging als advocaat Strafrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • 1987 - werkzaam bij Weski Advocation
  • 2014 - publicatie boek 'De jacht op het recht'
  • 1990-2023 - docent in de advocatuur

Inmiddels werkt Weski op haar kantoor in Rotterdam dat geheel in stijl volledig zwart gestyleerd is. Zwarte gordijnen, zwarte kasten, zwarte deuren en zwarte bureaus. Naar eigen zeggen is zwart de enige kleur waar Weski zich thuis in voelt.


Inez Weski persoonlijk

Weski werkt dus samen met haar zus, zoon en neef in hun kantoor in Rotterdam. Haar zus is de reden dat Weski zich is gaan richten op de tak van strafrecht in de advocatuur.

Dat samenwerken gaat goed, want ze zitten naar eigen zeggen veel op dezelfde lijn. Echte gezelligheid is ze niet van - wat ook wel past bij haar uiterlijk.

De gezusters Weski hebben bij elkaar opgeteld 14 kleinkinderen. Wellicht dat hier ook wel een advocaat in de dop tussen zit. 

In 2023 werd Inez gearresteerd vanwege haar rol in de verdediging van Ridouan Taghi, waarbij ze mogelijk vertrouwelijke informatie zou hebben doorgespeeld. Later dat jaar, in juni, werd haar hechtenis opgeheven.

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Inez Weski?

Het totale vermogen van Inez Weski is helaas onbekend. 

Wat is het salaris van Inez Weski?

Het salaris van Inez Weski wordt geschat op €22.863,50 per maand.

Is Inez Weski miljonair?

Het is onbekend of Inez Weski daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>