Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 18/01/2023

Het opbouwen van een indrukwekkend vermogen is vaak een kwestie van talent en geluk. In het geval van advocate Inez Weski is dat behoorlijk gelukt.

De raadsvrouw is niet alleen bijzonder goed in haar vak, ze is ook een opvallende verschijning.

 Dankzij een aantal spraakmakende zaken is zij een van Nederlands bekendste strafpleiters geworden.

Naam

Inez Weski

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

1955

Jaarlijks inkomen / salaris

€480.000

Beroep

Advocate

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Advocatuur


Wat is het vermogen van Inez Weski?

Wat het exacte vermogen van Inez Weski is, blijft voorlopig een groot vraagteken. De topadvocaat stelt prijs op haar privacy en dus blijft het een kwestie van puzzelen.

Afgaande op haar uurtarief kunnen we in ieder geval wel stellen dat de in Rotterdam geboren strafpleiter haar zaken goed op orde heeft.

Leuke weetjes over Inez Weski


Wie is Inez Weski?

Alhowel haar naam anders doet vermoeden is Inez Weski in Nederland geboren en is sinds 1978 advocate. Sinds dat jaar werkt ze in de praktijd die haar zus heeft opgericht. Je kan dus stellen dat het in de genen zit. Inmiddels is haar zoon Guy ook advocaat en staat ook hij op de loonlijst van Weski Advocaten B.V. in Rotterdam.

Alhoewel de rechtspraak haar grote passie is, betekent dit niet dat zij alle verzoeken voor rechtsbijstand zal inwilligen. Bij voorkeur bijt zij zich vast in complexe dossiers. Zo is zij vooral bekend geworden als de advocate van de voormalige Surinaamse president Desi Bouterse en recent verdedigde zij nog Ridouan Taghi.

Naast haar werk als advocaat is zij ook vaak te zien op de televisie. Ze omschrijft zichzelf dan ook als een echte workacolic.

Haar inzet en deskundigheid heeft er ook toe geleid dat Inez Weski door de JOVD, de jongerenafdeling van de VVD, in 2012 werd uitgeroepen tot Liberaal van het jaar (2011). In 2014 verscheen het enige boek van haar hand met de titel “De jacht op het recht. Over de advocaat en de rest van de wereld.“


Waar heeft Inez Weski haar vermogen aan verdiend?

Alhoewel het vermogen van Inez Weski een goed bewaard geheim blijft weten we wel dat zij het voornamelijk heeft verdiend als strafpleiter. Ze treedt daarnaast ook vaak op in de media om haar visie te geven op diverse zaken. 

Tevens is de advocaat ook te boeken als keynote spreker. Kortom, deze Rotterdamse strafpleiter, zit er naar verwachting warmpjes bij.


Hoeveel verdient Inez Weski per maand?

Zoals veel topadvocaten hanteert Inez Weski een behoorlijk uurtarief.

Het exacte salaris van Inez Weski is daardoor meer dan modaal. Het is wel mogelijk om een indicatie te geven.

Om precies te zijn kost haar inzet als advocaat € 400,- exclusief BTW. Op basis van dat tarief kom je uit op een jaaromzet van € 480.000,-. 

Dat vertaalt zich vervolgens naar een maandinkomen van € 22.863,50. Uiteraard is dat slechts een schatting. Wat zij namelijk exact verdient als keynote spreker is niet bekend. Het exacte Inez Weski salaris is dus onbekend.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Inez Weski?

Het totale vermogen van Inez Weski is helaas onbekend. 

Wat is het salaris van Inez Weski?

Het salaris van Inez Weski wordt geschat op €22.863,50 per maand.

Is Inez Weski miljonair?

Het is onbekend of Inez Weski daadwerkelijk miljonair is. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>