Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het vermogen van Ilja Gort? Deze Franse Nederlander - of juist Nederlandse Fransman - heb je ongetwijfeld wel een keer op de buis gezien, waarin hij zijn liefde voor de Franse wijn en chateaus deelt met heel Nederland. Maar wist je ook dat hij muzikant is? 

Daar komt nog eens bij dat Ilja Gort aardig wat vermogen heeft opgebouwd. En hoe dat precies in elkaar steekt, hebben we in dit artikel voor je onderzocht. 

Naam

Ilja Gort

Geschat vermogen

€5 miljoen

Geboortedatum

05-01-1951

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Bedrijfseigenaar

Geslacht 

Man

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Muziek / wijn / televisie


Wat is het vermogen van Ilja Gort?

Het vermogen van Ilja Gort wordt geschat op €5 miljoen. Dat is een schatting waarover de meningen zijn verdeeld, want Ilja Gort heeft zelf in interviews aangegeven dat hij geen miljonair is. Tegelijkertijd heeft hij later wel eens verteld dat hij zo'n €4 miljoen aan eigen vermogen heeft geïnvesteerd in zijn eigen bv. 

Kortom, de kans is groot dat hij inderdaad niet €5 miljoen op zijn bankrekening heeft staan. Maar als we kijken naar al zijn bezittingen, is een bedrag van €5 miljoen helemaal niet gek. 

Leuke weetjes over Ilja Gort

  • Ilja Gort schreef drie kinderboeken
  • Ilja Gort componeerde talloze reclametunes

Wie is Ilja Gort?

Wie Ilja Gort nu exact? Ilja Gort werd in 1951 geboren in Amersfoort, waarna hij op 6-jarige leeftijd samen met zijn ouders verhuisde naar Soest. 

In eerste instantie vergaarde Ilja Gort aardig wat faam vanwege zijn muzikaliteit, want Ilja Gort was een goede drummer en componist. Wist jij bijvoorbeeld dat Ilja Gort heeft gedrumd in de band van Ramses Shaffy? En het gaat nog verder, want Ilga Gort arrangeerde reclametunes van onder andere Duo Penotti, Nescafe en Nationale-Nederlanden.

Het imago van Ilja Gort veranderde toen hij zijn focus verlegde naar de televisiewereld, waarbij hij een programma heeft gemaakt over Franse wijnen en de Franse keuken. Ook kocht hij in deze periode een chateau in Saint-Romain-la-Virvee, een chateau met 15 hectare aan wijngaarden.

Hij verkocht zijn eigen wijnen en schreef hierover talloze boeken. Dat niet alleen, want hij schreef ook kinderboeken, kookboeken en zelfs romans. 


Waar heeft Ilja Gort zijn vermogen aan verdiend?

Ilja Gort is naar eigen zeggen geen miljonair. Toch is dat niet helemaal terecht, want Ilja Gort heeft een bv opgericht rondom zijn eigen wijn en daar heeft hij toch echt €4 miljoen in geïnvesteerd.

Tegelijkertijd kan Ilja Gort aardig wat centen danken aan de televisierechten van zijn eigen televisieprogramma's, waaronder Wijn aan Gort en Gort over de Grens. 

Ook de boekverkoop van Gort's boeken zijn niet mis, want hij heeft inmiddels al meer dan 20 verschillende soorten boeken geschreven.

Als laatste moet vermeld worden dat een chateau aardig wat geld waard is. Hij kocht het chateau waar hij nog steeds woont in de jaren '90, dus je kunt je best voorstellen dat de prijs hiervan in de laatste jaren nogal is gestegen. 


Hoeveel verdient Ilja Gort per maand?

Het is helaas onbekend hoeveel Ilja Gort salaris Ilja Gort per maand verdient. Wel is bekend dat hij aardig wat geld bij elkaar heeft weten te rapen door zijn vele werkzaamheden in de muziek, maar ook de televisiewereld.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ilja Gort?

Het geschatte vermogen van Ilja Gort komt neer op €5 miljoen. 

Wat is het salaris van Ilja Gort?

Het salaris van Ilja Gort is helaas onbekend.

Is Ilja Gort miljonair?

Met een geschat vermogen van €5 miljoen is Ilja Gort zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>