Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Humberto Tan is sinds jaar en dag te zien op de Nederlandse televisie. Zijn werk als presentator van RTL Late Night was jarenlang het vaste avondvermaak voor honderden duizenden Nederlanders. 

Sinds het afscheid van zijn vaste talkshow is hij een tijdje wat minder in de publiciteit geweest, maar inmiddels is hij als presentator van de Champions League en een nieuwe talkshow op RTL weer helemaal terug. Wat verdient hij hiermee, en wat voor een vermogen heeft Humberto Tan door de jaren heen opgebouwd?

Naam

Humberto Tan

Geschat vermogen

€2.3 miljoen

Geboortedatum

26-10-1965

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Presenator / mediapersoonlijkheid

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Mediawereld


Wat is het vermogen van Humberto Tan?

Volgens gewoonvoorhem.nl is Humberto Tan ruimschoots miljonair geworden met het harde werk als presentator van talkshows en sportprogramma's. Zijn vermogen bedraagt in 2022 zo rond de €2.3 miljoen, weet de site te melden. Dit komt grotendeels van zijn salaris, dat netto rond de €550.000 per jaar bedraagt.

Leuke weetjes over Humberto Tan

  • Humberto Tan heeft meerdere boeken geschreven, waaronder zijn laatste titel die Morgen gaat het beter heet
  • Tegenwoordig is Humberto Tan radiopresentator

Wie is Humberto Tan?

De veelzijdige Humberto Tan is een zoon van twee Surinaamse Nederlanders. Zijn moeder kwam in 1968 naar Nederland, terwijl zijn vader in Suriname is gebleven. Hij groeide op in het Bijlmermeer, een relatief arme wijk in Amsterdam, en woonde daar met zijn broertjes en zusjes in een klein appartementje. Tan bleek een slimme jongen te zijn en behaalde zijn doctoraalexamen in de rechten aan de UvA.

Ondanks dat hij zo veel van recht afwist, begon zijn carrière op televisie met dank aan Sonja Barend. Later werd hij aangenomen als redacteur van het programma Forza TV, waar hij al snel presentator van werd. Dit lag hem erg goed. Daarom stapte hij in 2005 over naar Eredivisie Live, wat we tegenwoordig kennen als ESPN en daarvoor Fox Sports NL.

Voetbal presenteren ligt hem erg goed, maar Tan zocht nog meer uitdaging en toen hij werd gevraagd om zijn eigen talkshow te hosten, zei hij meteen ja. Dit programma is ruim zes jaar op de buis geweest, en kennen we allemaal als RTL Late Night.

Helaas namen de kijkcijfers van het programma af en daarom stopte Tan ermee in 2018. Tegenwoordig presenteert hij weer volop voetbal, en heeft hij meerdere optredens gehad als talkshowhost. Het vertrouwen in Tan keert langzamerhand terug, en we kunnen zeker begrijpen waarom dat zo is.


Waar heeft Humberto Tan zijn vermogen aan verdiend?

Het vermogen van Humberto Tan, zo rond de €2.3 miljoen, heeft hij grotendeels verdiend met zijn werk als sportpresentator bij Eredivisie Live, en het presenteren van zijn eigen talkshow op RTL. Dit deed hij jarenlang en hiermee verdiende hij dus erg lekker.


Hoeveel verdiende Humberto Tan per maand?

Maar hoeveel verdiende Humberto Tan dan precies met zijn werk als presentator van RTL Late Night? Volgens meerdere online bronnen verdiende Humberto Tan ongeveer €550.000 netto met dit werk, en hoe hoger de kijkcijfers, hoe meer hij kon verdienen. Of hij tegenwoordig nog steeds zoveel verdient als presentator weten we dus niet.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Humberto Tan?

Het vermogen van Humberto Tan wordt geschat op €2.3 miljoen.

Wat is het salaris van Humberto Tan?

Het salaris van Humberto Tan komt neer op zo'n €550.000 per jaar.

Is Humberto Tan miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2.3 miljoen is Humberto zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>