Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Herna Verhagen, CEO bij PostNL, behoort tot een van de bekendste CEO’s van Nederland.

In dit artikel bekijken we wat dat vermogen precies is en hoe ze dit heeft kunnen bereiken.

Naam

Herna Verhagen

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

1966

Jaarlijks inkomen / salaris

€659.000 plus €534.000 bonussen

Beroep

CEO PostNL

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

CEO PostNL


Wat is het vermogen van Herna Verhagen?

Het Herna Verhagen vermogen is niet bekend, maar ze is meerdere keren genoemd in de top van de meest invloedrijke vrouwen van Nederland.

Met een salaris waarmee ze in een week al meer verdient dan een postbezorger in een volledig jaar, zal ze heel wat geld te besteden hebben.

Leuke weetjes over Herna Verhagen

  • Herna Verhagen werkt al jaren bij topbedrijven, zoals SNS Reaal, maar is eigenlijk al sinds 1993 verbonden met de wereld van pakketjes- en postbezorging
  • Herna Verhagen is naast haar baan als CEO commissaris in de ING Groep, Philips en het Koninklijk Concertgebouw

Wie is Herna Verhagen?

Herna Verhagen is geboren in 1966. Ze is getrouwd en heeft geen kinderen. Ze groeide op in Veghel en werd door haar ouders gestimuleerd om haar eigen keuzes te maken. Verhagen heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Radboud Universiteit, maar daarnaast ook een studie gedaan in internationaal management, personeelsrechten en in economie.

Naast haar werk bij PostNL zit Verhagen ook in een NAVO-adviesgroep en is ze eveneens lid van de raad van commissarissen van de ING. Ze maakt zich sterk voor meer diversiteit op de werkvloer en meer vrouwen in hogere functies. In 2014 werd Verhagen benoemd tot de meest invloedrijke en machtigste vrouw van Nederland.

Verhagen hecht veel waarde aan haar privéleven. Doordeweeks werkt ze hard, waarbij het werk regelmatig wordt vergezeld door housemuziek. In het weekeinde besteedt ze tijd aan haar echtgenoot en haar moestuin.

Herna Verhagen staat bekend als iemand die oog heeft voor haar medemens. Ze wordt geroemd om haar menselijke manier van managen. Haar management wordt gezien als ijzersterk waarbij ze de mens niet uit het oog verliest.

Naast haar werk als CEO zet Herna Verhagen zich ook in voor cybersecurity. Ze geeft lezingen over dit onderwerp en helpt bedrijven maar ook individuen het nut in te zien om de computer maar ook de telefoon te beveiligen. Zeker met de huidige populariteit van het online shoppen is dit van groot belang.


Waar heeft Herna Verhagen haar geld mee verdiend?

Verhagen begon in 1993 bij PostNL, toen nog PTT Post. Haar eerste functie was die van salesmanager. Ze werkte hard en klom zo langzaam steeds hoger op de ladder. Na HR-manager, directeur commercie en coördinerend directeur werd ze in 2012 benoemd tot CEO. 

Dat PostNL tevreden is over hun huidige CEO, blijkt uit het feit dat ze in oktober 2022 bekend hebben gemaakt Verhagen graag nog een nieuwe periode aan te bieden. Vanwege de roerige economische tijden willen ze stabiliteit en continuïteit behouden en daar past Verhagen goed bij.


Hoeveel verdient Herna Verhagen per maand?

Het Herna Verhagen salaris is ruim €659.000,-. Hier komt nog een bonus van € 534.000,- bovenop.

Met deze bedragen verdient Verhagen zoals eerder genoemd al binnen een week net zoveel als een postbode in een volledig jaar verdient. Met een pensioen van € 42.000,- hoeft ze zich ook geen zorgen te maken voor de toekomst.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Herna Verhagen?

Het totale vermogen van Herna Verhagen is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Herna Verhagen?

Het salaris van Herna Verhagen wordt geschat op zo'n €659.000 plus €534.000 aan bonussen per jaar.

Is Herna Verhagen miljonair?

Het is niet geheel bekend of Herna Verhagen miljonair is, maar vanwege haar extreem hoge salaris van €659.000 per jaar is de kans groot dat zij miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>