Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Henri Bontenbal?

Ontdek in dit artikel het financiële plaatje van Henri Bontenbal, CDA-strateeg en Tweede Kamerlid, bekend om zijn expertise in energietransitie en klimaatbeleid. Wat is de economische waarde achter de politicus?

Meer weten? Lees dan verder!

Benieuwd naar het Vermogen van Henri Bontenbal? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Henri Bontenbal?

Henri Bontenbal is een Nederlandse politicus voor het Christen-Democratisch Appèl (CDA).

 Voordat hij toetrad tot de Tweede Kamer, stond hij bekend om zijn werkzaamheden op het gebied van energie en duurzaamheid.

Bontenbal heeft een achtergrond in de energie-industrie en werd gerespecteerd voor zijn expertise in de transitie naar duurzame energiebronnen en het klimaatbeleid.

Vermogen Henri Bontenbal

Zijn professionele carrière omvatte rollen bij grote energiebedrijven en als adviseur voor energievraagstukken.

Deze ervaring bracht hij mee naar de politiek, waar hij zich inzet voor een realistisch en haalbaar klimaatbeleid dat economische, sociale en milieuaspecten in balans houdt.

Bontenbal werd in de Tweede Kamer bekend om zijn feitelijke benadering van complexe energievraagstukken, en hij wordt vaak gezien als een bruggenbouwer die verschillende perspectieven kan verenigen in het streven naar een duurzame toekomst.

Als Kamerlid houdt hij zich onder andere bezig met vraagstukken rondom energiebeleid, klimaatverandering en de economische implicaties van de energietransitie.

Zijn professionele carrière omvatte rollen bij grote energiebedrijven en als adviseur voor energievraagstukken.


Waar heeft Henri Bontenbal zijn vermogen mee verdiend?

Voordat hij lid werd van de Tweede Kamer voor het CDA, had Bontenbal een loopbaan in de energiesector. Hij werkte voor verschillende organisaties en bedrijven, waaronder Stedin, een netbeheerder voor gas en elektriciteit, waar hij als strategieconsultant actief was.

Zijn werk richtte zich vooral op duurzaamheid en energietransitie. Dergelijke functies binnen de private sector kunnen een significant inkomen genereren, wat mogelijk bijgedragen heeft aan zijn vermogen.

Het vermogen dat hij op dit moment aan het opbouwen is, is gebouwd op zijn werkzaamheden als Tweede Kamerlid. 


Hoeveel verdient Henri Bontenbal per maand?

Het precieze maandsalaris van Henri Bontenbal als individueel Tweede Kamerlid is niet publiekelijk gespecificeerd, maar het algemene salaris voor een Kamerlid in Nederland kan als uitgangspunt dienen.

Volgens de informatie tot januari 2022 ontvangt een Tweede Kamerlid een bruto jaarsalaris van ongeveer €124.000, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Dit vertaalt zich in een maandelijks bruto inkomen van rond de €10.000.

Het daadwerkelijke netto salaris ligt lager na belastingen en sociale lasten, waarbij de exacte netto som varieert per individuele fiscale situatie.

Bontenbal, als Kamerlid zonder specifieke fractievoorzittersverantwoordelijkheden zoals die van Rob Jetten bij D66, zou niet de bijkomende toeslag ontvangen die gewoonlijk voor dergelijke leidinggevende posities geldt.


Wat is het vermogen van Henri Bontenbal?

Over het persoonlijke vermogen van Henri Bontenbal kunnen we slechts speculeren.

Net als andere Nederlandse politici is ook Henri niet verplicht zijn volledige financiële plaatje, zoals banksaldi of investeringen, openbaar te maken.

Dus het exacte vermogen dat Henri heeft vergaard naast zijn inkomsten als Tweede Kamerlid, blijft onbekend.

We weten dat een Tweede Kamerlid een behoorlijk salaris ontvangt. Maar de details over wat Henri buiten de politieke arena met zijn geld doet – of het nu om sparen, beleggen of andere financiële activiteiten gaat – blijven zijn privéaangelegenheid.

Tenzij Henri zelf kiest voor transparantie over zijn vermogen, blijft het gissen naar de omvang ervan. En dat is tenslotte ook zijn goed recht, nietwaar?

Leuke weetjes over Henri Bontenbal

  • Bontenbal is groot fan van The Lord of the Rings
  • Sinds 2023 is Bontenbal lijsttrekker van het CDA

Naam

Henri Bontenbal

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

10-11-1982

Jaarlijks inkomen / salaris

> €124.000

Beroep

Politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Henri Bontenbal?

Het vermogen van Henri Bontenbal is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Henri Bontenbal?

Het salaris van Henri Bontenbal komt neer op minimaal €124.000 per jaar. 

Is Henri Bontenbal miljonair?

Het is helaas onduidelijk of Henri Bontenbal daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>