Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Heleen van Royen? In dit artikel gaan we het hebben over het vermogen van de Nederlandse schrijfster Heleen van Royen.

We gaan in op haar vermogen, wie Heleen van Royen precies is en waar we haar van zouden kennen, haar huis en waar Heleen van Royen haar vermogen mee heeft verdiend. 

Naam

Heleen van Royen

Geschat vermogen

€12 miljoen

Geboortedatum

09-04-1965

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Schrijfster / televisiepersoonlijkheid

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Media


Wat is het vermogen van Heleen van Royen?

Heleen van Royen is een succesvolle schrijfster en heeft door de jaren heen flink wat boeken verkocht.

Het geschatte vermogen van Heleen van Royen kom dan ook neer op ongeveer 12 miljoen euro.

Leuke weetjes over Heleen van Royen

  • Heleen van Royen heeft inmiddels 15 verschillende boeken geschreven, waarbij vooral De gelukkige huisvrouw en Godin van de Jacht enorm populair waren in Nederland
  • Van Royen is al sinds 2008 niet meer van de Nederlands buis te slaan

Wie is Heleen van Royen?

Heleen van Royen (1965) is een Nederlandse schrijfster, blogger en columnist. Ze begon haar carrière als redacteur bij verschillende tijdschriften.

In 2000 bracht ze haar eerste boek uit, getiteld 'De gelukkige huisvrouw', welke later verfilmd werd. Daarna volgden nog vele succesvolle boeken, zoals 'Godin van de jacht', 'De ontsnapping' en 'Sexdagboek'.

Naast het schrijven van boeken, kennen we Heleen van Royen ook van haar vele optreden op de Nederlandse televisie.

Zo is ze regelmatig te zien in verschillende praatprogramma en heeft ze ook meegedaan aan televisieprogramma's, waaronder 'Wie is de Mol?' en 'Sterren Springen'. Heleen van Royen is daarnaast zeer actief op social media en heeft daar een grote aanhang.

Ze heeft bijvoorbeeld meer dan 100.000 volgers op Instagram waar ze bijna iedere dag wel foto's plaatst. Ze schroomt daarbij niet om haar volgers wat uit te dagen. Met die kiekjes komt ze dan ook regelmatig voorbij in de roddelpers.

Op Twitter is Van Royen ook populair, daar heeft ze een kleine 400.000 volgers. Heleen van Royen is al een hele tijd samen met de 22 jaar jongere Bart Meeldijk. Meeldijk is bekend als drummer van de band Rigby.

Ze zijn als sinds 2015 samen en wonen al een langere tijd samen. Inmiddels is het stel verloofd. Opmerkelijk is dat Van Royen nog altijd de naam van haar ex-man draagt.

In meerdere interviews zei de schrijfster daarover dat ze geen behoefte heeft haar ex uit haar leven te bannen. Heleen was jarenlang samen met Ton van Royen. Met hem heeft ze twee kinderen.

Heleen van Royen heeft samen met haar verloofde Bart een huis in Hilversum. Dit optrekje huurde ze eerst, maar hebben ze later gekocht voor een bedrag van 767.500 euro. Het is overigens niet het enige huis dat ze in bezit heeft.

Het is algemeen bekend dat Van Royen veel tijd doorbrengt in haar tweede huis in Portugal, waar ze ook veel van haar boeken heeft geschreven.

Van Royen woonde eerder in een prachtig huis aan de Amstel in Amsterdam. Het is een groot huis met uitzicht op de Amstel en heeft een moderne inrichting.

Het huis beschikt over meerdere verdiepingen en heeft een grote tuin aan het water. Heleen van Royen heeft dat huis in 2018 voor 3,3 miljoen euro verkocht aan Yolanthe Cabau.


Waar heeft Heleen van Royen haar vermogen mee verdiend?

Heleen van Royen heeft haar vermogen voornamelijk verdiend met haar boeken. Haar debuutroman 'De gelukkige huisvrouw' was een groot succes en werd later verfilmd.

Ook haar latere boeken werden goed verkocht en zijn veelal in verschillende talen vertaald. Daarnaast heeft Heleen van Royen ook meegewerkt aan televisieprogramma's, wat bijdraagt aan haar inkomen.


Hoeveel verdient Heleen van Royen per maand?

Heleen van Royen haar salaris is niet openbaar en het is dus niet bekend hoeveel zij precies per maand verdient.

Het bedrag kan sterk variëren en is afhankelijk van haar boekenverkoop en andere inkomstenbronnen zoals televisiewerk en sponsordeals. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Heleen van Royen?

Het vermogen van Heleen van Royen wordt geschat op €12 miljoen. 

Wat is het salaris van Heleen van Royen?

Het salaris van Heleen van Royen is helaas onbekend.

Is Heleen van Royen miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €12 miljoen is Heleen van Royen zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>