Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het vermogen van Harry de Winter? Je kent Harry de Winter misschien wel van het televisieprogramma Wintertijd. Daarbuiten heeft hij talloze programma’s geproduceerd, dus zijn portfolio is behoorlijk indrukwekkend. Wat zegt dat dan over zijn financiële situatie? Hoeveel heeft Harry de Winter verdiend met al die producties? Dat zochten we voor je uit!

Naam

Harry de Winter

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

22-04-1949

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Televisiemaker

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Mediawereld


Wat is het vermogen van Harry de Winter?

We kunnen je helaas niet vertellen wat het precieze vermogen van Harry de Winter is, omdat hij hier nooit uitspraken over heeft gedaan. Wat wel zeker is, is dat hij ruimschoots miljonair is; in 2019 wilde hij namelijk zijn grachtenpand in Amsterdam verkopen voor maar liefst €4.65 miljoen.

Ook heeft hij zijn productiemaatschappij IDTV verkocht voor ruim 25 miljoen gulden, omgerekend zo’n 11 miljoen euro. Deze wintertijd hoeft Harry de Winter in ieder geval niet te verkleumen!

Leuke weetjes over Harry de Winter

  • Harry de Winter is initiatiefnemer van allerlei evenementen en bedrijven, waardoor hij meerdere inkomensstromen heeft gegenereerd voor zichzelf
  • Harry de Winter heeft op zijn naam theaterproducties, dansfeesten bedoeld voor 40-plussers genaamd 40UP, televisieprogramma's en radioprogramma's staan 

Wie is Harry de Winter?

In 1949 werd Harry de Winter geboren in een ziekenhuis in Oss. Zijn vader was chemicus, en zijn broer Micha is hoogleraar pedagogiek. Enige intelligentie kon dus verwacht worden van de pasgeboren Harry. Hij behaalde zelf zijn kandidaatsexamen economie aan de UvA, en ging hierna een tijdje aan de slag als radioverslaggever.

Dat lag hem best lekker, maar niet zo lekker als zijn grootste hobby; DJ’en. Dit deed hij al op studentenfeestjes, en later ook voor de NCRV. Hij begon als freelance producent van jongerenprogramma Filter, waar hij de nummers voor selecteerde. Daarna werd hij fulltime presentator van hetzelfde programma, en kon zijn carrière pas echt beginnen.

Er volgden nog vele programma’s, zoals Lingo, Boggle, Oud Geld en nog veel meer, die allemaal door de Winter geproduceerd werden. Na Endemol was zijn productiebedrijf IDtv de grootste van Nederland. Pas met het programma Wintertijd werd Harry de Winter echt een celebrity. In dat programma interviewde hij gasten van over de hele wereld en maakte hij een grote naam voor zichzelf.


Waar heeft Harry de Winter zijn vermogen aan verdiend?

Het productiebedrijf van Harry de Winter, IDTV, was het op een na grootste productiemaatschappij van Nederland. Deze verkocht Harry voor ruim 11 miljoen euro in 1994. Dit, samen met zijn salaris als presentator, zorgen samen voor het riante vermogen van Harry de Winter.


Hoeveel verdient Harry de Winter per maand?

Helaas weten we niet precies hoeveel salaris Harry de Winter heeft verdiend in zijn succesvolle loopbaan. In ieder geval is hij dik miljonair geworden door alle producties die hij verkocht aan omroepen als de KRO en VARA, en uiteindelijk zelfs het hele bedrijf verpatste voor een gigantisch bedrag van 11 miljoen euro. Een schoolvoorbeeld van op het juiste moment verkopen dus!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Harry de Winter?

Het exacte vermogen van Harry de Winter is onbekend. 

Wat is het salaris van Harry de Winter?

Ook het salaris van Harry de Winter is helaas onbekend.

Is Harry de Winter miljonair?

Hoewel het onbekend is hoeveel Harry de Winter exact verdient, is de kans groot dat hij miljonair is vanwege zijn flinke verkoop van IDTV voor €11 miljoen.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>