Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het vermogen van Hans Melchers? Deze Nederlander staat al sinds 2013 in de Forbes, de lijst met 's werelds rijkste mensen ter wereld. Toch is de kans groot dat je nog nooit hebt gehoord van Hans Melchers en Melchemie, het familiebedrijf dat zich specialiseerde in het produceren van chemische producten. 

Hoog tijd voor het uitpluizen van het vermogen van Hans Melchers! Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies hoe Hans Melchers aan zijn vermogen is gekomen. Meer weten? Lees dan vooral verder! 

Naam

Hans Melchers

Geschat vermogen

€2.2 miljard

Geboortedatum

28-04-1938

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Belegger

Geslacht 

Man

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Ex-CEO Melchemie / beleggen


Wat is het vermogen van Hans Melchers?

Het vermogen van Hans Melchers wordt in 2022 door Forbes geschat op €2.8 miljard euro. Dit vermogen heeft Hans Melchers opgebouwd vanuit zijn familiebdrijf, Melchemie, waarvan hij in 2002 het CEO-stokje doorgaf. 

In deze periode verruilde Hans Melchers zijn aandelen in Melchemie voor het investeringsbedrijf HAL Trust, dat actief is op de Amsterdamse beurs. Hoe Hans daar precies zoveel geld aan heeft verdiend, leggen wij hieronder voor je uit! 

Vermogen Hans Melchers sinds 2013

Leuke weetjes over Hans Melchers

  • In 2022 staat Hans Melchers op positie 8 in de Quote 500 en op positie 1311 op de Forbes 400
  • Hans Melchers is een van de weinige Nederlanders die zowel in de Quote als de Forbes staat genoteerd
  • Hans Melchers kocht in 2012 zo ongeveer duizend kunstwerken van Nederlandse kunstenaars over, die hij tentoonstelt in Kasteel Ruurlo 

Wie is Hans Melchers?

Wie is Hans Melchers nu eigenlijk? Een positie in zowel de Quote500 als de Forbes400 komt niet zomaar uit de lucht vallen, dus Hans Melchers zou ongetwijfeld iets goeds hebben gedaan in het verleden.

Hans Melchers werd in 1938 in Bloemendaal geboren. In zijn tienerjaren bleek dat hij talent had voor leidinggeven, want hij kreeg al heel snel de leiding over het familiebedrijf Melchemie dat jaren daarvoor werd opgestart door zijn vader.

Melchemie bleef tot 1980 direct onder de hoede van Hans Melchers, waarna hij de dagelijkse leiding overggaf aan een nieuwe directeur. Hij bleef echter nog steeds aannemelijk belanghebber in het bedrijf vanwege zijn vele aandelen die hij nog steeds in bezit had. Pas in 2002 verkocht hij dit.

Hans Melchers kent vele kanten. Zo richtte hij een fonds op ter bescherming van mensen die in de media werden zwartgemaakt. Daarnaast - en dat is weer totaal iets anders - is hij een groot financieel ondersteuner van de Nederlandse bridge sport. Zo werd het Nederlandse bridge team zelfs in 2011 wereldkampioen - echt waar. 

Ook heeft Hans Melchers investeringen gemaakt in de kunst, waarbij hij twee museu actief beheert, namelijk de MORE museums in Gorssel en Kasteel Ruurlo. 

De zon schijnt niet altijd. Zo heeft het bedrijf van Melchers, Melchemie, in de jaren '80 en '90 chemische bestanddelen die nodig zijn om mosterdgas en zenuwgas te maken gedistribueerd in het Midden-Oosten. Deze delen werden vervolgens door Saddam Hoessein gebruikt in de oorlog tegen het westen en zijn eigen bevolking. Hiervoor werd in 2018 een rechtszaak aangespannen tegen Hans Melchers. Het is nog onduidelijk wat hiervan de uitkomst is. 


Waar heeft Hans Melchers zijn vermogen aan verdiend?

Waar heeft Hans Melchers dan precies zijn vermogen aan verdiend? Het grootste deel van zijn vermogen heeft Melchers te danken aan zijn aandelen in investeringsmaatschappij HAL Trust. Dit bedrijf is winstgevend geweest in de laatse jaren - en daar heeft Hans Melchers aardig van meegeprofiteerd.

Daarnaast heeft Melchers geld verdiend aan zijn kunstcollectie die hij openbaar stelt in zijn eigen musea. Kortom, verschillende inkomensttromen, waarbij de aandelen van HAL Trust het grootste deel van zijn vermogen hebben opgebouwd. 


Hoeveel verdient Hans Melchers per maand?

Het is helaas onduidelijk hoeveel Hans Melchers per maand verdiend. Wel weten we dat je met een vermogen van €2.2 miljard niet echt meer afhankelijk hoeft te zijn van een salaris. 

Sinds zijn aftreding als CEO bij Melchemie weten we niet meer hoeveel salaris Hans Melchers actief verdient. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Hans Melchers?

Het geschatte vermogen van Hans Melchers komt neer op €2.2 miljard. 

Wat is het salaris van Hans Melchers?

Het salaris van Hans Melchers is helaas onbekend.

Is Larry Ellison miljonair?

Met een geschat vermogen van €2.2 miljard is Hans Melchers niet alleen miljonair, maar ook miljardair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>