Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Ben jij benieuwd naar het vermogen van Hakim Ziyech? Voor het Marokkaanse elftal schoot hij tijdens het WK van Qatar in 2022 het team naar de kwartfinales, maar al veel eerder bleek zijn voetbalkwaliteit belangrijk voor Ajax en Chelsea. 

Maar hoeveel houdt Hakim Ziyech nu eigenlijk over aan zo'n grote voetbalcarrière? Voor dit artikel onderzochten wij het vermogen van Hakim Ziyech en hoeveel salaris hij verdient als profvoetballer.

Naam

Hakim Ziyech 

Geschat vermogen

€21 miljoen

Geboortedatum

19 maart 1993

Jaarlijks inkomen / salaris

€6.1 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van rapper Hakim Ziyech?

Het vermogen van Hakim Ziyech wordt geschat op €21 miljoen. Dat bedrag is niet heel vreemd gezien het feit dat hij voor zo´n €40 miljoen is gekocht van Ajax naar Chelsea. 

Natuurlijk stopte Ziyech niet die €40 miljoen direct in zijn zak, want van een transfer gaat altijd een groot gedeelte naar de club en sponsors, maar een voetballer die zijn financiën een beetje slim aanpakt, zal toch een flink bedrag overhouden aan zo´n transfer. En voor Ziyech klopt dat helemaal! 

Leuke weetjes over Hakim Ziyech

  • Hakim Ziyech heeft een persoonlijke website, www.hakimziyech.com, waarop je maar 1 knop kunt vinden: contact
  • Hoewel Ziyech in 2022 uitkwam voor het Marokkaanse elftal, sprak hij jaren daarvoor na een conflict met de bondscoach uit dat hij nooit meer voor het elftal zou gaan spelen. 

Wie is Hakim Ziyech?

Hakim Ziyech werd in 1993 geboren in Dronten samen met zijn 9 broers en zussen. Al heel vroeg werd duidelijk dat Ziyech een talent had voor voetbal, waarna hij zich aansloot bij de lokale voetbalclub Reaal Dronten en later ASV Dronten.

Om als jonge voetballer door te breken bij de top, zul je toch het een en ander moeten opofferen. Ook Ziyech maakte deze keuze op 19-jarige leeftijd door in te wonen bij een gastgezin in Heerenveen. En zo startte zijn voetbalcarrière bij SC Heerenveen. 

In een periode van 4 jaar kwam Hakim Ziyech uit voor SC Heerenveen, FC Twente en later bij Ajax. Als eredivisiespeler loopt het salaris dat je ontvangt nogal uiteen, waarbij het salaris van een doorsnee-speler een plafond kent van zo´n 291.000 bruto per jaar.

Ziyech zal in zijn beginjaren zo´n bedrag niet verdienen, maar later in zijn carriere betaalde Ajax een slordige €4 miljoen per jaar als compensatie voor zijn verdiensten in de Champions League. 

Als speler won Ziyech talloze prijzen voor zijn voetbalkunsten, waarbij hij voornamelijk bij het nationale elftal van Marokko in de schijnwerpers kwam te staan. Zo won hij onder andere de Lion d´Or, Afrikaanse Voetballer van het Jaar, en meerdere keren Afrikaans team van het jaar met Marokko.

Dat Chelsea aan de deur klopte met een transferbedrag van €40 miljoen voor deze Tovenaar, zijn terechte bijnaam, is dan ook niet vreemd. En in Londen verdient hij tot op de dag van vandaag nog steeds zijn brood. In zijn gehele voetbalcarriere wordt geschat dat hij een vermogen heeft weten op te bouwen van zo´n €21 miljoen. 


Waar heeft Hakim Ziyech zijn vermogen aan verdiend?

Als voetballer kan je een aardig zakcentje verdienen door simpelweg goed te voetballen. De meeste eredivisieclubs betalen tot een maximum van zo´n 291.000 bruto per jaar voor een doorsnee speler. 

Hakim Ziyech is echter geen doorsnee speler. Op het moment dat je in de schijnwerpers komt te staan, zullen sponsors je al gauw benaderen. Shirtverkoop, reclames en media-optredens zijn opeens een extra inkomensbron. 

Hakim Ziyech heeft zijn vermogen verdiend door goed te voetballen, maar ook zeker door in de voetbalwereld open te staan voor extra inkomensbronnen. 


Hoeveel verdient Hakim Ziyech per maand?

Het opbouwen van een vermogen van €21 miljoen gebeurt niet in een dag. Rome is immers ook niet in 1 dag gebouwd. Toch helpt het salaris dat Ziyech verdient bij Chelsea hem wel aardig in het opbouwen van zo´n vermogen.

Zo verdient Ziyech bij Chelsea zo´n €114.000 per week. Dat komt jaarlijks neer op een bedrag van zo´n €6.1 miljoen


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Hakim Ziyech?

Het vermogen van Hakim Ziyech wordt geschat op €21 miljoen. 

Wat is het salaris van Hakim Ziyech?

Het salaris van Hakim Ziyech wordt geschat op €6.1 miljoen per jaar.

Is Hakim Ziyech miljonair?

Met een geschat vermogen van €21 miljoen is Hakim Ziyech zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>