Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Erling Braut Haaland is een Noorse voetballer van nog maar 22 jaar oud, maar inmiddels wordt hij door velen gezien als één van de beste voetballers ter wereld. 

De spits weet echt uit alle hoeken te scoren, met links, rechts of met het hoofd. Onlangs maakte hij een overstap naar het doorgaans goed lonende Manchester City. Wat verdient hij daar? En wat voor vermogen heeft hij inmiddels al opgebouwd?

Naam

Erling Haaland

Geschat vermogen

€40 miljoen

Geboortedatum

21-07-2000

Jaarlijks inkomen / salaris

€20 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbaltransfers / sponsordeals


Wat is het vermogen van Haaland?

Erling Braut Haaland heeft in de vijf jaar dat hij op hoog niveau voetbalt al een vermogen bij elkaar verzameld van ruim €40 miljoen volgens Moyens.net. Bij Manchester City zal dit bedrag nog veel verder oplopen, want volgens zijn contract verdient hij daar bijna 20 miljoen euro per jaar!

Leuke weetjes over Erling Haaland

  • Samen met Erik Botheim vormt Erling Haaland de rapgroep Flow Kingz, dat in 2016 nog een heus nummer uitbracht
  • Hoewel Haaland van Noorse afkomst is, werd hij geboren in het Engelse Leeds, omdat zijn vader daar destijds voetballer was

Wie is Haaland?

Erling Haaland werd geboren op 21 juli 2000 in Leeds, Engeland. Hij is de zoon van Alfie Haaland die destijds in de Premier League speelde, bij Leeds United. Op driejarige leeftijd is Haaland weer verhuisd naar zijn thuisland Noorwegen, een klein stadje genaamd Bryne. Daar speelde hij vanaf jonge leeftijd al voetbal, maar ook golf, handbal en track & field. Een echte allrounder dus!

De voetballende carrière van Haaland begon minder succesvol, want in zijn eerste seizoen als voetballer bij Bryne wist de spits niet te scoren. De Duitse club 1899 Hoffenheim bood hem een proefperiode aan, waarna hij terugging naar Molde, Noorwegen - daar speelde hij onder Ole Gunnar Solskjaer.

Toen hij net 16 was, op 1 februari 2017, speelde hij zijn eerste officiële bekerwedstrijd. De wedstrijd hierna scoorde hij de winnende goal; iets wat hij nog veel vaker zou doen bij zijn volgende clubs.

Red Bull Salzburg zag al gauw de potentie in de jonge Haaland en nam hem transfervrij over. Daar scoorde hij in alle eerste vijf wedstrijden van de Champions League, en kwam hij in een rijtje te staan met Neymar, Ronaldo en Lewandowski. Haaland scoorde in totaal 29 keer voor Salzburg in slechts 22 (!) wedstrijden.

Pas na een transfer naar Borussia Dortmund voor 20 miljoen euro werd Haaland echt onsterfelijk. Daar scoorde hij zo vaak dat de internationale media hem als ‘nieuwe Ibrahimovic’ neerzetten. Tegen Hertha BSC bijvoorbeeld maakte Haaland in 32 minuten vier goals.

Met slechts 14 wedstrijden was hij zowel de jongste als de snelste speler die ooit 20 goals maakte in de Champions League. Deze prestaties zorgden voor een flinke transfer naar Manchester City, waar hij tot op de dag van vandaag de sterren van de hemel speelt.


Waar heeft Haaland zijn vermogen aan verdiend?

Erling Braut Haaland, de nu al legendarische spits van City, verdiende zijn huidige vermogen voornamelijk met zijn voetbal salaris. Bij Manchester City krijgt hij 20 miljoen euro per jaar, wat voor zijn kwaliteiten nog best meevalt in vergelijking met bijvoorbeeld Lionel Messi bij PSG.


Hoeveel verdient Haaland per maand?

Het jaarsalaris van Erling Haaland ligt dus op 20 miljoen euro per jaar. Op maandbasis komt dit neer op zo’n 1,6 miljoen euro, maar daar zullen vast nog genoeg inkomsten voor sponsorships en bonussen bij opgeteld kunnen worden. In ieder geval heeft Erling Haaland niks te klagen, en terecht voor een speler die zoveel waarde toevoegt aan een elftal.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Erling Haaland?

Het vermogen van Erling Haaland wordt geschat op €40 miljoen.

Wat is het salaris van Erling Haaland?

Het salaris van Erling Haaland komt neer op zo'n €10 miljoen per jaar.

Is Erling Haaland miljonair?

Met een geschat vermogen van €40 miljoen is Haaland zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>