Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Wat is het vermogen van Gregory van der Wiel? Gregory van der Wiel is een voormalige voetballer met de Nederlandse nationaliteit.

Hij bevindt zich in een select en exclusief gezelschap van Nederlandse voetballers: hij heeft een finale op een wereldkampioenschap gespeeld.

In 2010 speelde hij op 22-jarige leeftijd mee in de verloren wedstrijd tegen Spanje. Ben je benieuwd naar wie Gregory van der Wiel eigenlijk is?

En wil je weten wat het vermogen van Gregory van der Wiel is? Lees dan snel verder. 

Naam

Gregory van der Wiel

Geschat vermogen

€18 miljoen

Geboortedatum

07-08-1992

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Gregory van der Wiel?

Gregory van der Wiel zijn vermogen is niet exact bekend. In 2018 werd zijn vermogen door Quote geschat op € 18 miljoen. Hiermee behoort Gregory van der Wiel tot de rijkste sporters van Nederland.

Verondersteld wordt dat het vermogen van Gregory van der Wiel sinds 2018 alleen maar verder is toegenomen.

Leuke weetjes over Gregory van der Wiel

  • Van der Wiel heeft gespeeld bij het Canadeze Toronto FC, een ploeg die in 2018 werd uitgeschakeld in de CONCACAF-finale door het Mexicaanse Chivas Guadalajara
  • Gregory sloot zijn voetbalcarrière definitief af bij RKC Waalwijk

Wie is Gregory van der Wiel?

Gregory van der Wiel is een voormalig Nederlands profvoetballer. Hij beleefde zijn hoogtijdagen tussen 2009 en 2013 als speler van Ajax en Paris Saint-Germain. In deze zelfde periode was hij succesvol bij het Nederlands voetbalelftal.

Hij heeft in totaal 46 interlands voor Nederland gespeeld. Na Ajax en Paris Saint-Germain heeft hij ook nog voor Fenerbahce SK, Cagliari Calcio, Toronto FC en RKC Waalwijk gespeeld.

Van Gregory van der Wiel is bekend dat hij gedurende enkele jaren een relatie heeft gehad met de Belgische Rose Bertram. Samen met haar heeft twee dochters gekregen, in 2018 en in 2021. Het paar is inmiddels niet meer bij elkaar. 

Aan het eind van zijn actieve voetbalcarrière kwam Gregory van der Wiel met name in het nieuws vanwege zijn openhartigheid over paniekaanvallen en angstgevoelens waar hij last van had.

Dit hield hij aanvankelijk voor zichzelf vanwege het taboe dat hier op rust, maar uiteindelijk besloot hij toch om zijn verhaal te delen. 


Waar heeft Gregory van der Wiel zijn vermogen mee verdiend?

Gregory van der Wiel zijn salaris was gedurende zijn voetbalcarrière zeer riant. Geschat wordt dat Gregory van der Wiel zijn salaris bij Paris Saint-Germain circa € 4 miljoen per jaar bedroeg.

Maar Gregory van der Wiel heeft ook een groot deel van zijn vermogen verdiend door te investeren. Zijn bekendste investering was in BALR, een merk dat staat voor luxe en kwalitatieve modeproducten levert.

Zijn aandelen in BALR heeft hij inmiddels verkocht. Schattingen zijn dat hij ruim 2000% winst heeft gemaakt op deze aandelen.

Niet alle investeringen van Gregory van der Wiel zijn echter even succesvol. Zo zou hij rond het jaar 2017 ruim € 4 miljoen zijn verloren, doordat hij zou zijn opgelicht.


Hoeveel verdient Gregory van der Wiel per maand?

In oktober 2021 heeft Gregory van der Wiel bekend gemaakt dat hij zijn professionele voetbalcarrière heeft beëindigd. Zijn laatste club was RKC Waalwijk.

Doordat hij is gestopt met voetballen, ontvangt hij vanzelfsprekend geen maandelijks salaris meer. Gregory van der Wiel verdient nu zijn geld door te investeren in diverse projecten.

De inkomsten hieruit variëren, waardoor niet te zeggen valt hoeveel Gregory van der Wiel precies per maand verdient. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Gregory van der Wiel?

Het vermogen van Gregory van der Wiel wordt geschat op €18 miljoen.

Wat is het salaris van Gregory van der Wiel?

Het huidige salaris van Gregory van der Wiel is helaas onbekend.

Is Gregory van der Wiel miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €18 miljoen is Gregory van der Wiel zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>