Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het vermogen van Gordon? Of je hem nu kent van de Toppers, Geer&Goor, zijn muziek of van zijn meer dan 50 verschillende televisieprogramma's: Gordon is een van de allerbekendste Nederlanders. Maar wist jij dat hij een aantal horecazaken heeft? 

Dat moet alles tezamen aardig wat geld in het laatje brengen. Toch? Ben jij nou benieuwd naar het vermogen van Gordon, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk precies onderzocht hoe groot het vermogen van Gordon is en hoe hij dat heeft verdiend! 

Naam

Gordon

Geschat vermogen

€7 miljoen

Geboortedatum

06-07-1968

Jaarlijks inkomen / salaris

€900.000

Beroep

Artiest

Geslacht 

Man

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Televisie / ondernemen / zanger


Wat is het vermogen van Gorden?

Het vermogen van Gordon wordt geschat op zo'n7 miljoen euro, dat Gordon heeft opgebouwd door allerlei verschillende zaken te combineren. Zo heeft hij aardig wat televisiegeld kunnen opbouwen vanwege zijn 50 (!) televisieprogramma's in de laatste 20 jaar, zijn optredens van de Toppers, maar ook door te investeren in horeca.

Met dat vermogen van €7 miljoen financiert Gordon zijn leven dat hij heeft opgebouwd in Dubai, waar hij het grootste deel van het jaar woont. 

Leuke weetjes over Gordon 

  • Voordat Gordon doorbrak in de muziekindustrie werkte Gordon op de Noordermarkt in Amsterdam, waar hij ondergoed verkocht
  • Je kunt voor een klein bedrag van €12.750 Gordon boeken om voor jou te komen optreden voor een halfuur

Wie is Gordon?

Wie is Gordon nu eigenlijk? Op 6 juli 1968 werd Gordon geboren in Amsterdam-Noord onder zijn geboortenaam Cornelis Willem Heuckeroth. Veel later, toen hij een stuk beroemder werd, noemde hij zichzelf Gordon. 

Gordon heeft als een van 's Nederlands beroemdste persoonlijkheden een aardige loopbaan achter de rug. En die loopbaan is eigenlijk begonnen binnen de muziekindustrie, toen hij doorbrak met de hit Kan ik maar even bij je zijn.

Na die hit begint de loopbaan van Gordon aardig te rollen. Hij brengt meerdere platen uit en is steeds vaker op televisie te zien, zoals bij het Nationaal Songfestival in 1999 en 2003. 

En in 2005 vormt hij samen met René Froger en Gerard Joling de Toppers, de groep die elk jaar in de Amsterdam ArenA - inmiddels de Johan Cruijff Arena - tienduizenden uizinnige fans voorziet van een geweldige show. 

Vanaf 2005 raakt Gordon in aanraking met John de Mol, die grootste plannen heeft binnen de commerciële wereld. En dat bleek een groot succes, want weinig Nederlanders hebben zoveel kijkers behouden als het hilarische duo Gorden en Gerard Joling.

Naast zijn loopbaan binnen de muziek en televisie heeft Gordon op talloze andere manieren aan zijn vermogen gewerkt. Hij was bijvoorbeeld jarenlang columnist voor De Telegraaf, opende vanaf 2014 de deuren van drie koffie- en theesalons in Amsterdam, Blaricum en Rotterdam, bracht een autobiografie uit en kwam geregeld op de radio. 

Al met al heeft Gordon meerdere inkomensstromen voor zichzelf weten vast te stellen. Daarom is het ook niet heel vreemd dat hij een vermogen van €7 miljoen heeft weten op te bouwen. 


Waar heeft Gordon zijn vermogen aan verdiend?

Zoals we al eerder zeiden bestaat de Gordon net worth uit meerdere inkomensstromen. Dat heeft hij bewust gedaan, want door die verschillende bronnen vergroot hij de kans op een stevig inkomen.

Vanwege het feit dat Gordon altijd op de commerciële zenders te zien was, heeft hij in zijn langdurige televisieloopbaan een riant bedrag bij elkaar kunnen sparen. De commerciële zender betaalt immers simpelweg meer dan de publieke omroep.

Zijn vermogen bestaat grotendeels uit rechten die hij heeft weten op te bouwen in de periode dat hij nog veel optrad en op televisie te zien was. Zulke rechten zijn immers veel geld waard. Een vermogen van €7 miljoen is dan ook niet onverwachts met zo'n slimme verdeling van inkomensstromen. 


Hoeveel verdient Gordon per maand?

De Gordon net worth blijft nog elke dag groeien, want volgens verschillende bronnen verdient Gordon nog altijd een bedrag van €900.000 per jaar aan televisierechten.

Daar komt de rest van zijn inkomensstromen nog eens bij, zoals de inkomsten uit zijn horeca-ondernemingen, muziekstreams en radio-optredens. 

Daarmee is het dus niet helemaal duidelijk hoeveel Gordon nu precies aan salaris op zijn rekening gestort krijgt. Wel is het duidelijk dat hij niet hoeft te klagen. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Gordon?

Het geschatte vermogen van Gordon komt neer op €7 miljoen. 

Wat is het salaris van Gordon?

Het salaris van Gordon wordt geschat op zo'n €900.000 per jaar.

Is Gordon miljonair?

Met een geschat vermogen van €7 miljoen is Gordon zeker weten miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>