Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Gideon van Meijeren? Gideon van Meijeren is momenteel een van de meest opmerkelijke en controversiële politici.

Als lid van de Tweede Kamer, de Provinciale Staten van Zuid-Holland én de gemeenteraad van Den Haag vertegenwoordigt hij Forum voor Democratie. 

Met zijn scherpe kritiek op het coronabeleid, de klimaatmaatregelen en de staat van de democratie in Nederland heeft hij een reputatie als extreem rechts opgebouwd. Maar wie is Gideon van Meijeren nu echt, en hoe zit het met zijn vermogen?

Naam

Gideon van Meijeren

Geschat vermogen

€300.000

Geboortedatum

27-05-1988

Jaarlijks inkomen / salaris

€160.000

Beroep

Politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


Wat is het vermogen van Gideo van Meijeren?

Het exacte vermogen van Gideon van Meijeren is niet bekend, maar we kunnen wel een schatting maken op basis van zijn inkomsten als politicus en zijn eerdere banen als jurist en ICT-medewerker.

Een voorzichtige schatting van zijn vermogen zou dus rond de 300.000 euro kunnen liggen.

Als Tweede Kamerlid verdient hij bruto 120.000 euro per jaar, als Statenlid 22.000 euro per jaar en als gemeenteraadslid 18.000 euro per jaar. Dat komt neer op een totaal van 160.000 euro bruto per jaar, ofwel ruim 13.000 euro bruto per maand.

Daarnaast heeft hij waarschijnlijk ook nog spaargeld en beleggingen, aangezien hij al sinds 2008 werkt en geen hoge uitgaven lijkt te hebben.

Hij woont bijvoorbeeld in een woning in Den Haag en rijdt in een oude Volvo. 

Leuke weetjes over Gideon van Meijeren

  • Gideon heeft 3,5 jaar als ICT-medewerker voor de Koninklijke Landmacht gewerkt
  • Van Meijeren weigerde in 2022 een blaastest te doen, omdat hij zich naar eigen zeggen geïntimideerd voelde door de politie, en moest vervolgens een taakstraf van 60 uur vervullen

Wie is Gideon van Meijeren?

Gideon van Meijeren is geboren op 27 mei 1988 in Doetinchem, als middelste kind in een gezin met drie kinderen. Zijn vader werkte bij een supermarktconcern en zijn moeder was huisvrouw.

Hij volgde de havo aan het Ulenhofcollege in Doetinchem en studeerde daarna rechten aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in Tilburg, waar hij zijn propedeuse haalde.

Hij deed ook een korte officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, maar maakte die niet af.

Hij werkte vervolgens 3,5 jaar als ICT-medewerker bij de Koninklijke Landmacht en studeerde daarna verder rechten aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij zijn masterdiploma behaalde. 

Na zijn studie verhuisde hij naar Den Haag, waar hij aan de slag ging als wetgevingsjurist bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Hij volgde ook een opleiding tot wetgevingsjurist aan de Academie voor Wetgeving. In 2017 werd hij wetgevingsjurist bij het bureau wetgeving van de Tweede Kamer, waar hij voorstellen van Kamerleden in juridische teksten omzette.


Waar heeft Gideon van Meijeren zijn vermogen mee verdiend?

Zoals eerder gezegd heeft Gideon van Meijeren zijn vermogen vooral verdiend met zijn werk als politicus en jurist.

Hij verdient als Tweede Kamerlid een bruto salaris van 120.000 euro per jaar, plus een onkostenvergoeding van 24.000 euro per jaar.

Daarnaast heeft hij een eigen huis in Den Haag, dat hij in 2019 kocht voor 415.000 euro. Hij heeft ook een spaarrekening en een beleggingsportefeuille, waarvan de waarde niet bekend is.


Hoeveel verdient Gideon van Meijeren per maand?

Gideon van Meijeren verdient bruto zo'n 13.000 euro per maand. Dit is inclusief zijn inkomsten als Statenlid en gemeenteraadslid.

Het lijkt erop dat hij zowel in de politiek als met zijn portemonnee een conservatieve houding heeft. Maar veel mensen klagen over Gideon van Meijeren aangezien zijn salaris in verhouding met zijn prestaties erg hoog is.

Zo heeft Van Meijeren als Kamerlid slechts 11 amendementen ingediend, waarvan de meeste over COVID-19 toegangspassen.

Hij diende geen enkel wetsvoorstel in. Als lid van Provinciale Staten was hij afwezig bij meer dan de helft van de vergaderingen en stemmingen.

En als raadslid in Den Haag legde hij geen schriftelijke vragen voor aan de raad en stelde hij slechts twee moties voor, terwijl hij bijna 10% van de vergaderingen verzuimde.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Gideon van Meijeren?

Het vermogen van Gideon van Meijeren wordt geschat op €300.000.

Wat is het salaris van Gideon van Meijeren?

Het salaris van Gideon van Meijeren wordt geschat op 13.000.

Is Gideon van Meijeren miljonair?

Nee, met een geschat vermogen van €300.000 is Gideon van Meijeren geen miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>