Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Gerwyn Price is een van de beste darters ter wereld. Ook staat hij ontzettend hoog op de PDC Order of Merit. Hij staat namelijk net onder Peter Wright op de tweede plaats met een waarde van ruim 1,3 miljoen euro. Hiermee is hij op dit moment de op één na best betaalde darter ter wereld.

Maar wat is het precieze vermogen van Gerwyn Price en wat is dan zijn jaarlijkse salaris? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer ontdek je in dit artikel. 

Naam

Peter Wright

Geschat vermogen

€1,5 miljoen euro

Geboortedatum

07-03-1985

Jaarlijks inkomen / salaris

€600.000 euro

Beroep

Darter

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Dartwereld


Wat is het vermogen van Gerwyn Price?

Het geschatte vermogen van Gerwyn Price is ongeveer €1,5 miljoen euro. Dit blijkt namelijk uit meerdere online bronnen. Dit vermogen heeft hij verkregen door het prijzengeld uit gewonnen dart toernooien. Waar hij eerst het prijzengeld nodig had om zijn gezin te kunnen onderhouden, geniet hij nu meer van de luxe van het geld naarmate de bedragen aanzienlijk groter geworden zijn.

Leuke weetjes over Gerwyn Price

  • Gerwyn Price was voor zijn dart carrière professioneel rugby speler
  • Price kreeg ooit een boete van €25.000 euro en 3 maanden schorsing wegens misdraging tijdens het Grand Slam of Darts in 2019

Wie is Gerwyn Price?

Gerwyn Price, ook wel The Iceman genoemd, is geboren op 7 maart 1985. Hij is geboren in Cardiff, Wales en woonachtig in Markham, Wales. Samen met zijn vrouw Bethan Palmer heeft hij twee kinderen Emily Price en Bethany Price.

Ook heeft Gerwyn Price in 2021 onze eigen Michael van Gerwen van de troon gestoten. De voormalig best betaalde darter ter wereld moest zijn eerste plek op de PDC Order of Merit afstaan aan Gerwyn Price.

De voormalig rugby speler, Gerwin Price, brak pas in 2016 door in de top 32 PDC Order of Merit. Sindsdien heeft hij meerdere grote toernooien gewonnen zoals het Grand Slam of Darts en World Grand Prix en ook won hij één keer de PDC World Championship.


Waar heeft Gerwyn Price zijn vermogen aan verdiend?

Gerwyn Price net worth van €1,5 miljoen heeft hij grotendeels verdient met het gewonnen prijzengeld uit meerdere darttoernooien en wereldkampioenschappen. Op basis van de PDC Order of Merit is hij momenteel de op één na best betaalde darter ter wereld. 

Ondanks dat hij nog niet zo super lang dart, in vergelijking met sommige andere darters, heeft hij dus wel al een aardig vermogen opgebouwd.


Hoeveel verdient Gerwyn Price per maand?

Het exacte salaris van Gerwyn Price is onbekend. Wel is bekend dat hij in de afgelopen 2 jaar z'n €1,3 miljoen euro aan prijzengeld heeft gewonnen. Omgerekend verdient hij dus z'n €600.000 euro per jaar wat neer komt op een salaris van z'n €50.000 euro per maand. Hier zijn dan enkele bijverdiensten zoals sponsorships niet bij meegerekend.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Gerwyn Price?

Het geschatte vermogen van Gerwyn Price ligt rond de €1,5 miljoen euro.

Wat is het salaris van Gerwyn Price?

Op basis van een PDC waarde van €1,3 miljoen euro ligt zijn jaarsalaris rond de €600.000 euro.

Is Gerwyn Price miljonair?

Met een geschat vermogen van €1,5 miljoen euro is Gerwyn Price zeker een miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>