Wat is het geschatte vermogen van Gert Verhulst? Wat verdient hij per maand? Als jij jezelf dit afvraagt hebben wij goed nieuws!

In dit artikel kom jij namelijk te weten wat je wil weten over het Gert Verhulst vermogen. Zo bespreken wij het geschatte vermogen van Gert, wie deze man eigenlijk precies is en hoe zo’n iemand aan dit vermogen kan komen.  

Benieuwd naar de Gert Verhulst net worth? Lees gauw verder en leer alles over het Gert Verhulst vermogen. 

Naam

Gert Verhulst

Geschat vermogen

€ 56.000.000,-

Geboortedatum

24-01-1968

Jaarlijks inkomen / salaris

Niet bekend

Beroep

Media ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Ondernemen. vastgoed


Ook vermogen opbouwen? Met deze tijdelijke acties maak je een goede start! 🎁


Wat is het vermogen van Gert Verhulst?

Het vermogen van Gert Verhulst wordt in 2022 geschat op minstens 56 miljoen. Een groot deel van dit vermogen is afkomstig van Studio 100. Studio 100 is in België een van de grootste en bekendste mediapartijen in België. 

Leuke weetjes over Gert Verhulst.

  • Gert Verhulst is de bedenker van het populaire K3.
  • Gert Verhulst heeft een villa in Saint-Tropez die hij verhuurt voor 28.000 euro per week.
  • Naast Studio 100 bezit Gert Verhulst ook 8 attractieparken en 2 waterparken.

Wie is Gert Verhulst?

Oké, die Gert heeft dus een hele hoop geld. Maar wie is hij precies? Wie al een tijdje meedraait heeft misschien wel gehoord van Samson en Gert. Of dit zelf gezien op televisie. Nou, Gert speelde dus Gert in Samson en Gert.

Dit was de kickstart van zijn carrière. Er zijn maar liefst 17 seizoenen van Samson en Gert gemaakt tussen 1990 en 2017.

Doordat de kinderserie zo’n succes is gebleken zag Gert zijn kans. Hij richtte Studio 100 op samen met Hans Bourlon en Danny Verbiest. 

Studio 100 staat bekend om kinderentertainment in voornamelijk België maar ook Nederland. Een zeer, maar dan ook zeer, bekend succes van studio 100 is K3.

Dit is natuurlijk dé sensatie voor jongere kinderen. Maar ook bijvoorbeeld kabouter plop is een productie van studio 100. Dit imperium heeft ervoor gezorgd dat Gert tegenwoordig zo welvarend is geworden.


Waar heeft Gert Verhulst zijn vermogen aan verdiend?

Zoals we net al kort hebben besproken is Gert Verhulst het grootste gedeelte van zijn vermogen dankbaar aan Studio 100.

En zolang de vraag nog zo groot is zal Studio 100 ook door blijven gaan. Er zijn talloze concerten gegeven van K3 (nog steeds overigens) en andere producties van Studio 100.

Met deze concerten wordt een flinke klap geld gevangen, evenals met de kinderprogramma's. En naast zulke programma’s is K2 zoekt K3 ook al tot twee keer toe een immens groot succes geweest.

Er is zelfs een themapark voor kabouter plop, namelijk Plopsaland. Ook hiermee wordt veel geld opgehaald, zeker als je kijkt naar de entreeprijzen van de pretparken. In totaal zijn er 8 attractieparken en 2 waterparken.


Hoeveel verdient Gert Verhulst per maand?

Een salaris zoals die van Gert Verhulst willen we allemaal wel. Maar goed, hoeveel verdient hij dan eigenlijk per maand?

Wat is het Salaris van Gert Verhulst? Dat is helaas niet bekend. Wel weten we dat dit om erg veel geld gaat.

Zo waren de inkomsten van Studio 100 in bijvoorbeeld 2017 maar liefst 161.000.000 euro. Hiervan krijgt hij natuurlijk ook een aanzienlijk deel als salaris.

Verder hebben we gezien dat Gert een optrekje heeft in het mooie Saint-Tropez. Deze villa verhuurt hij (heel erg slim) voor een slordig bedrag van 28.000 euro per week.

In een maand verdient Gert Verhulst dus alleen al met het verhuren van de villa al meer dan een ton per maand. Daar komen de verdiensten van Studio 100 dan ook nog weer bovenop. 


Gert Verhulst loopbaan

Gert Verhulst heeft een aardige loopbaan achter de rug. Het gigantische vermogen dat hij heeft opgebouwd, komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Maar hoe heeft deze man het in vredesnaam geschopt tot de meest beroemde - en wellicht rijkste - Belg? 

Wij onderzochten daarom eens de loopbaan van Gert Verhulst. Wellicht dat je hier het een en ander van kunt opsteken. Wij zetten het allemaal even voor je op een rijtje:

  • 1987 - presentator van de omroep BRT
  • 1990 - eerste aflevering Samson en Gert
  • 1992-1997 - presentator taalspel Zeg eens euh!
  • 1996 - oprichting Studio 100
  • 1998 - presentator AVRO Sterrenslag
  • 2006 - Verhulst verkoopt aandelen Studio 100 aan Forits
  • 2016-2023 - Verhulst verkoopt aandelen Studio 100 terug tot zo'n 1/3 eigenaarschap in het bedrijf

Studio 100 werd onder leiding van Verhulst een groot bedrijf, waar veel geld mee werd verdiend. Tot 2006 hield Verhulst aandelen van Studio 100, maar hij werd door het verkopen van zijn aandelen in een klap miljonair.

Later, echter, kocht Verhulst toch weer aandelen terug. Dat is ook niet vreemd, want in bijvoorbeeld in 2018 maakte Studio 100 zo'n €68 miljoen winst. €68 miljoen! 

Inmiddels is Verhulst niet meer de enige aandeelhouders, maar bezit hij ongeveer een derde van Studio 100.  


Gert Verhulst persoonlijk

Gert is iemand die zijn vermogen niet alleen te danken heeft aan zichzelf, maar ook aan zijn familie. De familie Verhulst heeft namelijk een flinke vinger in de pap en is veelvuldig te zien op de beeldbuis.

Zo werd in 2021 de realityshow De Verhulstjes uitgezonden dat inmiddels al 4 seizoenen draait. 

In deze realityshow zien we naast Gert ook zoon Viktor Verhulst, een inmiddels populaire televisiepersoonlijkheid in België, en dochter Marie Verhulst, degene die in het programma Samson en Marie het stokje heeft overgenomen van vader Gert.

Verhulst is boven alles niet bang om zijn leven te delen met de rest van de Benelux, want hij heeft talloze programma's gepresenteerd of was daarin te zien als deelnemer.

Gert kwam nog wel in opspraak toen bleek dat hij een kortstondige relatie bleek te hebben met Josje Huisman, een van de leden van K3. Verhulst was op dat moment eigenaar van K3. 

Inmiddels is Verhulst nog steeds niet bang om door te gaan met op televisie te verschijnen - en dat zal hij waarschijnlijk nog wel vol blijven houden.

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Gert Verhulst?

Het totale geschatte vermogen van Gert Verhulst wordt geschat op € 56.000.000,-. Een gigantisch bedrag wat hij voornamelijk verzamelde met Studio 100. 

Wat is het salaris van Gert Verhulst?

Het maandelijks salaris van Gert Verhulst is moeilijk te achterhalen. We weten dat zijn vermogen 56 miljoen is en dat zijn bedrijf miljoenen omzet per jaar. Hoeveel dit precies is weten we niet.

Is Gert Verhulst Miljonair?

Ja, Gert Verhulst is miljonair en heeft momenteel een geschat vermogen van 56 miljoen euro. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>