Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Gerrit van der Valk mag dan al een dikke 13 jaar niet meer onder ons zijn, het gigantische hotelimperium dat hij achterliet, is nog even bekend als altijd.

Zijn familiebedrijf leeft voort als nooit tevoren en kent enorm veel succes in Nederland, waar in iedere stad langs de snelweg wel een zakelijk van der Valk-hotel te vinden is. Hoeveel geld leverde dit Gerrit van der Valk op, en wat was zijn vermogen toen hij in 2009 helaas overleed?

Naam

Gerrit van der Valk

Geschat vermogen

€390 miljoen

Geboortedatum

geb. 13-06-28 - overl. 20-01-2009

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

-

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Hotel-restaurantbusiness


Wat is het vermogen van Gerrit van der Valk?

Gerrit van der Valk was jarenlang de grootste horecabaas van Nederland. De totale waarde van het familiebedrijf wordt door Quote ingeschat op ongeveer 390 miljoen euro. 

Ook is bekend dat Gerrit van der Valk de zaak over belastingontduiking afkocht voor ruim 200 miljoen euro in 1994. Wat zijn precieze vermogen was weten we niet, maar in ieder geval is hij de meest succesvolle horecabaas die Nederland ooit heeft gekend.

Leuke weetjes over Gerrit van der Valk

  • In 1982 werd de vrouw van Gerrit van der Valk ontvoerd voor losgeld
  • Inmiddels zijn er in Nederland 68 vestigingen van Van der Valk, maar ook in landen als Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en zelfs op Aruba en Bonaire

Wie is Gerrit van der Valk?

Als je in Nederland ooit langs de snelweg een hotel hebt gezocht, is de kans groot dat het een ‘van der Valkje’ werd. Gerrit van der Valk plaatste horecazaken doorgaans niet midden in het centrum van een stad, zoals vroeger gebruikelijk werd, maar juist op makkelijk bereikbare plekken met de auto, zoals bij een P+R-punt of een belangrijke snelwegafrit.

Dit concept bleek goud waard, en met een geschatte waarde van honderden miljoenen euro’s en een jaarlijkse winst van enkele miljoenen zit de familie van der Valk voorlopig niet om geld te bedelen.

Gerrit van der Valk werd geboren op 13 juni 1928 in Voorschoten. Zijn vader had al voor hem bepaald dat een carrière in de horeca het beste voor hem zou zijn, en daar had Gerrit dan ook zijn hele leven op ingericht.

Zo kreeg hij in 1954 het hotel De Witte in Vught onder zijn bewind. Hij bleek hier erg goed in te zijn, en inmiddels is duidelijk hoe goed precies; met 78 hotel-restaurants in heel Nederland (in totaal goed voor 9000 kamers!) is het imperium van Gerrit van der Valk nog steeds in het hele land zichtbaar.

Gerrit van der Valk overleed in 2009. Gelukkig liet hij zeven kinderen achter, velen van wie nog altijd werken voor het familiebedrijf. Van der Valk Hotels staat dan ook bekend als een van de oudste familiebedrijven van Nederland, die as we speak nog steeds in business is.


Waar heeft Gerrit van der Valk zijn vermogen aan verdiend?

Het riante vermogen van Gerrit van der Valk komt van zijn familiebedrijf, dat al werd opgericht door zijn vader. Wel heeft Gerrit het tot een enorm succes gemaakt door vertrouwde hotels te bouwen op makkelijk bereikbare locaties, vaak in de buurt van de snelweg. Een succesvol concept die de horecamagnaat miljoenen opleverde.


Hoeveel verdiende Gerrit van der Valk per maand?

Van een vast maandsalaris is bij Gerrit van der Valk nooit sprake geweest. De miljoenen kwamen binnen met de tijd, en hoe meer hotels er uit de grond werden gestampt, hoe meer geld er werd verdiend. De miljoenenwinst van der Valk was geen toeval, want 13 jaar na zijn overlijden doen zijn kinderen nog steeds goede zaken met het concept.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Gerrit van der Valk?

Het vermogen van Gerrit van der Valk toen hij overleed werd geschat op €390 miljoen. 

Wat is het salaris van Gerrit van der Valk?

Het salaris van Gerrit van der Valk voor zijn overlijden is onbekend.

Was Gerrit van der Valk miljonair?

Met een geschat vermogen van €390 miljoen was Gerrit van der Valk absoluut miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>