Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

In dit artikel gaan we kijken naar het vermogen van Gerrit Hiemstra. Deze weerman, bekend van NOS, verdient dan wel niks met zijn vrijwilligerswerk als weerman op tv, maar hij heeft wel een flink vermogen opgebouwd.

Hieronder lees je waar hij dat geld vandaan heeft gehaald en wat hij vandaag de dag nog doet om geld te verdienen.

Naam

Gerrit Hiemstra

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

19-08-1961

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Adviseur / spreker

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Weerman


Wat is het vermogen van Gerrit Hiemstra?

Over het exacte vermogen van Gerrit Hiemstra is niet veel bekend. Er staan geen concrete getallen op het internet van Gerrit Hiemstra vermogen.

Hij heeft in 2009 de bekende website WeerOnline.nl verkocht voor een flink bedrag.

Ook hierover zijn geen concrete cijfers bekend, maar hij is hiermee flink binnengelopen. Er worden online ook geen speculaties gedaan over het mogelijke bedrag dat WeerOnline.nl heeft opgeleverd. 

Leuke weetjes over Gerrit Hiemstra

  • Gerrit Hiemstra beheert een weeradviesbureau: Weather Impact
  • Gerrit Hiemstra heeft altijd de website weer-online.nl in beheer gehad, maar verkocht aan Zoover

Wie is Gerrit Hiemstra?

Gerrit Hiemstra is een bekende weerman van de NOS. Daarnaast zet Hiemstra zich in tegen de gevolgen van de klimaatveranderingen.

Hier spreekt hij zich ook regelmatig over uit. In januari 2022 heeft hij de Machiavelliprijs in ontvangst mogen nemen omdat hij de gevolgen van de klimaatveranderingen met het grote publiek wilde delen.

Je kunt regelmatig tweets van Hiemstra voorbij zien komen met opmerkingen over klimaatveranderingen.

Hiemstra is geboren en getogen in Drachten en is daarna verhuisd naar de Achterhoek. Op dit moment woont Gerrit Hiemstra in zijn eigen gebouwde woning in Friesland samen met zijn vrouw: Joke Hiemstra. Ze hebben samen twee kinderen.

Doordat Gerrit Hiemstra zich bezighoudt met klimaatveranderingen heeft hij zelf een duurzaam huis laten bouwen. Hij heeft een bouwkavel destijds gekocht voor €275.000 en heeft dit verder uitgebouwd tot zijn droomhuis.

Dit huis is gemaakt van kalkhennep waardoor dit een Co2 neutraal huis is. Hiemstra heeft 52 zonnepanelen op het dak laten plaatsen en heeft een warmtepomp aan het huis toegevoegd. Hiemstra rijdt, als fanatieke autoliefhebbers, in een elektrische auto om zo bij te dragen aan een beter milieu.


Waar heeft Gerrit Hiemstra haar geld mee verdiend?

Gerrit Hiemstra was de medeoprichter van WeerOnline.nl welke hij in 1995 is begonnen en wat hij in 2009 voor een groot bedrag heeft verkocht aan Zoover.

Nu werkt hij twee dagen in de week op vrijwillige basis als weerman bij de NOS.

Ook heeft Hiemstra een adviesbureau genaamd: Weather Impact, samen met zijn compagnon waar hij bedrijven adviseert over grote gevolgen van de klimaatveranderingen die gaan komen.

Hij geeft lezingen en presentaties over klimaat en weer en voorziet watersporters van weertrainingen en weercursussen. 


Hoeveel verdient Gerrit Hiemstra per maand?

Het is niet bekend hoeveel Gerrit Hiemstra per maand verdient. Over het Gerrit Hiemstra salaris is niks te vinden.

Hij werkt als vrijwilliger bij de NOS waar hij het weer presenteert. Doordat hij als vrijwilliger werkt kan hij ook uitspraken doen over klimaatverandering waar hij achterstaat. Verder is

Gerrit Hiemstra op het moment bezig met het geven van lezingen en presentaties over klimaat en weer. Wat hij hiermee verdient, is ook niet duidelijk.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Gerrit Hiemstra?

Het vermogen van Gerrit Hiemstra is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Gerrit Hiemstra?

Ook het salaris van Gerrit Hiemstra is helaas onbekend.

Is Gerrit Hiemstra miljonair?

Het is helaas onbekend of Gerrit Hiemstra daadwerkelijk miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>