Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 29/03/2024

Wat is het vermogen van Gerard Piqué, de Spaanse voetbalprof die al jarenlang wordt gezien als één van de beste verdedigers ter wereld? Goede vraag. Met vier Champions League troffeeën en talloze andere prijzen in zijn kast moet Gerard Piqué wel een gigantisch vermogen hebben. We vertellen je alles over het vermogen en salaris van Gerard Piqué!

Naam

Gerard Piqué

Geschat vermogen

€75 miljoen

Geboortedatum

02-02-1987

Jaarlijks inkomen / salaris

€11 miljoen

Beroep

Ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Gerard Piqué?

Volgens verschillende bronnen is Gerard Piqué één van de best betaalde voetballers ter wereld, en met een geschat vermogen van ruim 75 miljoen euro lijkt dat te kloppen. Vooral door zijn tijd bij FC Barcelona is hij enorm rijk geworden; daar verdiende Piqué in zijn prime ongeveer 18 miljoen euro per jaar.

Leuke weetjes over Gerard Piqué

  • Gerard Piqué richtte in 2017 Kosmos op, een bedrijf dat zich richt op vermogensbeheer, media en investeringsmogelijkheden binnen de sportwereld
  • Kosmos, het bedrijf van Gerard Piqué, is eigenaar van FC Andorra en is verantwoordelijk voor de Davis Cup 

Wie is Gerard Piqué?

Gerard Piqué is een professionele voetballer die momenteel voor FC Barcelona en de Spaanse nationale ploeg uitkomt. Hij werd geboren op 2 februari 1987 in Barcelona en groeide ook op in die stad. Piqué begon met voetballen toen hij drie jaar oud was bij FC Mataró, een club uit de provincie Barcelona.

Hij bleef hier spelen totdat hij tien jaar oud was, waarna hij naar FC Barcelona ging. Piqué maakte zijn debuut voor Barcelona in 2004, maar vertrok in 2006 naar Engeland om voor Manchester United te gaan spelen. Hij kwam terug naar Barcelona in 2008 en heeft sindsdien twee keer de Champions League met de club gewonnen.

Piqué is een centrale verdediger die ook kan uitkomen als rechtsback. Hij is bekend om zijn fysieke kracht en zijn aanvallende instelling, waardoor hij ook vaak als laatste man wordt ingezet. Piqué heeft ook flink wat doelpunten voor Barcelona gemaakt, waaronder eentje in de Champions League-finale van 2011 tegen zijn oude club Manchester United. In totaal heeft Piqué 52 doelpunten voor Barcelona gemaakt - indrukwekkend voor een verdediger!

Piqué maakte zijn debuut voor de Spaanse nationale ploeg in 2009 en nam sindsdien deel aan drie EK's en WK’s. Hij was een belangrijke speler in het team dat met Spanje won in 2010 - een dag waar we als Nederlanders niet graag aan terugdenken.

Piqué was lange tijd getrouwd met popster Shakira en heeft met haar twee kinderen. Inmiddels is bekend dat Piqué lange tijd vreemdging, en zit Shakira in de problemen wegens belastingontduiking. Luxe problemen, zeggen we dan!


Waar heeft Gerard Piqué zijn vermogen aan verdiend?

Gerard Piqué heeft zijn gigantische vermogen verdiend door al zijn hele leven op het allerhoogste niveau te voetballen. Hij speelde al vanaf zijn tiende bij FC Barcelona en verdiende dus al geld met voetballen toen hij nog maar een kind was.


Hoeveel verdiende Gerard Piqué per maand?

Vooral bij FC Barcelona heeft Gerard het grote geld binnen geharkt; daar was zijn salaris op een gegeven moment ruim €18 miljoen per jaar, volgens ingelichte bronnen. Daar voetbalt hij al sinds 2008, en heeft hij vele prijzen gewonnen. Dit heeft geleid tot het enorme vermogen van ruim €70 miljoen euro dat Piqué heeft opgebouwd.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Gerard Piqué?

Het vermogen van Gerard Piqué wordt geschat op €75 miljoen. 

Wat is het salaris van Gerard Piqué?

Het salaris van Gerard Piqué als directeur van investeerdersfirma Kosmos wordt geschat op zo'n €11 miljoen.

Is Gerard Piqué miljonair?

Met een geschat vermogen van €75 miljoen is Gerad Piqué absoluut miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>