Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/11/2023

We kunnen niet om hem heen - de man met de witte lokken en een heleboel meningen: Geert Wilders.

Maar wist je dat er meer is dan alleen zijn oneliners? Wat is bijvoorbeeld het vermogen van Geert Wilders?

We gaan dieper graven en je laten zien hoe hij zijn weg heeft gebaand naar de politieke spotlights én welke cijfers er schuilgaan achter zijn carrière.

Dus leun achterover, pak je favoriete snack en laten we het hebben over het salaris, het vermogen en de reis van Geert Wilders in de wonderlijke wereld van de politiek!

Wie is Geert Wilders?

Wie is Geert Wilders? Een naam die in de Nederlandse politiek klinkt als een klok en meningen als een storm ontlokt. Laten we teruggaan naar het begin van zijn verhaal en ontdekken hoe deze controversiële figuur zijn stempel heeft gedrukt op het politieke landschap.

Geboren op 6 september 1963 in Venlo, begon Wilders zijn politieke reis met een lidmaatschap bij de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Maar de rimpelingen in het politieke water brachten hem bij de Partij voor de Vrijheid (PVV) in 2006, waar hij al snel de fractievoorzitter werd.

Zijn opmerkelijke standpunten over immigratie, islam en vrijheid van meningsuiting trokken zowel aanhangers als tegenstanders aan, en zijn blondgekleurde kapsel werd bijna net zo iconisch als zijn uitspraken.

Door de jaren heen heeft Wilders het politieke toneel geschud met zijn uitgesproken opinies en unieke stijl.

Zijn documentaire "Fitna" uit 2008 trok wereldwijde aandacht en deed discussies oplaaien over de islam en de westerse wereld.

Hoewel hij zijn deel van de kritiek heeft gekregen, heeft Wilders vastgehouden aan zijn overtuigingen.

Vandaag de dag is Geert Wilders een ervaren lid van de Tweede Kamer, waar hij nog steeds zijn standpunten naar voren brengt.

Zijn politieke carrière heeft een spoor van debatten, krantenkoppen en soms zelfs controverse achtergelaten.

Of je nu voorstander of criticus bent, één ding is duidelijk: Geert Wilders is een figuur die de Nederlandse politiek heeft gevormd en blijft uitdagen.

Benieuwd naar het vermogen van andere kamerleden? Check ze hier!


Loopbaan Geert Wilders

De loopbaan van Geert Wilders is een reis vol politieke dynamiek en uitdagende standpunten.

Vanaf zijn vroege jaren in de politiek tot zijn huidige positie, heeft Wilders een stempel gedrukt op het Nederlandse politieke toneel.

Halverwege zijn carrière vallen enkele van zijn noemenswaardige functies en prestaties op:

  • 2002: Wilders werd lid van de Tweede Kamer voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).
  • 2004: Hij publiceerde het boek "Marked for Death: Islam's War Against the West and Me", dat internationale aandacht trok.
  • 2006: Geert Wilders verliet de VVD en richtte de Partij voor de Vrijheid (PVV) op, waar hij fractievoorzitter werd.
  • 2008: Zijn controversiële film "Fitna" bracht een wereldwijde discussie over religie en vrijheid op gang.
  • 2010: In de Tweede Kamerverkiezingen behaalde PVV onder zijn leiding 24 zetels, waardoor de partij een aanzienlijke politieke kracht werd.
  • 2023: In de Tweede Kamerverkiezingen behaalde de PVV wel 37 zetels en werd daarmee de grootste partij van Nederland.

Tegenwoordig blijft Wilders een prominent figuur in de Nederlandse politiek als leider van de PVV en lid van de Tweede Kamer.

Zijn loopbaan is een kroniek van politieke passie en heftige standpunten, die de aandacht blijven trekken in binnen- en buitenland.


Waar heeft Geert Wilders zijn vermogen mee verdiend?

Benieuwd hoe Geert Wilders zijn vermogen zijn vergaard? Nou, laat me je een kijkje geven in deze financiële achtbaan van politieke intriges en noemenswaardige stappen.

Met zijn politieke loopbaan als kern, heeft Wilders een veelzijdige aanpak gehad in het opbouwen van zijn vermogen. Hij heeft niet alleen een salaris uit loondienst als Tweede Kamerlid, maar ook inkomsten uit zijn werk als auteur en spreker. 

Als een echte multi-tasker heeft hij het allemaal gedaan - van het politieke speelveld tot het schrijven van boeken en het houden van toespraken.

Het resultaat? Een geschat vermogen van enkele miljoenen euro's. Ja, dat lees je goed! Dus, terwijl hij zijn weg baande door de politieke arena en zijn gedachten deelde met de wereld, heeft Geert Wilders ook de financiële zijde van het spel niet uit het oog verloren. 

Een slimme aanpak, vermengd met zijn onmiskenbare persoonlijkheid, heeft hem geleid naar een indrukwekkend vermogen.


Hoeveel verdient Geert Wilders per maand?

Oké, laten we het hebben over het salaris van Geert Wilders! Zijn salaris als Tweede Kamerlid is geen kattenpis - hij pakt hier jaarlijks ongeveer €120.000 mee. Niet bepaald zakgeld, toch?

Voor iemand die zijn gedachten luid en duidelijk verkondigt, lijkt dat salaris passend bij zijn rol in de politieke hitlijsten.

Dus terwijl hij debatten aanjaagt en meningen uitdaagt, blijft zijn bankrekening ook in de groove.


Het  vermogen van Geert Wilders

Geert Wilders heeft een lange politieke carrière achter de rug, van gemeenteraadslid tot leider van de PVV. Momenteel is hij lid van de Tweede Kamer.

Maar wat is het vermogen van Geert Wilders? Het wordt geschat op enkele miljoenen euro's, voornamelijk afkomstig uit politieke activiteiten en publicaties.

Zijn salaris als Tweede Kamerlid bedraagt ongeveer €120.000 per jaar. Kortom, Wilders heeft financiële invloed opgebouwd door zijn politieke betrokkenheid en toewijding aan het Nederlandse politieke landschap.

Naam

Geert Wilders

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

21-12-1986

Jaarlijks inkomen / salaris

06-09-1963

Beroep

Lijsttrekker

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Geert Wilders?

Het geschatte vermogen van Geert Wilders wordt geschat op enkele miljoenen euro's, voornamelijk verkregen uit zijn politieke carrière en andere activiteiten.

Wat is het salaris van Geert Wilders?

Het geschatte salaris van Geert Wilders als Tweede Kamerlid bedraagt ongeveer €120.000 per jaar.

Is Geert Wilders miljonair?

Ja, Geert Wilders wordt beschouwd als een miljonair, gezien zijn geschatte vermogen en inkomsten uit zijn politieke en andere activiteiten.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>