Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het precieze vermogen van Gary Anderson, de succesvolle Schotse darter uit de PDC? Met een indrukwekkende carrière is Gary Anderson al sinds 1996 één van de bekendste darters ter wereld.

Dit doet vanzelf de vraag opwekken: hoeveel verdient Gary Anderson, en wat is zijn vermogen? Dit zochten we voor je uit!

Naam

Gary Anderson

Geschat vermogen

€7 miljoen

Geboortedatum

22-12-1970

Jaarlijks inkomen / salaris

€500.000

Beroep

Darter

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Dartwereld


Wat is het vermogen van Gary Anderson?

Gary Anderson heeft een geschat vermogen van 6 miljoen pond, bijna 7 miljoen euro. Dit geld komt grotendeels van sponsorships en natuurlijk zijn salaris als darter bij de PDC. Van dit geld koopt hij flinke huizen, mooie auto’s en leeft hij een luxe leven samen met zijn vrouw, maar de focus ligt nog steeds het meest op darten!

Leuke weetjes over Gary Anderson

  • De bijnaam van Gary Anderson is The Flying Scotsman
  • Gary Anderson betreed de dartarena steevast onder het nummer Jump Around van House of Pain

Wie is Gary Anderson?

Iedereen die wel eens darts heeft gekeken op RTL7, kent de naam Gary Anderson. Die naam hoor je altijd aangekondigd worden onder het nummer ‘Jump Around’ van House of Pain. Deze bekende Schotse darter is al sinds 1996 actief in de sport. Met succes. Hij won in totaal al 8 keer het spelerskampioenschap (BAR) en hij is twee keer PDC wereldkampioen darts geworden.

Zijn passie voor darts begon al in zijn geboortestad, Musselburgh in Schotland. Daar kwam zijn talent al gauw in beeld, en in 2001 won hij de Welsh Open na een bloedstollende wedstrijd tegen John Walton.

Nog geen twee jaar later stond hij al in het wereldkampioenschap darts. Dat ging zeker niet verkeerd; hij haalde de halve finales. In de jaren daarna is Gary Anderson twee keer uit het WK gespeeld door de Nederlanders Albertino Essers en Fabian Roosenbrand.


Waar heeft Gary Anderson zijn vermogen aan verdiend?

Gary Anderson heeft zijn riante vermogen voornamelijk verdiend met zijn salaris en sponsorgelden als darter. Hij doet het al 25 jaar en de PDC betaalt darts spelers op basis van hun Order of Merit. Hier staat Gary Anderson regelmatig bovenaan, wat hem zijn vermogen van 7 miljoen euro heeft opgeleverd.


Hoeveel verdient Gary Anderson per maand?

Hoeveel Gary Anderson verdient per maand, hangt af van hoeveel wedstrijden hij speelt. Het prijzengeld dat hij in totaal won met het darten tussen 2020 en 2022, ligt volgens de PDC op ongeveer 500.000,-.

Per maand komt dat neer op een salaris van 20.000,-! Pak je dartbord maar uit de kast, want zo lucratief kan de cafésport dus zijn…


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Gary Anderson?

Het geschatte vermogen van Gary Anderson bedraagt zo'n €7 miljoen. 

Wat is het salaris van Gary Anderson?

Het salaris van Gary Anderson bedraagt zo'n €20.000 per maand.

Is Gary Anderson miljonair?

Met een geschat vermogen van €7 miljoen is Gary Anderson zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>