Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wie denkt aan Jumbo, denkt al gauw aan Frits van Eerd. De eigenaar van Jumbo-supermarkten staat erom bekend enorm welvarend te zijn. Maar wat is het Frits van Eerd vermogen dan precies? Wij hebben het voor je uitgezocht!

In dit artikel kom jij alles te weten over het vermogen van deze man. En dat niet alleen, want we vertellen ook hoe hij aan al dit geld is gekomen. Dat belooft interessant te worden.

Naam

Frits van Eerd

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

25-05-1967

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

CEO Jumbo

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Supermarkten


Wat is het vermogen van Frits van Eerd?

Hoeveel is het Frits van Eerd vermogen? Daar zijn we natuurlijk allemaal razend nieuwsgierig naar. Helaas laat de Jumbo CEO zich niet graag uit over zijn vermogen. Maar goed, wij zijn natuurlijk wel op uitgebreid onderzoek uitgegaan.

Officieel wordt het vermogen toegekend aan zijn vader Karel van Eerd, ondanks dat Frits de CEO is. En zijn vermogen wordt door de Quote geschat op 2,5 miljard euro. Dat zegt ook wel wat over het vermogen van Frits natuurlijk.

Leuke weetjes over Frits van Eerd

  • Frits van Eerd studeerde bedrijfskunde in Amerika. 
  • Frits van Eerd heeft een heus Spitfire-vliegtuig tot in detail laten restaureren.
  • In zijn band Factor 12 speelt Frits van Eerd trompet.

Wie is Frits van Eerd?

Dat Frits de CEO is van de Jumbo weet bijna iedereen. Maar hoe is dit allemaal begonnen? En wie is deze CEO nou eigenlijk? Frits is geboren op 25 maart 1967, in Veghel. In zijn jonge jaren studeerde hij bedrijfskunde, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. Gaaf!

Op 25-jarige leeftijd ging hij aan het werk bij Jumbo. Dit was toen nog een redelijk kleine supermarktketen met 37 winkels. Hij begon als productmanager van de broodafdeling en maakte kort hierna promotie. Hij werd supermarktmanager in Tilburg. In 1996 werd hij samen met zijn vader general manager van Jumbo.

Dat is toch best knap. Samen met zijn vader Karel, zus Colette en zus Monique is hij eigenaar van Jumbo. Hierin vervullen ze ieder weer een andere rol.. Frits is natuurlijk de CEO en het gezicht van Jumbo. En de Jumbo groeide hard. Zo werden in 2009 alle Super de Boer supermarkten opgekocht en omgetoverd tot Jumbo’s. Kort later gebeurde hetzelfde bij de C1000. Ook heeft de familie voedselketen La Place overgenomen in 2016.
Een erg slimme zet, zeker als je je bedenkt dat sommige La Place producten ook worden verkoopt in de supermarkt. Die schijnen als warme broodjes over de toonbank te gaan (letterlijk en figuurlijk). Ook alle winkels van de EMTÉ en Agrimarkt zijn omgebouwd naar Jumbo’s. In 2020 werd zelfs de HEMA overgenomen door de familie! Vandaag de dag telt Jumbo meer dan 700 supermarkten.

Naast zijn rol als CEO heeft Frits ook nog een aantal hobby’s. Zo is hij al sinds jonge leeftijd actief in de autosport. Met zijn eigen team, VES Racing, racete hij al vanaf 1993 in de Formule Renault. In 1996 werden ze zelfs kampioen van de Benelux. Ook heeft hij een paar eigen Formule-1 auto’s in bezit en heeft hij zijn eigen racing team in de LMP2-klasse.

Verder is van Eerd ook groot fan van de Formule 1. Zo is hij al sinds 2013 de sponsor van wereldkampioen Max Verstappen. Verder heeft hij ook zijn eigen ploeg met wielrenners: Jumbo Visma. Je kan wel stellen dat Frits op heel veel plekken een vinger in de pap heeft zitten.


Waar heeft Frits van Eerd zijn vermogen aan verdiend?

Frits vermogen is toch wel één van de meest succesvolle zakenmannen van Nederland. En hoe komt ‘ie aan dat immens grote Frits van Eerd vermogen? Door slim te investeren. Door het opkopen van supermarktketens als Super de Boer konden er immens veel extra Jumbo’s gebouwd worden. En hoe meer Jumbo’s, hoe meer geld in het laatje.

Ook verdient hij een aardig zakcentje met andere investeringen. Zo is de La Place een nieuw leven ingeblazen en populairder dan ooit. Evenals de HEMA, wat natuurlijk een echt Nederlands cultuur bedrijf is. Echter wordt Frits van Eerd beschuldigd van witwassen. Hoe deze zaak afloopt weten we nog niet. Maar goed, met witwassen schijn je ook wel wat geld te kunnen verdienen, al is dit zwaar illegaal natuurlijk…


Hoeveel verdient Frits van Eerd per maand?

Hoeveel verdient zo’n rijke man per maand? Dat moet toch behoorlijk wat geld zijn. Een kort rekensommetje leert dat de omzet van Jumbo 9,85 miljard was in 2021. En hiervan krijgt Frits een deel uitgekeerd als dividend. 

De familie kreeg hiervan ongeveer 40 miljoen om in eigen zak te steken. En daar krijgt Frits ook een riant deel van. Zijn exacte salaris is niet bekend, maar de rekensom laat wel zien dat dit gaat om tonnen aan euro’s. Met al deze succesvolle bedrijven zal de Frits van Eerd net worth niet gauw achteruit gaan.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Frits van Eerd?

Helaas is het geschatte vermogen van Frits van Eerd onbekend.

Wat is het salaris van Frits van Eerd?

Er is geen concreet salaris bekend van Frits van Eerd. Wel is overduidelijk dat dit vanwege het succes van Jumbo niet over kleine bedragen gaat.

Is Frits van Eerd  miljonair?

Helaas is het niet bekend over Frits van Eerd Miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>