Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

De flexibele arbeidsmarkt zoals we hem vandaag de dag kennen: het was allemaal ooit een idee van Frits Goldschmeding. Frits Goldschmeding is de man achter het bekende uitzendbureau Randstad.

Frits Goldschmeding is een bekende ondernemer en staat momenteel op een 3e plek in de Quote 500.

Wat is het totale vermogen van Frits Goldschmeding? Is hij miljardair? Hoe heeft hij dit geld verdient? Op deze vragen geven we antwoord in dit artikel!

Naam

Frits Goldschmeding

Geschat vermogen

€5,6 miljard. 

Geboortedatum

02-08-1933

Jaarlijks inkomen / salaris

onbekend

Beroep

Ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Oprichter van Randstad holding


Wat is het vermogen van Frits Goldschmeding?

Het totale vermogen van Frits Goldschmeding wordt geschat op 5,6 miljard euro. Met dit vermogen mag Frits Goldschmeding zich een van de rijkste Nederlanders noemen van dit moment. Momenteel hebben alleen Charlene Heineken (13,5 miljard) en Remon Vos (5,7 miljard) een groter vermogen volgens de Quote 500. 

Leuke weetjes over Frits Goldschmeding

  • In 1960 richtte Frits het bedrijf Uitzendbureau Amstelveen op, dit werd kort daarna veranderd in Randstad.
  • Randstad is inmiddels internationaal actief en een van de grootste uitzendbureaus ter wereld.
  • Frits Goldschmeding bezit nog zo'n 30% van de aandelen van het miljardenbedrijf Randstad.

Wie is Frits Goldschmeding?

Frits Goldschmeding is geboren op 2 augustus 1933 ter Amsterdam. Hij studeerde economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en kwam tijdens studie tot een inzicht. De arbeidsmarkt vond hij namelijk ontzettend verouderd en niet meer van de tijd waarin hij toen leefde.

In 1960 richtte hij zijn eerste bedrijf op: Uitzendbureau Amstelveen. Goldschmeding gelooft in een flexibelere arbeidsmarkt en vandaag de dag blijkt dat hij daar aardig gelijk in had.

Het bedrijf Uitzendbureau Amstelveen werd kort na opgericht verandert in Randstad Uitzendbureau. 

Vandaag de dag is Randstad een van de bekendste uitzendbureaus ter wereld. Zo telde het bedrijf in 2020, maar bijna 35.000 medewerkers en werkte er ruim 550.000 mensen via randstad.

Verder is het bedrijf goed voor een omzet van zo'n 22,7 miljard euro (2020) waarvan maar liefst 304 miljoen euro winst (2020) werd gerealiseerd.  

Frits is inmiddels bijna 90 jaar en heeft zijn meeste aardappelen inmiddels al achter de kiezen zitten. Frits heeft 3 dochters die waarschijnlijk een mooie erfenis te wachten staan.


Waar heeft Frits Goldschmeding zijn geld mee verdient?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Frits Goldschmeding een van de rijkste Nederlanders van dit moment. Frits heeft het grootste gedeelte van zijn vermogen te danken aan het bedrijf dat hij in 1960 oprichtte: Randstad Holding.

Frits Goldschmeding bezit namelijk zo'n 30% van de aandelen van Randstad Holding. Vandaag de dag is Randstad een van de grootste uitzendbureaus ter wereld. Je kunt je natuurlijk wel inbeelden hoeveel geld dit op leeft.

Doordat Frits Goldschmeding maar liefst 30% van de aandelen van Randstad in zijn bezit heeft wordt zijn net worth geschat op bijna 6 miljard. Hierdoor is Frits Goldschmeding 1 van de weinige miljardairs in Nederland.


Hoeveel verdient Frits Goldschmeding per maand?

Frits Goldschmeding is inmiddels bijna 90 jaar. Een maandelijks salaris heeft hij dus niet meer. Hoeveel Frits Goldschmeding per maand verdient, is lastig te zeggen. Zoals hierboven aangegeven heeft hij zo'n 30% van de aandelen van Randstad in handen, hier ontvangt hij natuurlijk flink dividend voor. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Frits Goldschmeding?

Het geschatte vermogen van Frits Goldschmeding bedraagt €5,6 miljard. 

Wat is het salaris van Frits Goldschmeding?

Helaas is het precieze salaris van Frits Goldschmeding niet bekend.

Is Frits Goldschmeding miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €5,7 miljard is Frits Goldschmeding zelfs miljardair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>