Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/02/2024

Wat is het precieze vermogen van Frenkie de Jong, de Ajax-voetballer die een indrukwekkende stap naar Barcelona maakte in 2019? 

Barça is één van de best betalende clubs van de hele wereld, en dus ben je vast benieuwd hoe groot het vermogen van Frenkie de Jong dan wel niet moet zijn. We zochten alles uit over de financiële situatie van Frenkie, zijn vermogen en salaris.

Naam

Frenkie de Jong

Geschat vermogen

€100 miljoen

Geboortedatum

12-05-1997

Jaarlijks inkomen / salaris

€24 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Frenkie de Jong?

Niet schrikken: Frenkie de Jong verdient volgens Loonwijzer.nl een ongekend jaarsalaris van 24 miljoen euro. Zijn geschatte vermogen ligt dan ook ruim boven de honderd miljoen euro, al is het precieze bedrag onbekend. We weten in ieder geval zeker dat we ons niet druk hoeven te maken over de financiën van Frenkie…

Leuke weetjes over Frenkie de Jong

  • Frenkie de Jong is vernoemd naar een band waar zijn ouders veel van hielden, Frankie Goes to Hollywood
  • Frenkie de Jong is de twintigste Nederlander ooit die een contract heeft getekend bij FC Barcelona

Wie is Frenkie de Jong?

Frenkie de Jong is één van de beste Nederlandse voetballers van dit moment. Hij begon zijn carrière bij ASV Arkel, uit een dorp vlakbij Rotterdam. Hier viel zijn talent al op jonge leeftijd op, en op achtjarige leeftijd werd hij gescout door Willem II. In de gedeelde jeugdopleiding van Willem II en RKC Waalwijk speelde Frenkie goed, maar zijn potentie werd nog niet meteen gezien.

Bij Willem II heeft Frenkie slechts een paar minuten gespeeld. In een wedstrijd tegen ADO Den Haag verving hij Terell Ondaan, en ze wonnen de wedstrijd met 1-0. Hierna heeft hij nooit meer een kans gekregen van de trainer, waar Willem II nog altijd spijt van heeft. Aan het eind van dit seizoen viel hij in de smaak bij onder andere PSV en Ajax.

Laatstgenoemde wilde Frenkie graag overnemen, maar vonden de vraagprijs van 800.000,- te hoog. Beide clubs kwamen tot een overeenkomst: Frenkie mocht voor 1,- (één euro inderdaad!) naar Amsterdam verkassen, maar de Tilburgers kregen bij een eventuele doorverkoop wel een bepaald percentage van de transfersom.

Achteraf bleek dit een geniale zet van de Tilburgers. Frenkie de Jong werd in 2019 voor ruim 90 miljoen euro verkocht aan Barcelona. Willem II verdiende hier meer dan 10 miljoen euro aan. Dat is nog eens slim zakendoen! Gelukkig was deze transfer voor Frenkie de Jong zelf ook erg goed, want bij Barcelona speelt hij inmiddels al drie jaar met veel succes.


Waar heeft Frenkie de Jong zijn vermogen aan verdiend?

Het vermogen van Frenkie de Jong komt voornamelijk voort uit zijn carrière als voetballer. Bij Ajax, maar vooral bij Barcelona kan je als voetballer gigantische bedragen bij elkaar spelen, en dat is precies wat Frenkie gedaan heeft. Met Mino Raiola als zijn zaakwaarnemer wist hij een jaarsalaris van meer dan 20 miljoen euro in het contract op te nemen.


Hoeveel verdient Frenkie de Jong per maand?

Bij Ajax verdient Frenkie de Jong een ongekend salaris van ruim 24 miljoen euro per jaar. Dat is 2 miljoen euro per maand, vijf ton per week en 3000,- per uur.

Gelukkig is hij dit met zijn veldprestaties meer dan waard, en ook de shirtverkoop loopt als een trein. Daardoor is dit niet zo’n gigantisch bedrag als het lijkt voor de Catalanen - toch zijn we stikjaloers!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Frenkie de Jong?

Het geschatte vermogen van Frenkie de Jong wordt geschat op een bedrag van €100 miljoen.

Wat is het salaris van Frenkie de Jong?

Het salaris van Frenkie de Jong komt sinds zijn tijd bij Barcelona neer op een bedrag van €24 miljoen per jaar.

Is Frenkie de Jong miljonair?

Met een geschat vermogen van €100 miljoen is Frenkie de Jong zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>