Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Freek Vonk, wie kent hem niet? Misschien nog wel het meest bekend van de LuckyTV-parodieën van zijn programma, maar bij iedereen geliefd als de hyperactieve dierenliefhebber die interessante programma’s maakt over de prachtige natuur van onze planeet.

Je vraagt je vast af; hoeveel verdient Freek Vonk precies, en wat is zijn geschatte vermogen? Dat zochten we uit!

Naam

Freek Vonk

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

24-02-1983

Jaarlijks inkomen / salaris

Niet bekend

Beroep

Voormalig politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek en als TV persoonlijkheid


Wat is het vermogen van Freek Vonk?

Volgens verschillende bronnen heeft Freek Vonk een geschat vermogen van ruim drie miljoen euro, maar dit bedrag is nooit door de bioloog zelf bevestigd. Wel zegt Freek tegenover De Telegraaf dat geld nooit een drijfveer voor hem is geweest, maar dat hij het “zeker ook niet iets smerigs vindt”. Met andere woorden; we hoeven ons geen zorgen te maken over de financiële situatie van Freek!

Leuke weetjes over Freek Vonk

  • Gedurende zijn carrière op televisie heeft hij wel 9 zware ongelukken gehad, waaronder een haaienbeet en het vatten van de tekenkoorts. 
  • Freek Vonk heeft een kortstondige relatie gehad met Eva Jinek.

Wie is Freek Vonk?

Freek Vonk kun je kennen van allerlei televisieprogramma’s, voornamelijk op kinderzender Zapp. Daar maakt hij al sinds jaar en dag allerlei programma’s over dieren, waaronder Freek’s Wilde Wereld.

Bij kinderen is de presentator vooral erg populair door zijn razende enthousiasme - luidkeels schreeuwend loopt hij achter de dieren aan, om ze te vangen en vervolgens vol passie aan de kijker te kunnen vertellen wat dit beestje nou zo uniek maakt. En ja, hij laat ze altijd weer keurig los zonder ze pijn te doen, zoals het hoort!

Naast dat de 39-jarige Vonk dit soort programma’s maakt, is hij zelf ook bezig met wetenschappelijke experimenten. Door de media wordt Freek wel eens weggezet als een ‘fun-bioloog’, maar zelf zegt hij “Ondertussen ben ik natuurlijk wel bezig met enkele serieuze wetenschappelijke projecten. Mijn wetenschappelijke CV staat als een huis.“

Naast mensen vermaken en informeren over dieren, wil hij de wereld dus ook helpen om een beter begrip te krijgen van de wereld van dieren.


Waar heeft Freek Vonk zijn vermogen aan verdiend?

Het gigantische vermogen van Freek Vonk komt voornamelijk van het salaris dat hij verdient op de televisie. Ook heeft hij natuurlijk zijn eigen weekblad, die erg geliefd is onder jonge dierenliefhebbers.

Dit blad kost zo’n €3,50 per maand, wat al gauw aantikt voor de bioloog. Ook leuk om erbij te vertellen: De slimme Vonk regelt vrijwel al deze zaken zelf, en is niet aangesloten bij een bureau. Dit is waarschijnlijk de reden dat zijn vermogen flink hoger ligt dan andere NPO-prominenten.


Hoeveel verdient Freek Vonk per maand?

Het precieze maandsalaris van Freek Vonk is niet bekend. In principe mag hij wegens de Balkenende-norm maximaal €216.000,- per jaar verdienen, maar we schatten dat zijn totale inkomsten (inclusief zijn weekblad) wel wat hoger liggen dan dat.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Freek Vonk?

Het vermogen van Freek Vonk wordt geschat op zo'n €3 miljoen. Dit is overigens niet door hem zelf bevestigd.

Wat is het salaris van Freek Vonk?

Freek Vonk verdient per jaar €216.000 - de Balkenendenorm.

Is Freek Vonk miljonair?

Hoewel het niet helemaal duidelijk is hoeveel Freek Vonk exact aan vermogen heeft, is de kans groot dat hij met een geschat vermogen van €3 miljoen wel degelijk miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>