Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Freek de Jonge? Freek de Jonge is een van de meest succesvolle Nederlandse cabaretier ooit.

In dit artikel vertellen we meer over het (geschatte) vermogen van Freek de Jonge, hoe hij dit opgebouwd heeft, waar we hem het best van kennen en wat het salaris van Freek de Jonge nu eigenlijk is.

Naam

Freek de Jonge

Geschat vermogen

€7 miljoen

Geboortedatum

30-08-1944

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Cabaretier

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Theaterwereld


Leuke weetjes over Freek de Jonge 

  • Sinds 1980 speelde De Jonge meer dan 50 solotheatershows 
  • De Jonge schreef meet dan 15 boeken

Wie is Freek de Jonge?

Freek (Frederik Jan Georg) de Jonge, geboren 30 augustus 1944 is een Nederlandse cabaretier en acteur. Hij is getrouwd met Hella Asser, dochter van Eli Asser. Freek en Hella hebben twee kinderen.

Freek de Jonge werd als jonge cabaretier bekend toen hij in 1968 als vierentwintigjarige optrad met Bram Vermeulen in de formatie Neerlands Hoop. Sinds 1980 treedt hij alleen op als cabaretier.

Freek de Jonge was de eerste cabaretier die een rode lijn in zijn optredens bracht, waardoor een optreden gezien kon worden als een lange en humoristisch verhaal. Typerend voor Freek de Jonge is hierin de running gag. Dat wil zeggen een grap waar hij in de show meerdere malen naar verwijst.

In 1989 verkocht Freek de Jonge zijn op dat moment oude shows aan het toenmalige RTL Véronique. RTL Véronique zond vervolgens iedere week een van zijn shows op televisie uit.

Freek de Jonge heeft meer dan zevenenvijftig cabaretshows op zijn naam staan. Hij was tevens verantwoordelijk voor tien Oudejaarsconferences (1982, 1984, 1985, 1992, 1996, 1998, 2000, 2001, 2004 en 2009) en de Nieuwjaarsconference van 1988. Hij is hiermee een van de succesvolste cabaretiers van Nederland.

Naast cabaret schreef Freek de Jonge drieëntwintig boeken, speelde hij in vijf films en bracht hij zeventien albums uit en vier singles. Zijn grootste muzikale succes was met het nummer Leven na de dood. Het nummer uit 1997 behaalde de eerste positie in de Mega Top 100 en stond 17 weken in de lijst genoteerd.

In 2004 was Freek de Jonge groot in het nieuws door vriend en vijand te verrassen en naar Irak af te reizen om daar voorstellingen te geven aan Nederlandse militairen. Dit werd goed ontvangen en Freek de Jonge gaf aan hen op deze wijze te willen steunen.

Freek de Jonge won in zijn carrière meerdere prijzen, waaronder de Groenman-taalprijs, de VSCD Oeuvreprijs en de Toon Herman Award. Hij staat bekend als een van de grootste cabaretiers die Nederland ooit gekend heeft.

Freek de Jonge woont in Muiderberg in een prachtig vrijstaand huis. Het huis oogt romantisch en heeft een eigen oprit. De ligging is vlak bij het een surfstrand aan het Gooimeer. Met buren als Richard Kraijcek en zijn vrouw Daphne Deckers en televisiebekendheid Viola Holt. 


Waar heeft Freek de Jonge zijn vermogen mee verdiend?

Freek de Jonge heeft zijn vermogen verdiend met optredens als cabaretier, met het verkopen van zijn shows aan televisiezenders en andere geïnteresseerde uitzenders, met zijn boeken en met zijn albums.


Hoeveel verdient Freek de Jonge per maand?

Het salaris van Freek de Jonge is niet exact bekend. Freek de Jonge zijn salaris kan wel vergeleken worden met het salaris van een succesvolle cabaretier in Nederland.

Zo kan Freek de Jonge zijn salaris zomaar oplopen tot tienduizenden euro’s per maand. Zijn salaris is exclusief zijn televisieoptredens, de verkoop van zijn boeken en albums en zijn overige activiteiten.

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Freek de Jonge?

Het vermogen van Freek de Jonge wordt geschat op €7 miljoen.

Wat is het salaris van Freek de Jonge?

Het salaris van Freek de Jonge is onbekend.

Is Freek de Jonge miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €7 miljoen is Freek de Jonge zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>

🎁 Cadeautje:  Bitvavo geeft onze lezers vandaag €10,- gratis Bitcoin, DOGE, XRP of een andere crypto!