Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Frans van Seumeren is toch wel een zeer bekende naam in de voetbalwereld. En dan zeker in Utrecht. Altijd al meer willen weten over het Frans van Seumeren vermogen? Anders wij wel! In dit artikel vertellen wij je er alles over. Benieuwd? Scrol dan vlug verder.

Naam

Frans van Seumeren

Geschat vermogen

€350 miljoen

Geboortedatum

05-05-1950

Jaarlijks inkomen / salaris

Niet bekend

Beroep

Voormalig politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek en als TV persoonlijkheid


Wat is het vermogen van Frans van Seumeren?

Hoeveel geld heeft die Frans Seumeren nou eigenlijk? Wij zijn op onderzoek uitgegaan. Dat hij behoorlijk wat centen op de bank heeft is allang bekend. Frans is dan ook terug te vinden in de Quote top 50. Zijn vermogen ligt volgens de quote rond de 350 miljoen euro. Behoorlijk wat geld dus.

Leuke weetjes over Frans van Seumeren

  • Frans van Seumeren heeft vier keer de Elfstedentoch gereden.
  • Frans van Seumeren is officieel eigenaar van FC Utrecht.

Wie is Frans van Seumeren?

Frans van Seumeren staat om twee dingen bekend: veel geld en voetbal. Maar goed, wie is deze man precies? Naast een enorm vermogende miljonair natuurlijk. Wij vertellen je wat over zijn privéleven en achtergrond.

Frans is geboren op 5 mei 1950 in het landhuis Voorn. Ja; zijn ouders hadden al een landhuis. Zijn vader had een zeer succesvol bedrijf in kraanverhuur: Seumeren Kraanbedrijf. Dit nam Frans over in 1973.

In 2000 nam hij zijn grootste concurrent, Mammoet, over. Vanaf toen was het eigenlijk vrij spel voor het familiebedrijf en voor Frans. Met het bedrijf Mammoet heeft de Russische onderzeeër Koersk geborgen in 2001. Daarvoor kreeg hij samen met zijn broer zelfs een onderscheiding van Russische president Poetin. Best bijzonder!

In 2005 stopte hij als de directeur van Mammoet. Hij ging toen eerst een voettocht maken door Zuid-Europa. In 2008 kocht hij de voetbalclub FC Utrecht. Voor 16 miljoen kocht hij 51% van de aandelen.

Ook was hij tot eind 2016 voorzitter van amateurclub V.V. De Meern in zijn voormalige woonplaats. Frans is ook getrouwd met Gonnie. Ze hebben geen kinderen. Nu vraag je je misschien af: wie gaat het bedrijf overnemen? Nou, het broertje van Frans.


Waar heeft Frans van Seumeren zijn vermogen aan verdiend?

Frans staat in de Quote 50. Dat houdt in dat hij één van de rijkste Nederlanders is van dit moment. Een behoorlijke prestatie. Het Frans van Seumeren vermogen is dan ook iets om ‘u’ tegen te zeggen. Maar goed, we zijn allemaal wel benieuwd naar hoe hij aan dit vermogen is gekomen.

 En dat komt eigenlijk dankzij zijn familie. Tuurlijk, Frans heeft het enorm goed gedaan als directeur van het familiebedrijf. Maar zijn vader had al een enorm bedrijf opgebouwd. Frans kon hier enorm makkelijk in rollen. En daar heeft ‘ie geluk mee gehad. De overname van Mammoet heeft ook zeker gezorgd voor extra succes. Dit is hoe hij zijn geld heeft verdiend. Hij investeert verder niet. Nou ja, behalve in zijn voetbalclub, natuurlijk.


Hoeveel verdient Frans van Seumeren per maand?

Het Frans van Seumeren vermogen is gigantisch. Wat verdient hij nu dan nog per maand? Dat is een goede vraag. Helaas is zijn salaris niet bekend. Wij kunnen hier dus ook geen inschatting over maken. Het gaat in ieder geval om veel geld. De Frans van Seumeren net worth zal ook alleen maar toenemen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Frans van Seumeren?

Het vermogen van Frans van Seumeren wordt geschat op €2 miljoen.

Wat is het salaris van Frans van Seumeren?

Het salaris van Frans van Seumeren is helaas onbekend.

Is Frans van Seumeren miljonair?

Met een geschat vermogen van €2 miljoen is de FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>