Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

In dit artikel wordt het vermogen van Frans Timmermans besproken. Frans Timmermans is een Nederlands politicus en diplomaat, die in het Europees Parlement dagelijks zijn standpunten krachtig verdedigd.

Maar hoeveel verdient Timmermans eigenlijk met zijn baan als diplomaat? Wij onderzochten het Frans Timmermans vermogen voor jou in dit artikel!

Naam

Frans Timmermans

Geschat vermogen

€4,3 miljoen

Geboortedatum

06-05-1961

Jaarlijks inkomen / salaris

€320.000

Beroep

Europarlementariër

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


Benieuwd naar het vermogen van andere kamerleden? Check ze hier!

Wat is het vermogen van Frans Timmermans?

Het vermogen van Frans Timmermans wordt geschat op zo'n €4,3 miljoen. Het is verder bekend dat Frans Timmermans als Diplomaat zo'n €320.000 euro verdient. 

Als hij zulke bedragen blijft verdienen, zal zijn vermogen alleen nog maar meer kunnen stijgen. Maar of Frans Timmermans zijn functie bij de Europese Commissie nog lang zal blijven doen, weet niemand precies (behalve hijzelf, waarschijnlijk).

Weetjes over Frans Timmermans

  • Timmermans stond aan de wieg van de Green Deal, 's werelds meest vooruitstrevende wetgeving rondom klimaatverandering
  • Timmermans was lang werkzaam in het Nederlandse leger, tot hij in 1987 werd ontbonden om te gaan werken in Den Haag

Wie is Frans Timmermans?

Frans Timmermans is geboren op 6 mei 1961.

Hij is een Nederlands politicus en diplomaat. Sinds eind 2014 is hij Eurocommissaris en ook de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie. Zijn werk en bekendheid gaat dus verder dan alleen in Nederland.

In 2000 is Frans Timmermans getrouwd met zijn vrouw, Irene. Frans Timmermans heeft 1 zoon, Marc.

Frans Timmermans studeerde in Frankrijk, Engeland en Nederland. Die verschillende landen tonen meteen aan dat Frans Timmermans al sinds hij nog jong was, interesse had in verschillende landen en talen.

Voordat Frans Timmermans Eurocommissaris en eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie werd, was hij actief in de Nederlandse politiek. Hij zat binnen de Partij van de Arbeid (PvdA).

Binnen die partij was hij Tweede Kamerlid en staatssecretaris van Europese Zaken. Ook is hij in de loop der jaren nog minister van Buitenlandse Zaken geweest.

Of hij nog lang bij de Europese Commissie zal werken, weet niemand. Hij is ondertussen toch al 60+, dus nadenken over de toekomst zal Frans Timmermans wel een beetje gaan moeten.


Waar heeft Frans Timmermans zijn vermogen mee verdiend?

Frans Timmermans heeft zijn vermogen verdiend met zijn werk in de politiek. Dit dus zowel met zijn werk voor de PvdA als met zijn werk bij de Europese Commissie.

Over eventuele huizen die Frans Timmermans bezit en of hij daar een vermogen uithaalt, is niet bekend.


Hoeveel verdient Frans Timmermans per maand?

Het is bekend dat Frans Timmermans momenteel zo'n €320.000 per jaar verdient. Per maand komt dat neer op zo'n €27.000.

Dat bedrag kan dan ook beschouwd worden als het salaris van Frans Timmermans, oftewel het geld dat hij per maand verdient. Overigens is dat per week een bedrag van meer dan €6000.

Een heleboel geld, dus.

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Frans Timmermans?

Het vermogen van Frans Timmermans wordt geschat op €4,3 miljoen

Wat is het salaris van Frans Timmermans?

Het salaris van Frans Timmermans bedraagt €320.000 per jaar. 

Is Frans Timmermans miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €4,3 miljoen is Frans Timmermans absoluut miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>