Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van François-Henri Pinault? François-Henri staat aan het hoofd van een mode-imperium dat merken als Gucci, Saint Laurent en Balenciaga omvat. 

Hij is getrouwd met Hollywood-ster Salma Hayek en is een verzamelaar van kunst, variërend van werken van Picasso tot Koons, en tegelijkertijd van de rijkste mannen van Frankrijk en Europa.

In dit artikel onthullen we de geheimen achter zijn immense vermogen, zijn opmerkelijke carrière, zijn gezin en zijn dure levensstijl.

Naam

François-Henri Pinault

Geschat vermogen

€46 miljard

Geboortedatum

28-05-1962

Jaarlijks inkomen / salaris

€7 miljoen

Beroep

CEO Modehuizen

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Modewereld


Wat is het vermogen van François-Henri Pinault?

Volgens de Bloomberg Billionaires Index bezit François-Henri Pinault een duizelingwekkend vermogen van 46 miljard dollar. Dat is een bijna onvoorstelbaar bedrag, waarmee je bijvoorbeeld het hele Koninklijk Huis voor 436 jaar zou kunnen financieren.

Of alle inwoners van Amsterdam een jaar lang van een modaal inkomen voorzien. Om een idee te geven van de absurde rijkdom waar het hier om gaat.

Deze astronomische welvaart vindt haar oorsprong in het bovengenoemde mode-imperium: het familiebedrijf Kering, dat Pinault sinds 2005 met ijzeren vuist bestuurt.

Leuke weetjes over François-Henri Pinault

  • In 2019 werd Pinault als 3e beste CEO ter wereld bestempeld door de Harvard Business Review
  • Pinault is eigenaar van de voetbalclub Stade Rennais

Wie is François-Henri Pinault?

François-Henri Pinault is de zoon en erfgenaam van François Pinault, de oprichter van Kering, een luxemerk-conglomeraat.

In 1963 richtte zijn vader het bedrijf op als een hout- en bouwmaterialenleverancier. In 1999 verlegde hij de focus naar luxe goederen door Gucci Group te kopen.

Tegenwoordig leidt François-Henri Pinault het bedrijf met meer dan 30 luxemerken wereldwijd. François-Henri Pinault is getrouwd met de Mexicaanse actrice Salma Hayek.

Hij heeft drie kinderen uit zijn eerste huwelijk met Dorothée Lepère, en een dochter met Hayek, Valentina.

Hij woont in Parijs, maar bezit ook huizen in Londen en Los Angeles. Hij verzamelt kunst, met meer dan 2000 werken van kunstenaars als Picasso en Koons. Zijn collectie is te zien in het Bourse de Commerce gebouw in Parijs, dat hij mede restaureerde.

Dankzij de ambitie en visie van François en François-Henri Pinault groeide Kering uit tot een van 's werelds vooraanstaande luxemerk-conglomeraten.

Hun innovatieve en duurzame bedrijfsmodel heeft de luxe-industrie getransformeerd.

Vader en zoon Pinault hebben een beeld geschets dat luxe, creativiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen hand in hand kunnen gaan, maar in het echt leidt hij extravagant leven met extravagante feesten en privéjetreizen.


Waar heeft François-Henri Pinault zijn vermogen mee verdiend?

François-Henri Pinault verdiende zijn vermogen vooral met Kering, dat hij sinds 2005 leidt. Onder zijn leiding transformeerde hij het bedrijf tot een wereldleider in luxe mode, met merken als Gucci, Saint Laurent, Balenciaga en Bottega Veneta.

Hij investeerde ook in het sportmerk Puma, dat hij in 2018 gedeeltelijk afsplitste van Kering. Naast Kering bezit François-Henri Pinault ook het veilinghuis Christie's, dat hij in 1998 kocht.

Hij heeft belangen in wijngaarden, een voetbalclub, een theater en een luxe jachtbedrijf.


Hoeveel verdient François-Henri Pinault per maand?

De Franse zakenman en CEO van het luxeconcern Kering, François-Henri Pinault, verdient naar schatting tientallen miljoenen euro's per jaar.

Volgens het jaarverslag van Kering ontving Pinault in 2022 een salaris van 7 miljoen euro, waarvan 1,2 miljoen euro vast.

Daarnaast profiteert hij rijkelijk van bonussen, aandelen en dividenden in zijn imperium. Pinault leidt zijn modemerken effectief en pragmatisch.

Zolang de miljarden blijven binnenstromen en aandeelhouders tevreden zijn, zal de Franse zakenman nieuwe markten blijven veroveren en gerespecteerde ontwerpers en CEO’s aantrekken.

Deze geldwolf lijkt voorlopig nog niet genoeg te hebben. 

Integendeel, François-Henri Pinault z'n salaris zal alleen maar toe nemen. Hoewel kritische geluiden over dierenleed en uitbuiting een bedreiging kunnen vormen voor zijn luxe-imperium, bewijst Pinault keer op keer dat zijn heerschappij voorlopig onbedreigd is.

De toekomst zal moeten uitwijzen of ethische bezwaren uiteindelijk een rem kunnen zetten op de groeiende macht van deze Franse modemagnaat.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van François-Henri Pinault?

Het vermogen van François-Henri Pinault wordt geschat op €46 miljard.

Wat is het salaris van François-Henri Pinault?

Het salaris van François-Henri Pinault komt neer op zo'n €7 miljoen per jaar.

Is François-Henri Pinault miljonair?

Ja, met een geschat vermogen is François-Henri Pinault niet alleen miljonair, maar zelfs miljardair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>