Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Femke Halsema? Veel mensen hebben absoluut geen flauw idee wat een politicus verdient en welk vermogen die ongeveer bezitten. Neem bijvoorbeeld Femke Halsema.

Ben jij ook benieuwd wat zij zoal verdient? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel bespreken we alles wat je wil weten over het vermogen van deze bekende Nederlandse politica.

Naam

Femke Halsema

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

31-03-1993

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Influencer

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Social media


Wat is het vermogen van Femke Halsema?

Femke Halsema haar vermogen wordt geschat op ongeveer 1,3 miljoen euro. Dit vermogen heeft ze opgebouwd door haar werk als politica en schrijfster.

Naast haar politieke carrière heeft Halsema ook verschillende boeken geschreven, waaronder "Nergensland" en "Pluche", waardoor ze extra inkomsten kan genieten, naast haar fulltime job als burgemeester van Amsterdam.

Leuke weetjes over Femke Halsema

  • Halsema werd op 12 juli 2018 benoemd tot burgemeester van Amsterdam
  • Femke schreef tussen 1995 en 2022 wel 9 boeken

Wie is Femke Halsema?

Femke Halsema is een bekende Nederlandse politica en  burgemeester van Amsterdam. Ze werd geboren op 25 april 1966 in Haarlem en groeide op in Enschede.

Halsema studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en was van 1998 tot 2010 verkozen lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, waarmee ze de start van haar politieke carrière inzette.

In 2002 werd ze benoemd tot fractievoorzitter van GroenLinks, een positie die ze tot 2010 bekleedde.

Onder haar leiderschap slaagde de partij erin om haar aantal zetels in de Tweede Kamer te vergroten en een meer invloedrijke rol te spelen in de Nederlandse politiek.

Als politicus is Halsema bekend om haar linkse politieke standpunten en haar strijd voor gelijke rechten voor vrouwen en minderheden. Ze heeft zich ingezet voor kwesties als gendergelijkheid, de bescherming van de privacy van burgers en een meer inclusieve samenleving.

Halsema is een voorstander van duurzame ontwikkeling en heeft zich uitgesproken voor de bescherming van het milieu en het klimaat.

Verder is ze getrouwd geweest met Robert Oey, een regisseur en documentairemaker. Ze hebben samen twee kinderen.

Het gezin woont in een monumentaal pand in Amsterdam. Halsema heeft altijd geprobeerd om haar privéleven zoveel mogelijk uit de media te houden en de nadruk te leggen op haar politieke en professionele prestaties.


Waar heeft Femke Halsema haar vermogen mee verdiend?

Uiteraard is Femke Halsema’s vermogen vooral tot stand gekomen door haar werk als politica en schrijfster. Als leider van GroenLinks verdiende ze een behoorlijk salaris en ontving ze ook verschillende vergoedingen voor haar werkzaamheden als volksvertegenwoordiger.

Naast haar politieke carrière heeft Halsema ook verschillende boeken geschreven, waarmee ze ook geld heeft verdiend. Haar eerste boek, 'Nergensland', een persoonlijk relaas over haar zoektocht naar haar politieke identiteit, kwam uit in 2017.

Het boek werd met veel lof ontvangen en stond lange tijd in de bestsellerlijst. In 2020 bracht Halsema haar tweede boek uit, 'Macht en verbeelding - essays', waarin ze haar politieke visie en ideeën over de samenleving uiteenzet.


Hoeveel verdient Femke Halsema per maand?

Femke Halsema haar salaris als burgemeester van Amsterdam bedraagt momenteel ongeveer 13.000 euro bruto per maand.

Dit is een behoorlijk salaris, maar het is belangrijk om te onthouden dat Halsema veel verantwoordelijkheden heeft als burgemeester van de hoofdstad van Nederland.

Daarnaast ontvangt Halsema als voormalig Kamerlid nog steeds een wachtgeldregeling. Dit is een uitkering die voormalige Kamerleden ontvangen na hun vertrek uit de politiek.

De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal jaren dat iemand in de Kamer heeft gezeten. Kortom heeft Femke Halsema dus een geschat vermogen van om en bij de 1,3 miljoen euro.

Dit vermogen heeft ze onder andere opgebouwd met haar werk als politica en schrijfster. Als burgemeester van Amsterdam verdient ze momenteel een salaris van 13.000 euro bruto per maand en ze is tenslotte een bekende Nederlandse politica en staat bekend om haar linkse politieke ideeën en haar strijd voor gelijke rechten voor vrouwen en minderheden.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Femke Halsema?

Het vermogen van Femke Halsema wordt geschat op €1.3 miljoen.

Wat is het salaris van Femke Halsema?

Het salaris van een Nederlandse burgemeester bedraagt zo'n €13.000 per maand.

Is Femke Halsema miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1.3 miljoen is Halsema zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>