Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het vermogen van Eva Jinek? Deze in Amerika geboren presentatrice is in Nederland al jaren niet meer weg te denken van de buis. Zo heeft ze onder andere een lange periode het NOS Journaal gepresenteerd, maar heeft ze ook talloze talkshows gehost. 

En als invloedrijke vrouw in de Nederlandse media heeft Eva Jinek door de jaren aardig wat geld verdiend. Hoeveel is dat precies?

Wij hebben voor je onderzocht hoe groot het vermogen van Eva Jinek is. Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies hoeveel Eva Jinek verdient en wat haar salaris is. Meer weten? Lees dan verder!

Naam

Eva Jinek

Geschat vermogen

€2.5 miljoen

Geboortedatum

13-07-1968

Jaarlijks inkomen / salaris

€1.2 miljoen

Beroep

Presentatrice

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Mediawereld / televisie


Wat is het vermogen van Eva Jinek?

Eva Jinek heeft al een flinke loopbaan achter de rug als presentatrice, journalist en mediapersoonlijkheid. Bij elke werkgever heeft Jinek weer een ander salaris bij elkaar verdiend, en dat komt samen neer op een geschat vermogen van €2.5 miljoen!

Leuke weetjes over Eva Jinek

  • Eva Jinek werd in 2018, 2019 en in 2020 genomineerd voor de Televizier-Ster Presentatrice. Helaas won ze deze niet
  • Eva Jinek heeft twee boeken geschreven, namelijk Het maakbare nieuws en Droom groot. 

Wie is Eva Jinek?

Laten we even een stapje terug doen door het kort te hebben over wie Eva Jinek nu precies is. Het opbouwen van een vermogen van €2.5 miljoen lukt lang niet iedereen - waarom Eva Jinek dan wel? 

Eva Jinek is in 1968 geboren in de Amerikaanse staat Oklahoma en verhuisde samen met haar ouders en broer naar Washington. Daar heeft ze tot de leeftijd van 11 jaar gewoond, want toen besloten haar ouders dat de Jineks toch beter in Europa konden opgroeien. 

Haar band met Amerika heeft Jinek nooit losgelaten, want in 1997 begon zij met de studie Amerikaandse geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. En vanuit die interesse voor politiek rolde ze langzaamaan de journalistiek in. 

Haar loopbaan begon pas echt vorm te krijgen toen Eva Jinek aan de slag ging bij de NOS als buitenlandredactrice, waarbij ze zich natuurlijk richtte op de Verenigde Staten. Ze bleef in de jaren daarna actief in de publieke sector, waarbij ze bij de KRO-NCRV zelfs haar eigen talkshow kreeg.

Maar - zoals Jinek in haar programma ooit heeft gezegd - nice girls don't get the corner office. Jinek verdiende niet verkeerd bij de NOS, maar de commerciële sector betaalt net even wat beter. 

Bij RTL is zij dan ook sinds 2020 het gezicht van RTL met haar talkshow Jinek, waarbij alle grootheden binnen de Nederlandse mediawereld dagelijks aanschuiven. 


Waar heeft Eva Jinek haar vermogen aan verdiend?

Een vermogen van €2.5 miljoen bouw je niet zomaar op. Toch is het Eva Jinek gelukt. Daarbij is het interessant om te vermelden dat het salaris dat Jinek verdiende bij de publieke televisie niet verkeerd was, maar ook niet bepaald een vetpot.

Tot 2019 werd het vermogen van Jinek nog geschat op zo'n €400.000, maar toen ze eenmaal de overstap maakte naar RTL begonnen de euro's te rollen. 

Kortom, Eva Jinek heeft haar vermogen voornamelijk verdiend dankzij de hoge salarissen die worden uitbetaald door RTL. 


Hoeveel verdient Eva Jinek per maand?

Voor 2019 verdiende Eva Jinek bij de NPO zo'n €194.000 per jaar. Dat kwam destijds neer op een maandsalaris van zo'n €16.167 per maand. Zeker niet verkeerd, maar de bal ging voor Jinek later pas rollen.

Na haar overstap naar RTL groeide de Eva Jinek net worth naar een bedrag van zo'n €1.2 miljoen per jaar te verdienen. Dat is omgerekend een maandsalaris van €100.000 per maand. Met zo'n salaris is het wel heel aantrekkelijk om te gaan solliciteren bij RTL. Wellicht zoeken ze nog wel een presentator of presentatrice. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Eva Jinek?

Het geschatte vermogen van Eva Jinek bedraagt €2.5 miljoen. 

Wat is het salaris van Eva Jinek?

Het salaris van Eva Jinek is sinds haar overstap naar RTL zo'n €1.2 miljoen per jaar.

Is Eva Jinek miljonair?

Met een geschat vermogen van €2.5 miljoen is Eva Jinek zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>