Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Esther Ouwehand? In dit artikel nemen we een kijkje in de portemonnee van deze politica: haar inkomsten, eventuele bijverdiensten en investeringen die een rol spelen bij het opbouwen van haar vermogen.

Hoewel Nederlandse politici niet al hun financiële kaarten op tafel hoeven te leggen, bieden we je een inkijkje in de financiële informatie die wel voor iedereen beschikbaar is en wat dit kan onthullen over haar vermogensstatus.

Wil je meer weten over hoe het financiële landschap eruitziet voor Esther Ouwehand, de bevlogen fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer? Blijf dan bij ons!

Benieuwd naar het Vermogen van Esther Ouwehand? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Esther Ouwehand?

Esther Ouwehand is een bekend gezicht in de Nederlandse politiek, vooral bekend als de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer.

Ze stapte de politieke arena in als Kamerlid voor haar partij in 2006 en is sindsdien een drijvende kracht achter de unieke politieke agenda van de PvdD, die zich richt op dierenrechten, natuur en milieu.

Vermogen Esther Ouwehand

Geboren op 10 juni 1976 in Katwijk, heeft Esther zich ontwikkeld tot een prominente stem voor niet alleen dierenwelzijn, maar ook voor bredere milieu- en klimaatkwesties.

Ze staat bekend om haar scherpe debatten en heeft een belangrijke rol gespeeld in het bevorderen van de zichtbaarheid en invloed van haar partij, zowel nationaal als internationaal.

Naast haar werk in de politiek heeft Esther ook ervaring in de muziekwereld, waar ze voor haar politieke carrière in de publiciteit en het management werkte.

Haar achtergrond in zowel de creatieve sector als de politiek geeft haar een unieke kijk op een verscheidenheid aan kwesties die ze meeneemt in haar politieke werk.

Ze stapte de politieke arena in als Kamerlid voor haar partij in 2006 en is sindsdien een drijvende kracht achter de unieke politieke agenda van de PvdD, die zich richt op dierenrechten, natuur en milieu.


Waar heeft Esther Ouwehand haar vermogen mee verdiend?

Esther Ouwehand, die kennen we als de gedreven kapitein van de Partij voor de Dieren in het parlementaire schip.

Haar inkomen als parlementariër en fractievoorzitter is de voornaamste bron van haar inkomsten.

Zo'n Tweede Kamer-salaris is niet mis – reken maar op een dikke ton per jaar, plus een extraatje voor haar rol aan het roer van de fractie.

Voordat Esther het politieke toneel opklom, was ze actief in de muziekindustrie, wat ook wat in het laatje bracht, maar dat valt in het niet bij wat ze nu binnenharkt.

En hee, hoe Esther haar zuurverdiende centen besteedt, of ze nu spaart voor een regenachtige dag, investeert in groene energie of zich uitleeft op vegan snacks, dat is en blijft haar eigen business.

Tenzij ze ooit besluit een boekje open te doen over haar bankzaken, gaan we ervan uit dat de Kamer haar voornaamste inkomstenbron is.


Hoeveel verdient Esther Ouwehand per maand?

Het precieze maandsalaris van Esther Ouwehand als Kamerlid wordt niet in detail openbaar gemaakt, maar het algemene salarisniveau voor een Nederlandse parlementariër is bekend.

Volgens de geldende regelingen voor politieke ambtsdragers lag in 2022 het bruto jaarsalaris van een Kamerlid rond de €123.000, wat neerkomt op een bruto maandbedrag van zo'n €10.000.

Als fractievoorzitter krijgt Esther Ouwehand daar bovenop een toeslag voor de extra taken die bij haar functie horen. Deze toeslag verhoogt het basisinkomen aanzienlijk.

Als we dat alles samenrekenen en verdelen over het jaar, dan heeft Esther ongetwijfeld een behoorlijk maandbedrag dat haar kant op komt.

Het bedrag dat zij netto overhoudt, ligt lager na aftrek van belastingen en premies. De exacte netto som zal variëren door verschillende factoren, waaronder de toepasselijke belastingtarieven en individuele aftrekposten.


Wat is het vermogen van Esther Ouwehand?

Nou, over het vermogen van Esther Ouwehand kunnen we niet veel meer dan speculeren.

Net als elke andere politicus in Nederland, is zij niet verplicht om haar financiële situatie tot in detail met het publiek te delen. We zijn wel op de hoogte dat ze als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren een degelijk inkomen heeft vanuit de Tweede Kamer.

Maar wat ze buiten de politieke arena doet met haar zuurverdiende centen?

Of Esther nou handig investeert, vastgoed beheert, of een geheime spaarpot heeft, dat is en blijft een vraagstuk.

Tenzij Esther zelf eens uit de school klapt over haar financiën, moeten we het doen met wat we weten: een solide politiek inkomen en daar moeten we het bij laten.

Leuke weetjes over Esther Ouwehand

  • Esther Ouwehand is een Nederlandse politica die sinds november 2006 lid is van de Tweede Kamer voor de Partij voor de Dieren (PvdD), waarvan zij sinds oktober 2020 de fractievoorzitter is.
  • Ze staat bekend om haar inzet voor dierenwelzijn, natuur en milieu en heeft in haar politieke carrière meerdere initiatiefvoorstellen op deze gebieden ingediend, waaronder voorstellen voor verbeteringen in de intensieve veehouderij en tegen de bio-industrie.

Naam

Esther Ouwehand

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

10-06-1976

Jaarlijks inkomen / salaris

> €124.000

Beroep

Politica

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Politiek


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Esther Ouwehand?

Het vermogen van Esther Ouwehand is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Esther Ouwehand?

Het salaris van Esther Ouwehand komt neer op minimaal €124.000 per jaar.

Is Esther Ouwehand miljonair?

Het is onduidelijk of Esther Ouwehand daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>