Wat is het vermogen van Ernst Jansz, de zanger en toetsenist van de klassieke Nederlandse band Doe Maar? Hoe heeft hij dit bedrag precies bij elkaar verdiend, en wat is het salaris van Ernst Jansz? Voor dit artikel hebben we wat onderzoek gedaan naar Ernst Jansz en gaan we je alles vertellen over zijn financiële situatie. We weten precies hoeveel geld deze muzikale held heeft, maar ook hoe hij dit uitgeeft en wat zijn woonsituatie is.

Naam

Ernst Jansz

Geschat vermogen

 €5.000.000

Geboortedatum

24-05-1948

Jaarlijks inkomen / salaris

Niet bekend

Beroep

Zanger en toetsenist

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Zanger 


Wat is het vermogen van Ernst Jansz?

Er is momenteel weinig bekend over het precieze vermogen van Ernst Jansz. Wel meldt Quote dat zijn bandgenoot Henny Vrienten, die onlangs helaas is overleden, ‘dik miljonair’ was, met een geschat vermogen van zo’n 3,5 miljoen. Er vanuit gaande dat de bandleden hun inkomsten eerlijk verdelen, zal het vermogen van Ernst Jansz ook in de enkele miljoenen zitten.

Leuke weetjes over Ernst Jansz

  • In zijn hoogtij kwamen er waarschijnlijk maandsalarissen binnen van enkele tienduizenden euro’s, wat dus vooral verdiend werd met het verkopen van LP’s en CD’s en natuurlijk de kaartverkoop van zijn optredens door heel Nederland.
  • Ernst Jansz heeft meerdere boeken geschreven

Wie is Ernst Jansz?

De welgestelde Ernst Jansz werd in Amsterdam geboren op 24 mei 1948, en is dus 74 jaar. Hij begon zijn studieperiode op het Montessori Lyceum Amsterdam, waar hij Gymnasium deed. Daarna ging hij biologie en scheikunde studeren. Toch koos hij hierna gelukkig voor zijn grootste passie, namelijk muziek. 

Bob Dylan, The Beatles en Fréréric Chopin waren zijn grootste inspiratiebronnen. In zijn glansrijke carrière heeft Ernst Jansz in drie bands gespeeld. De bekendste hiervan is natuurlijk Doe Maar, met hits die iedereen vast wel kent, zoals Smoorverliefd of Nederwiet. Daarnaast is de Amsterdammer actief geweest voor CCC Inc, een blues / folk formatie die het huisorkest van Paradiso en Melkweg werd. 

Niet te vergeten leerde Jansz in 1976 de zanger Henny Vrienten kennen. Dit werd de basis van zijn succes als toetsenist van Doe Maar. In totaal brachten de bandleden zes studioalbums uit tussen 1979 en 2012. Voor vip-kaarten van een concert van de Amsterdammers betaalde je al gauw driehonderd euro, wat aardig aantikte voor de mannen van Doe Maar.


Waar heeft Ernst Jansz zijn vermogen aan verdiend?

Zoals gezegd heeft Ernst Jansz niet zomaar een saai baantje gehad. Hij is één van de succesvolste muzikanten in de Nederlandse geschiedenis. Door het uitbrengen van in totaal 12 albums, en jaarlijkse tours door heel Nederland en België, heeft Ernst Jansz een aardig zakcentje verdiend. Het meeste geld verdiende hij met de kaartverkoop van zijn concerten. Daarnaast werd (vooral vroeger) veel verdiend met de verkoop van al zijn verschillende albums.

Wist je trouwens dat Ernst Jansz ook boeken heeft geschreven? In totaal zijn er tussen 1983 en 2017 vijf boeken uitgegeven die onder naam van Ernst Jansz stonden. Zo schreef hij Romans, maar ook vertalingen van de teksten van Bob Dylan - één van zijn muzikale voorbeelden.


Hoeveel verdient Ernst Jansz per maand?

Ernst Jansz is inmiddels al een tijdje wat minder actief. Gelukkig hoeven we niet bang te zijn dat hij in de financiële problemen zal komen naarmate hij ouder wordt, want zijn vermogen wordt dus nog altijd geschat op ongeveer vijf miljoen euro.

In zijn hoogtij kwamen er waarschijnlijk maandsalarissen binnen van enkele tienduizenden euro’s, wat dus vooral verdiend werd met het verkopen van LP’s en CD’s en natuurlijk de kaartverkoop van zijn optredens door heel Nederland. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ernst Jansz?

Het geschat vermogen van Ernst Jansz bedraagt op het moment ongeveer zo'n 5 miljoen euro.

Wat is het salaris van Ernst Jansz?

Helaas is er momenteel te weinig bekend om in te schatten wat het salaris van Ernst Jansz precies is. 

Is Ernst Jansz miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van 5 miljoen euro is Ernst Jansz zeker een miljonair.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>