Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Erik ten Hag? Vaak worden mensen op jonge leeftijd beroemd en neemt hun bekendheid af naarmate ze ouder worden.

Erik ten Hag bewijst dat dit ook anders kan.

Terwijl de meeste voetballers na hun carrière minder in de spotlight komen te staan, verschijnt Erik ten Hag steeds vaker op de voorpagina’s van diverse kranten. Dit komt natuurlijk door zijn huidige baan als trainer van Manchester United, wat nog altijd tot de meest populaire clubs van de wereld hoort.

Deze baan is niet voor iedereen weggelegd en er komt een hoop druk bij kijken, maar daar is het loon ook naar.

In dit artikel kun je alles over het inkomen van Erik ten Hag ontdekken en gaan we dieper in op wie Erik is en wat zijn vermogen is.

Naam

Erik ten Hag

Geschat vermogen

€15 miljoen

Geboortedatum

02-02-1970

Jaarlijks inkomen / salaris

€10.3 miljoen

Beroep

Trainer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Erik ten Hag?

In de afgelopen jaren heeft Erik ten Hag een behoorlijk vermogen opgebouwd. Erik ten Hag's vermogen wordt op dit moment geschat op ongeveer 15 miljoen euro.

Bij diverse voetbalclubs heeft hij meerdere miljoenen bij elkaar gesprokkeld. Niet alleen op het gebied van populariteit stijgt Erik ten Hag, maar ook zijn vermogen groeit mee.

Zo zijn de laatste twee werkgevers, Ajax en Manchester United, grotendeels verantwoordelijk voor zijn vermogen. 

Leuke weetjes over Erik ten Hag

  • Bij United had Ten Hag maar 27 wedstrijden nodig voor 20 overwinningen, een record dat zelfs niet werd behaald door legendes als Van Gaal, Mourinho en clublegende Alex Ferguson
  • Bij Ajax behaalde Ten Hag in 128 wedstrijden 100 overwinningen, een all-time record in de Eredivisie
  • Ten Hag is tot op de dag van vandaag onverstaanbaar in interviews

Wie is Erik ten Hag?

Op dit moment is Erik ten Hag voornamelijk bekend als voetbaltrainer van Manchester United. Voordat hij het avontuur begon was de Nederlander trainer van Ajax. 

Echter, hier begon zijn trainerscarrière niet. Ook is Erik ten Hag als trainer actief geweest bij Go Ahead Eagles, FC Utrecht, FC Twente, PSV Eindhoven en FC Bayern München II.

Een zeer groot aantal clubs voor iemand die 15 jaar trainer is. Naast 15 jaar als trainer heeft Erik ten Hag ook 13 jaar als voetballer op het veld gestaan. In zijn periode als voetballer was hij actief voor FC Twente, De Graafschap, FC Utrecht en RKC Waalwijk.

Erik ten Hag is een echte familieman en is getrouwd met Bianca ten Hag. Een vrouw die niet in de spotlight wil staan en hierdoor is er weinig over haar bekend.

Wel weten we dat het koppel een gezamenlijke hobby heeft, namelijk golfen. Het echtpaar kent elkaar al jaren, aangezien het jeugdliefdes van elkaar zijn. In totaal hebben Erik en Bianca 3 kinderen.


Waar heeft Erik ten Hag zijn vermogen mee verdiend?

In totaal is Erik ten Hag al 28 jaar actief in het voetbal, waardoor je kunt stellen dat deze sport zijn grootste inkomstenbron is geweest en hij hier een groot deel van zijn vermogen mee heeft opgebouwd.

Echter, naast zijn salaris en bonussen heeft Erik ten Hag ook inkomsten die niet voetbal gerelateerd zijn. De voetbaltrainer komt uit een vermogende familie en heeft hierdoor in zijn jeugd nooit geldzorgen gehad.

Zijn ouders hadden een bedrijf dat zich richtte op de makelaardij en financiële dienstverlening. Met meer dan 100 werknemers en 9 vestigingen kun je spreken van een groot bedrijf.

Het bedrijf is inmiddels overgedragen aan de broers van Erik, genaamd Michel en Rico. Ook Erik is eigenaar van de vennootschap, dus heeft aan cashflow geen gebrek.


Hoeveel verdient Erik ten Hag per maand?

Sinds zijn vertrek naar Manchester is het maandelijkse salaris enorm gestegen. Deze voetbalclub staat erom bekend dat ze voetballers goed betalen, maar ook de trainers mogen niet klagen.

Jaarlijks bedraagt het Erik ten Hag salaris zo’n 10,3 miljoen euro, wat neerkomt op een maandelijks salaris van ongeveer 855.000 euro

Dit enorme bedrag betekent dat Erik ten Hag dagelijks zo’n 28.500 euro verdient. Deze inkomsten bedragen puur het salaris van Erik van Hag.

Naast dit salaris ontvangt de voetbaltrainer ook bonussen, inkomsten vanuit het makelaarskantoor en mogelijk ook rendement over zijn vermogen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Erik ten Hag?

Het vermogen van Erik ten Hag wordt momenteel geschat op €15 miljoen, maar zal vanwege zijn gigantische salaris in de komende jaren snel groeien.

Wat is het salaris van Erik ten Hag?

Het salaris van Erik ten Hag komt neer op €10.3 miljoen per jaar.

Is Erik ten Hag miljonair?

Ja, na zijn transfer naar Manchester United is Ten Hag een miljoenensalaris gaan verdienen, en met zijn geschat vermogen van €15 miljoen is hij zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>