Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Als er iemand is die de titel 'rasondernemer' verdient dan is het wel Erik de Vlieger. Meer dan eens stond ie in de Quote500, al is dat momenteel niet meer het geval. Wie is deze vermogende ondernemer precies en nog belangrijker; hoeveel vermogen heeft Erik de Vlieger? 

ThinkRich.nl geeft je het antwoord.

Naam

Erik de Vlieger

Geschat vermogen

Onbekend (laats bekende vermogen was 125 miljoen in 2003)

Geboortedatum

29-11-1959

Jaarlijks inkomen / salaris

Niet bekend

Beroep

Ondernemer / Investeerder / Schrijver

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?


Wat is het vermogen van Erik de Vlieger?

Het laatste bekende vermogen van Erik de Vlieger bedroeg 125 miljoen euro. Dit bedrag stamt uit 2003. Op dat moment was hij nog een van de 10 rijkste Amsterdammers. In het luxe magazine Quote500 stond hij op positie 140.

Inmiddels zijn we al weer ongeveer 20 jaar verder en is er veel veranderd. Erik de vlieger's Net Worth is afkomstig uit belangen in verschillende bedrijven. Op zijn top had hij een belang in meer dan 130 verschillende ondernemingen.

Leuke weetjes over Erik de Vlieger

  • In het jaar 2022 kwam hij negatief in het nieuws omdat hij tijdens een van zijn podcast afleveringen met Yves Gijrath beschuldigingen uitte richting Jaap van Dissel.
  • In 2009 moest De Vlieger' voor de rechter komen wegens een mogelijke afpersing van Amsterdamse horeca ondernemer Alberto Fernandez. Erik de Vlieger werd vrijgesproken.
  • In 2003 deed hij een poging om Het Parool over te nemen. Deze poging mislukte.

Wie is Erik de Vlieger?

Erik de Vlieger is een in Zandvoort geboren ondernemer met belangen in verschillende industrieën. Zijn vader, Jan de Vlieger, had een groothandel in industriële naaimachines met de naam IMCA.

Gedurende deze periode zat De Vlieger op school in Haarlem, waar die bezig was om zijn HAVO opleiding af te ronden. Nadat dit gelukt was besloot hij niet verder te studeren. Hij begon gelijk te werken in de onderneming van zijn vader.

Als directeur van verschillende takken binnen IMCA leerde hij het ondernemersvak steeds beter. In 1991 werd het bedrijf verkocht en begon Erik de Vlieger zijn eigen ondernemingen.

Naast een echte ondernemer zou je Erik de Vlieger ook kunnen kennen van tv optredens. Hij schoof regelmatig aan bij programma's als De Wereld Draait Door. Ook zat De Vlieger lange tijd in een juridisch geschil verwikkeld met het Openbaar Ministerie. 

Geld heeft Erik de Vlieger genoeg. Inmiddels doet hij vooral dingen die hij zelf leuk vindt. Zo presenteert hij samen met Yves Gijrath een podcast genaamd 'De Kapiteinenlijn'.


Waar heeft Erik de Vlieger zijn vermogen aan verdiend?

Erik de Vlieger is een ondernemer die een groot deel van zijn vermogen heeft vergaard dankzij investeringen in onder meer mediabedrijven en vastgoedbedrijven. In eerste instantie is hij begonnen als directeur bij het bedrijf van zijn vader. IMCA was een internationaal bedrijf dat industriële naaimachines verkocht.

Na de verkoop van de naaimachine fabriek kocht De Vlieger zelf meerdere staal- en metaalfabrieken op in oostbloklanden. Ook begon ie steeds actiever te worden in de wereld van vastgoed (Tip: beste vastgoed ETF's). 

Ook de mediawereld begon te lonken. Hij poogde de krant Het Parool over te nemen en kwam zelf ook steeds vaker in het nieuws. Momenteel is het vermogen van Erik de Vlieger vooral afkomstig uit vakantieparken in Portugal. In een interview gaf hij aan dat deze branche enorme klappen heeft gehad tijdens corona maar dat ze nu weer op de goede weg zijn.


Hoeveel verdient Erik de Vlieger per maand?

Helaas kunnen we geen uitspraken doen over het salaris van Erik de Vlieger. Dit is simpelweg niet bekend. Hij heeft nog steeds miljoenen belangen in verschillende bedrijven en industrieën. Er valt echter niks te zeggen hoeveel salaris Erik de Vlieger verdient

Wel is het duidelijk dat hij ook geen salaris meer nodig heeft. Erik de Vlieger is een uitgesproken persoon die vooral lijkt te doen wat hij zelf leuk vindt.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Erik de Vlieger?

Momenteel weten we niet wat het vermogen van Erik de Vlieger is. In 2003 was Erik de Vlieger zijn Net Worth 125 miljoen euro.

Wat is het salaris van Erik de Vlieger?

Er is niks bekend over het salaris van Erik de Vlieger. Wij kunnen hier geen verdere informatie over geven.

Is Erik de Vlieger miljonair?

Hoewel de meest recente cijfers ontbreken is Erik de Vlieger miljonair met een vermogen van vele miljoenen.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>