Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wil je meer weten over Erben Wennemars zijn vermogen? Heb je altijd al willen weten wie Erben Wennemars precies is? Lees dan snel verder! Op deze pagina vertellen wij meer over zijn leven, vermogen en loonstrook.

Naam

Erben Wennemars

Geschat vermogen

€2.5 miljoen

Geboortedatum

01-11-1975

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Sportverslaggever

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Schaatsen


Wat is het vermogen van Erben Wennemars?

Erben Wennemars heeft een geschat vermogen van 2,5 miljoen euro. Wij kunnen niet precies zeggen waar hij zijn vermogen in investeert. 

Maar mogelijk beschikt hij over vastgoed, aandelen of andere zakelijke ondernemingen. Daarnaast kan het zo zijn dat hij is gaan beleggen om zijn vermogen te laten groeien.

Leuke weetjes over Erben Wennemars

  • Erben heeft in zijn level 198 medailles gewonnen, waarvan 77 goud, 60 zilver en 61 brons
  • Wennemars is lid van de Raad van Commissarisen van PEC Zwolle

Wie is Erben Wennemars?

Erben Wennemars is een oud-langebaanschaatser die sprint- en middenafstanden reed voor team Nederland. Hij werd in 2004 en 2005 wereldkampioen op de sprintvierkamp.

In 2006 won Wennemars twee bronzen medailles tijdens de Olympische Spelen in Turijn, deze won hij tijdens de 1000 meter en ploegenachtervolging. Tussen 2003 en 2008 won hij zes gouden medailles door eerste te worden op verschillende afstanden en ploegachtervolgingen.

In 2010 stopte hij met schaatsen en werd hij analist bij NOS Sport. In 2013 maakte Erben Wennemars een comeback, maar dit verliep niet succesvol.

In 2014 deed hij bijvoorbeeld mee aan de NK Afstanden en werd hij 15de op de 1500 meter. Sinds 2011 zit hij in de raad van commissarissen van PEC Zwolle.

Erben Wennemars zag op 1 november 1975 het licht in Dalfsen. Hij is een zoon van een boerenfamilie. Sinds 2003 is Wennemars getrouwd met televisiepresentatrice Renate van der Zalm.

Uit dit huwelijk zijn twee zoons voortgekomen, namelijk Niels en Joep. Zoon Joep schaatst op moment van schrijven voor schaatsploeg Jumbo-Visma.

Renate van der Zalm studeerde aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg. Ze werkte bij SBS6 en presenteerde het reisprogramma: Yorin Travel.

Later ging ze aan de slag bij de talkshow: Helder. Deze werd uitgezonden op NPO 2. Toen de kinderen werden geboren beëindigde ze haar loopbaan om zich volledig te richten op de kinderen. Mede omdat Erben veel van huis was vanwege zijn schaatscarrière.


Waar heeft Erben Wennemars zijn vermogen mee verdiend?

Een groot deel van zijn vermogen verdiende hij als professioneel langebaanschaatser. Het overige deel haalde hij binnen als presentator, analist en motiverend spreker. Hij heeft ook inkomen verdiend met sponsordeals, zo werkte hij samen met Nike en Essent.


Hoeveel verdient Erben Wennemars per maand?

Helaas hebben wij geen informatie over Erben Wennemars zijn salaris. Ieder bedrijf hanteert zijn eigen salaris, maar door zijn kennis is hij van grote waarde voor zijn werkgevers. Dit levert hem mogelijk een riant salaris op.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Erben Wennemars?

Het vermogen van Erben Wennemars wordt geschat op €2.5 miljoen.

Wat is het salaris van Erben Wennemars?

Het huidige salaris van Erben Wennemars is helaas onbekend. 

Is Erben Wennemars miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2.5 miljoen is Erben Wennemars zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>