Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Wat is het vermogen van Emile Ratelband? Deze blog gaat over de beroemde doch beruchte Emile Ratelband en zijn geschatte vermogen.

Wat is Emile Ratelband zijn vermogen en wat is zijn salaris? Wie is hij (achter de schermen)? Op deze vragen wordt geprobeerd antwoord te geven in dit blog met als doorlopend thema, 'het vermogen van beroemde en minder beroemde personen'. 

Lees je mee voor de antwoorden?

Naam

Emile Ratelband

Geschat vermogen

min €3 miljoen (schulden)

Geboortedatum

11-03-1949

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Gastspreker

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Snackbars / spreker


Wat is het vermogen van Emile Ratelband?

Volgens Taddlr.com, een vooraanstaande site als het gaat om het bijhouden van financiële gegevens van de rijken (en beroemden) der aarde, is Emile Ratelband zijn vermogen (bij benadering) -3 miljoen euro.

Simpelweg gezegd komt het er dus op neer dat Emile Ratelband meer schulden heeft dan bezittingen. Dit terwijl hij langer geleden een zeer vermogend man was. Kennelijk is hij diep gezonken.

Leuke weetjes over Emile Ratelband

  • In 2021 werd het huis van Ratelband beschoten, waarna de verdachte is opgepakt en vervolgd
  • Naar eigen zeggen bracht Emile Ratelband de immens populaire beweging NLP naar Nederland in 1986

Wie is Emile Ratelband?

Emile Ratelband is de zoon van een bakker die een bakkerij had in Nieuwstad. Ratelband heeft als kind veel in de bakkerij van zijn vader gewerkt.

Hij is zelf daarna ondernemer geworden. Hij had een keten van snackbars in de stad Utrecth die bekend stonden om het concept '1 kroket of frikandel voor 1 gulden'. Dit prijsvechters concept legde hem zeker geen windeieren want hij boerde goed met deze keten van snackbars te Utrecht.

Maar zoals vaak voorkomt bij ondernemers, willen ze meer en ook andere projecten uit de grond stampen.

Op een gegeven moment in zijn leven heeft hij 'hebben en houden' verkocht en is met zijn gezin naar de Verenigde Staten vertrokken om daar, met behulp van een grote kraam, het Amerikaanse volk bekend te maken met het fenomeen 'poffertjes'.

Ratelband dacht het licht gezien te hebben en zette alles op alles om poffertjes aan de man te brengen in de Verenigde Staten. Dit liep echter niet volgens verwachting want blijkbaar sloeg het concept van een poffertjeskraam in Amerika dus totaal niet aan.

Hij zat op dat moment letterlijk en figuurlijk aan de grond. Het verhaal gaat dat hij toen in de stad waar hij verbleef een lezing bijwoonde van een motivational speaker die zich in de markt speelde met het concept van linguïstisch programmeren, oftewel NLP.

Dit houdt in dat je met je gedachte (positieve) jezelf kan programmeren richting succes. Tot op zekere hoogte is dit wetenschappelijk wel juist want ook cognitieve gedragstherapie is hier in zekere zin op geënt.

Wederom zag Ratelband het licht en hij is 'huis en kraam' verlatend, halsoverkop naar Nederland terug gereisd met het idee om NLP (neurolinguïstisch programmeren) in Nederland te introduceren.

Dit was een slimme zet want met zijn shows als motivational speaker met NLP als speerpunt brak hij enorm door. Wie kent niet nog de term 'Tjakkaaa!'.

Hij trok volle zalen en liep binnen. Dit is ook waarmee hij de status van Bekende Nederlander mee verwierf doordat hij veel gevraagd werd voor tv-shows en interviews.

Hij zat so to speak op het topje van de golf met het introduceren van NLP in Nederland. Nadat de hype hiervan voorbij was (met andere woorden, op een gegeven moment is bijna iedereen wel naar je show geweest) bleef het langere tijd stil rondom zijn persoontje.

Hij gaf nog wel eens acte de presence in wat minder bekende tv-shows en dat was het.
Veel later heeft hij nog geprobeerd in het kielzog van de populist Pim Fortuijn mee te stromen door een Politieke partij op te richten.

Dit kwam totaal niet uit de verf en hij behaalde bij de verkiezingen in 2003 geen enkele zetel.Verder kan er vermeld worden dat Emile Ratelband drie kinderen heeft. Zijn ex-vouw heette Moon van Buren.


Waar heeft Emile Ratelband zijn vermogen mee verdiend?

Zoals reeds vermeld heeft Emile Ratelband zijn vermogen vroeger verdiend met een keten snackbars die prijsstunters waren. Daarna is hij ook zeer verdienstelijk geweest als motivational speaker. Echter is zoals ook al werd aangegeven hierboven, Emile Ratelband zijn vermogen momenteel negatief.


Hoeveel verdient Emile Ratelband per maand?

Over Emile Ratelband zijn salaris is niks bekend. Hij staat al lang niet meer in de schijnwerpers en er dus ook online geen informatie over zijn huidige situatie te vinden. Hopelijk heb je het levensverhaal van de Heer Ratelband wel interessant gevonden. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Emile Ratelband?

Het vermogen van Emile Ratelband wordt geschat op min €3 miljoen, en dat betekent dat hij diep in de schulden zit.

Wat is het salaris van Emile Ratelband?

Het huidige salaris van Emile Ratelband is helaas onbekend. 

Is Emile Ratelband miljonair?

Nee, met flinke schulden is Emile Ratelband zeker geen miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>